Voorstellen (doof aan één oor, tinnitus en hyperacusis)

Schrijf hier iets over jezelf

Moderator: Forummoderator

Plaats reactie
JKMW
Beginner
Beginner
Berichten: 1
Lid geworden op: wo 16.10.2019 08:51

Voorstellen (doof aan één oor, tinnitus en hyperacusis)

Bericht door JKMW » do 17.10.2019 09:48

Dag allen,

Graag wil ik me even aan jullie voorstellen. Wat begon met een serie oorontstekingen als volwassene ging na een paar weken over in tinnitus, wisselend van sterkte en frequentie. Na een paar maanden werd dat acute doofheid aan één oor, terwijl de tinnitus bleef. Ook ben ik nu extra gevoelig voor geluid aan het andere oor (hyperacusis).

Bij de intake bij een audiologisch centrum bleek hoop op herstel er niet meer te zijn, aangezien er al een paar maanden geen verbetering inzit en een stootkuur prednison geen resultaat gaf. Ook versterking van het gehoor is niet mogelijk. Het geluid zou zo versterkt moeten worden dat de drempelwaarde dicht tegen de pijngrens zou zitten. Doordat de ruis wisselt, is ruisonderdrukking ook geen optie.

Het trommelvlies en het middenoor lijken intact op CT en MRI-scan, dus vermoedelijk zit de fout ergens tussen het slakkenhuis en de hersenen.

Het enige wat nog mogelijk zou kunnen zijn is om het geluid van het niet-functionerende oor om te leiden naar het andere oor.

Eerlijk gezegd staat mijn wereld sinds dat nieuws nogal op zijn kop.

Ik hoop op dit forum in contact te komen met lotgenoten, zowel om het te verwerken/accepteren en om praktische tips te krijgen voor in het dagelijks leven (gezin/werk/verkeer/telefoneren etc.)

Jeanette
Beginner
Beginner
Berichten: 4
Lid geworden op: do 03.10.2019 21:26

Re: Voorstellen (doof aan één oor, tinnitus en hyperacusis)

Bericht door Jeanette » ma 28.10.2019 11:54

Goedemorgen,

Wat vervelend nieuws voor u!
Tinnitus heb ik zelf ook, bij mij is het als kind ontstaan. Nu blijkt het door erfelijke gehoor afwijking te worden veroorzaakt.
Ik ben aan beide oren inmiddels slechthorend en de klap kwam best hard aan. De vraag is of gehoorapparaten zullen helpen.

Ik begrijp de impact zeker, zit er zelf ook middenin.
De tinnitus is voor mij het minste probleem, dit heb ik al zo lang dat het een deel is wat bij mij hoort.
Ik schenk er geen aandacht aan, waardoor het op de achtergrond is. Ik denk dat het een voordeel was dat ik het op jonge leeftijd al kreeg.
Telefoongesprekken vind ik een drama, mijn middelste zoon kan ik niet verstaan aan de telefoon, ook 1 op 1 gesprek met hem is moeilijk te volgen, zijn stem valt in de toonhoogte waar ik geluid verlies heb.
Er zijn meer mensen die ik niet meer goed kan verstaan.

Het forum is nogal stil, wat ik erg jammer vind.
Net als u hoopte ik op lotgenoten om mee te babbelen, omdat de goed horende wereld niet zoveel begrijpt van de emotie waar je door heen gaat, wanneer je hoort dat je niet geholpen kan worden, of misschien geholpen kan worden.

Plaats reactie

Terug naar “Stel je zelf voor "volwassenen"”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast