Buisjes en prikken

Schrijf hier iets over jezelf

Moderator: Forummoderator

Plaats reactie
Harma

Buisjes en prikken

Bericht door Harma » ma 02.04.2018 17:05

Hallo allemaal,

Ik ben Harma, ik ben 65 jaar en mijn doofheid is begonnen in 1998 nadat er vaak buisjes waren geplaatst en mijn trommelvliezen waren geprikt om het vochtprobleem op te lossen. Inmiddels zijn mijn trommelvliezen een Picasso van littekens en is er kalkvorming op de stijgbeugels en gehoorbeentjes waar ik dit jaar aan geholpen ga worden. De reden dat ik mij aansluit bij dit forum is mijn omgeving die mijn positiviteit met de omgang met mijn gehoor, negatief maakt.

Misschien heb ik wel een dipje. Ik mis 95db zonder hoorapparaten ben ik doof. Momenteel heb ik steeds meer moeite om te verstaan. Mijn instelling is om altijd overal naar toe te gaan en niet weg te blijven ivm gehoor. Maar dat wordt steeds moeilijker. Mijn kleindochter van 10 kan ik niet volgen, ik hoor haar wel, maar versta haar niet. Daar heb ik het meeste last van en wordt ik verdrietig. Ook mijn man let niet op. Als ik in de keuken sta waar de radio aan is, de afzuigkap aan is en mijn gaspitten branden, begint mijn man doodleuk vanuit de woonkamer tegen mij te praten en in het ergste geval raakt hij geiriteerd als ik het niet versta. Ik zeg dan ook wel dat het niet logisch van hem is om tegen mij op afstand te praten en mij maar heen en weer te laten sjouwen, maar dat helpt niet. Dan doe ik maar geen moeite om naar hem toe te komen en zegt hij, jij wordt ook steeds dover. Dit bedoel ik dus, mijn positieve instelling wordt vernietigd. Ik hoop dat ik hier af en toe even mijn positiviteit weer op kan halen. Ik begin ook weg te blijven van feestjes waar de akoestiek hopeloos is. En dat is niet mijn instelling, maar het kan gewoon niet anders.

ik doe mijn best. Groetjes, van Harma

Sade

Re: Buisjes en prikken

Bericht door Sade » vr 27.04.2018 17:27

Hallo Harma,

Het is gewoon lastig als je zo slecht hoort. Ik herken veel in je verhaal. Praten vanuit de woonkamer door partner als je in de keuken de afzuigkap aan hebt, feestjes waar je niets verstaat en dan ook je kleindochter.
De goed horenden vergeten vaak ons “probleempje” Je kleindochter is groot genoeg om uit te leggen dat ze duidelijk moet praten tegen jou en jou moet aankijken.
Probeer vast te houden aan je positieve instelling. Misschien zijn er oplossingen voor je. Informeer bij het audiatief centrum en blijf praten met je partner, zodat hij leert rekening te houden hiermee.
Groet van Sade

Plaats reactie

Terug naar “Stel je zelf voor "volwassenen"”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 5 gasten