Ik ben Bart Luijten

Schrijf hier iets over jezelf

Moderator: Forummoderator

Plaats reactie
bartluijten

Ik ben Bart Luijten

Bericht door bartluijten » za 21.01.2012 15:30

13:38

Ik ben bijna 31 jaar oud en verzorg al bijna 8 jaar de afregelingen voor het CI-team in Nijmegen incl. technische begeleiding rondom CI-onderzoek.
Door mijn passie voor techniek in combinatie met gezondheidszorg ben ik in het UMCN terecht gekomen.
Ik ben mijn website http://www.mijnklachtenassistent.nl begonnen omdat ik van mening ben dat er erg veel kennis aanwezig is, maar dat het erg lastig is om een overzicht te krijgen/houden.
Onder andere een onnodig lange zoektocht naar oplossingen binnen mijn familie en mijn technische achtergrond i.c.m. gezondheidzorg, drijft mij in de zoektocht naar een efficiëntere manier van het samenbrengen van onze kennis .

In praktijk zie ik dat door de werkdruk in de gezondheidzorg, het voor een zorgverlener/arts haast onmogelijk is om zich te verdiepen in alle kennis op het internet met als gevolg dat het vaak niet gebeurt.

Voorbeeld:
Wanneer we met z'n allen willen dat een specialist ook gebruik gaat maken van onze kennis zullen we onze kennis ook op een andere manier moeten gaan delen. Een arts heeft een consult van ongeveer 10min. waarin hij zijn diagnose gesteld moet hebben. Een arts heeft helaas geen tijd om dagenlang te zoeken naar alternatieve behandelingen bij een mogelijke afwijkende aandoening, welke misschien voor jou beter zouden zijn geweest. Dit kan zelfs het verschil opleveren tussen snel herstellen met de nieuwste behandeling of overlijden bij een verkeerde behandelingen. Deze situatie komt helaas bij bijv. kankeraandoening maar al te vaak voor.

Naar mijn idee zullen forums altijd blijven bestaan, maar dit is geen geschikt medium om bijvoorbeeld snelle, verantwoorde kennis op te doen over een bepaalde behandeling.
Ik ben nu ook op zoek naar een evt. samenwerking. Dit houdt in dat ik bijv. een forum over een betreffend onderwerp (bijv. ADHD) backlink, zodat de zoekende hier extra informatie kan gaan vinden. Deze zal dan zichtbaar worden nadat de zoekende een passend ziektebeeld heeft gevonden bij zijn gezondheidsklachten.

Voorbeeld van backlink naar forum: www.mijnklachtenassistent.nl/ADHD-forumbacklink

José

Bericht door José » za 03.03.2012 01:37

Hallo Bart,

Bedankt voor je bericht. :)
Een goed Initiatief van je :cool: En loopt de website goed?

Groetjes, José

bartluijten

Samen kunnen we betere zorg leveren

Bericht door bartluijten » za 03.03.2012 14:44

Hoi José,

Bedankt voor je bericht.
De website begint langzaam te lopen. Ik heb nu een samenwerking met 6 forums en 2 websites, waaronder http://www.diagnose-kanker.nl.

De meest bezochte gezondheidsproblemen zijn:
www.mijnklachtenassistent.nl/Tong- en mondbranden
www.mijnklachtenassistent.nl/Erfelijke kaalheid
www.mijnklachtenassistent.nl/Ziekte van pfeiffer

Het resultaat staat en valt met het aantal kennis wat gedeeld wordt door de maatschappij en specialisten. M.a.w. hoe meer bezoekers en hoe meer kennis gedeeld wordt op de site, hoe betrouwbaarder het resultaat gesorteerd gaat worden.

Als je nog ideeën of suggesties hebt dan hoor ik het graag.

Groeten,

Bart

José

Bericht door José » za 03.03.2012 21:19

Hoi Bart,

Dat is heel mooi dat er verschillende forums met je samenwerkt. :cool:

Ik was nog wat vergeten te vermelden.

Je schrijft namelijk dat je "fitter" bent van het CI-team in Nijmegen en tevens ook technische begeleiding rondom het CI onderzoek doet. :cool:

Je zou deze oproep ook op het OPCIforum kunnen plaatsen.

Graag wil ik je ook op het CI-enquête van de NVVS Commissie CI attenderen.
Daar staan ook interessante bevindingen in.

Als voorzitter van deze Commissie CI ben ik dan ook erg benieuwd naar
of jij in je dagelijkse werk sommige punten uit deze enquête ook iets uit herkend.

Groetjes, José

bartluijten

NVVS enqueteuitslag

Bericht door bartluijten » zo 04.03.2012 09:28

Hoi José,

Ter info wil ik even laten weten dat ik per 1 maart 2012 niet meer werkzaam ben in het Radboud, dus ik WAS "afregelaar" in het Radboud. Het werk wat ik nu doe ten aanzien van http://www.mijnklachtenassistent.nl is een privéinitiatief. Dit is dus ook niet mijn nieuwe functie, maar deze website is opgezet omdat de zorg in mijn ogen flink verbeterd kan worden wanneer we onze kennis maar efficiënt gaan delen, wat technisch niet zo moeilijk hoeft te zijn.

De resultaten van de enquete voelen erg herkenbaar aan. Rondom de aandachtspunten zijn in mijn ogen nog wel wat kanttekeningen.

Bijvoorbeeld:
Reisafstand:
- Je kunt de reisafstand korter krijgen, wat natuurlijk voor iedereen een voordeel lijkt te zijn, maar hierbij is waarschijnlijk niet meegewogen of ze dan ook tevreden zijn met een minder goede afstelling en dus minder verstaan.
Je ziet nl. dat het afstellen helaas nog erg samenhangt met de afregelaar en zijn ervaring. Dit heeft dan als gevolg dat een AC op locatie er voor zorgt dat er audiologen werkzaam zijn welke weinig routine hebben in het afstellen hiervan en hierdoor moeilijker een goede afregeling kunnen maken. Dit heeft in mijn ogen nog niet eens te maken met het kennisnivieau van de audioloog. Afregelen gaat op dit moment vooral vanuit een gevoel ("hoe interpreteer je een feedback!"), wat het erg gevoelig maakt voor ervaring met een systeem. De manco hang veel samen met een ander gedrag van bepaalde systemen. Bijv. stroomverhoudingen, compressiegedrag etc..

Reserveprocessor:
- Dit is al een tijd een discussie, wat erg samenhangt met een kostenplaatje en dit wringt erg met de bezuinigingen op veel plaatsen.

José

Bericht door José » zo 04.03.2012 20:49

Hoi Bart,

Jammer, dat je daar niet meer werkt :-(

Bedankt voor je reactie op de enquête.

De door jou genoemde voorbeelden daar kan ik heel veel over discussiëren.

Groet, José

ps. bedankt voor het aanmelden op het OPCI forum :)

PienB

Bericht door PienB » vr 09.03.2012 22:43

Geweldige website Bart, iets om trots op te zijn!
Succes met het vergaren van zoveel mogelijk goeie info aldaar, kan heel veel mensen ten goede komen.
Ik moet nog even uitvogelen hoe die site werkt, maar kom ik vast wel uit...

Plaats reactie

Terug naar “Stel je zelf voor "volwassenen"”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast