mies weet het ff niet meer..

Schrijf hier iets over jezelf

Moderator: Forummoderator

Plaats reactie
mies555

mies weet het ff niet meer..

Bericht door mies555 » ma 06.02.2012 23:41

Dag beste mensen

Ik ben Michel en ben m'n hele leven al slechthorend. Ik ben in bezit van gehoorapparaten ,maar kan ze eigenlijk alleen gebruiken in een rustige omgeving.
Op mijn werk is het geen doen vanwege de vele omgevingsgeluiden(werk in de evenementenbranche: opbouw en afbraak festivals en popconcerten) en vaak moet ik ook het dak in om hijstecnische installaties aan te brengen.
De kans dat mijn gehoorapparaten dan m'n oren uitvallen is dan zeer aanwezig.
Mijn probleem is echter meer van psychische aard; het feit dat telkens meer mensen je niet recht of zelfs maar zijdelings aankijken bemoeilijkt voor mij zeer de communicatie. Mensen vinden het moeilijk om met mij te praten en negeren me dus dan uiteindelijk. Ik heb, zeker de laatste jaren ,wat meer apparaten uitgeprobeerd, maar degene die ik zoek, richtingsgevoelige microfoons, zijn nog niet uitgevonden of zeer prijzig.
Zijn er mensen die dit probleem herkennen en daar met mij over willen schrijven?

Robert

Bericht door Robert » di 07.02.2012 00:55

Hoi Michel,

Tja, je zou kunnen laten uitzoeken door je KNO-arts of je wellicht een goede kandidaat bent voor een CI.

José

Bericht door José » za 03.03.2012 01:34

Hoi Michel,

Welkom hier op het forum :)
Wat vervelend dat je juist met hoortoestellen meer last hebt van omgevingslawaai.
Begrijp ik jou verhaal goed dat je door de omgevingslawaai juist jou het spraakverstaan bemoeilijkt
of hoor je zo slecht dat je ook zonder lawaai slecht mensen kunt verstaan?

Op zich hebben veel hoortoestellen wel gerichte microfoons en/of een programma in te programmeren dat het richtinghoren versterkt wordt.
Waardoor de achtergrondlawaai meer onderdrukt wordt.
Dus een feedback onderdrukker.

Een CI = cochlear implantaat heeft alleen zin als je geen baat meer hebt met de allersterkste hoortoestel en zodanig slecht hoort lees > spraakverstaan van minder dan 80 Db.

Heb je al eens geinformeerd of je binnen jou werk een andere werk/functie kunt krijgen?
Waarbij je in een rustiger omgeving kunt werken en minder kans hebt met het afvallen van hoortoestellen.

Succes :cool:

Groetjes, José

PienB

Bericht door PienB » di 06.03.2012 20:36

Hoi Michel,
Ik kan er helemaal inkomen dat je gek wordt van alle geluiden die op je afkomen tijdens je werk. Juist die buizen enzo maken altijd zo'n lawaai.
Jammer hè dat de techniek achterblijft terwijl er zoveel mogelijk zou moeten zijn. Je moet iets van 2, 3000 euro neertellen voor de nieuwste modellen, en dan heb je nog niet wat je zoekt. Het is eigenlijk best hopeloos vind ik.

Waarom wordt de oorschelp bijvoorbeeld niet gebruikt om de microfoons in te plaatsen? Want dat is de plek waar trillingen gevoeld worden, daar zijn ze voor.
Zou het niet geweldig zijn om een systeem te ontwikkelen waarbij die microfoontjes dan afzonderlijk kunnen werken, als je bijvoorbeeld alleen de achterste kunt activeren zodat het geluid gericht van voren versterkt wordt. Etc. En op ademend spul, zodat je geen huidproblemen krijgt.
Als een goeie fabrikant een paar gemotiveerde slechthorenden zou uitnodigen om samen te zoeken naar een optimale oplossing, high tech, en voor een betaalbare prijs, zou ik zó in zo'n project stapppen!
Misschien kunnen we eens iets opzetten, en zelf naar een microfoon fabrikant stappen 8-)

Zelf begin ik voorlopig niet aan operaties en CI. Want dan zou ik mijn oren definitief opgeven. Het hele slakkenhuis wordt dan doorboord, je hoofd krijgt een gat en een permanente dop. Brrr...
Ik hoop eerst nog op nieuwe technieken.

De psychische problemen gaan bij mij nu ook spelen merk ik. Mensen vinden het lastig als je niet goed kunt mee praten. En laten je sneller links liggen. Wat dat betreft is het zo'n nare beperking! Je hoort er letterlijk en figuurlijk (de uitdrukking is misschien niet voor niets ontstaan) niet meer bij. :cry:
Sterkte voor jou, en laten we eventuele oplossingen blijven uitwisselen!
Groet,
Pien

TC
Gevorderd
Gevorderd
Berichten: 70
Lid geworden op: ma 21.05.2007 15:33

Bericht door TC » di 06.03.2012 20:43

PienB schreef:Zelf begin ik voorlopig niet aan operaties en CI. Want dan zou ik mijn oren definitief opgeven. Het hele slakkenhuis wordt dan doorboord, je hoofd krijgt een gat en een permanente dop. Brrr...
Ik hoop eerst nog op nieuwe technieken.
Misschien moet je je toch iets meer inlezen Pien...

PienB

Bericht door PienB » di 06.03.2012 20:53

José schreef:Waardoor de achtergrondlawaai meer onderdrukt wordt.
Dus een feedback onderdrukker.
Is de feedback onderdrukker niet om het rondzingen tegen te gaan?
En achtergrond onderdrukker, is dat niet als de achterste microfoontjes worden uitgezet, en alleen de voorste in werking treden?

Jammer dat er geen goeie, duidelijke info te vinden is over de precieze werking van die dingen. Zelfs de audicien weet het niet precies, en gebruikt gewoon de voorgeprogrammeerde instellingen.
Op de websites van de merken worden alleen commerciële teksten afgedrukt.
Maar we komen er wel, vroeg of laat...

PienB

Bericht door PienB » di 06.03.2012 20:57

TC schreef:Misschien moet je je toch iets meer inlezen Pien...
Je hebt gelijk natuurlijk :oops:
Maar het idee, begrijp je al, vind ik eng, en zonde van het binnenoor. Het kan toch volgens mij nooit meer hersteld worden en ongedaan gemaakt? Of heb ik dat mis.

simon

Bericht door simon » ma 30.04.2012 23:15

Hoi Michel,
Veel succes op dit forum. In het begin dat ik hoortoestellen had vond ik werkplaats geluiden ook erg vervelend, ik heb dit op kunnen lossen door het mpo (max power output) lager in te stellen. Dit staat bij phonak standaard op 115 terwijl 95 -100 een prettiger geluid geeft. Bijv. het blazen met perslucht en metalen plaatwerk klinkt anders veel te hard.
Zeker op je werk is een goed gehoor / hoortoestel erg belangrijk, ga terug naar de audicien en laat 'm de hoortoestellen beter instellen.

PienB

Bericht door PienB » za 05.05.2012 10:22

Het artikeltje van NVVS gelezen over CI: http://www.nvvs.nl/nl-NL/CI/Wat-is-CI
Lijkt me nu juist niet iets om Michel te adviseren, aangezien het lastig is om er geluiden mee te 'filteren'. Maar het is misschien per persoon verschillend?

PienB

Bericht door PienB » di 22.05.2012 11:08

Hoi Michel,
Wie weet is het de moeite waard voor jou om eens advies op maat te vragen bij een gespecialiseerd bedrijfje: http://www.planplanadvies.nl/
Veel sterkte en succes voor jou gewenst!

Plaats reactie

Terug naar “Stel je zelf voor "volwassenen"”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten