Even voorstellen

Schrijf hier iets over jezelf

Moderator: Forummoderator

Plaats reactie
Annara

Even voorstellen

Bericht door Annara » do 28.01.2010 20:13

Hallo, ook ik ben helaas een gebruiker van hoortoestellen. Dit nu 12 jaar en ik heb het nog steeds niet geaccepteerd. Ik heb die krengen dus meer uit dan in, dit tot grote irritatie van mijn familieleden.
Het is vooral het gedeelte wat zich in mijn gehoorgang bevind dat mij mateloos irriteerd. Ik voel ze continue zitten en dit is gewoon niet prettig.
Mijn kno-arts zegt dat er geen andere oplossing is. Ik moet er dus maar mee zien te leven en dat valt mij vies tegen.

Groetjes Annara

PienB

Bericht door PienB » do 28.01.2010 22:41

Hee Annara,
Ik wil bijna schrijven leuk bericht, maar voor jou is het natuurlijk niet zo leuk. Herkenbaar wat je schrijft! Dat bedoel ik eerder. Toch vreemd dat er zo gauw wordt gezegd dat er geen andere oplossing is, zelfs door een kno arts. Ze zouden toch juist alles op alles moeten zetten om de juiste oplossing voor jou te vinden?!
Ik zoek al een tijdje naar goede oplossingen, en alhoewel het allemaal een eeuwigheid lijkt te duren ben ik met sommige dingen toch een stuk verder.
Zo hoorde ik over een bedrijf waar ze alleen oorstukjes maken. Ik heb er zelf nog niets mee gedaan, maar misschien is dat voor jou een optie om eens te informeren?
http://www.labformaat.nl/index.htm

Maar tegenwoordig zijn er ook apparaten met luidsprekers in het oor. Dat komt dan in plaats van een oorstukje.
Maar wat een gedoe allemaal he? Die audicien zegt dit, de ander dat, en dan zeggen ze op verschillende dagen ook nog allerlei andere dingen. Vermoeiend vind ik het. We staan er alleen voor, en moeten goed voor onszelf opkomen hoor, vind je niet?
Veel sterkte en succes, en laat je niet te gauw afschepen (makkelijk gezegd natuurlijk)

José

Bericht door José » vr 29.01.2010 14:18

Hallo Annara,

Welkom hier op het forum :)

Het is net wat Pien schrijft, heel vervelend allemaal wat je overkomt. :-(

Dat jou oorstukje irriteert in je gehoorgang is zeer vervelend en niet nodig.
Ik weet niet wat voor gehoorverlies jij hebt, maar er zijn verschillende type oorstukjes die passend zijn voor jou gehoorverlies.
Hier kun je er meer over >>lezen
Wel moet ik erbij zeggen dat niet elke oorstukje geschikt is bij bepaalde gehoorverlies.

Zelf heb ik op mijn hoortoestel een flexible oorstukje, deze voel ik niet zitten en past zich helemaal aan mijn huid en temperatuur.
Harde oorstukjes daar had ik alleen maar last van irritaties en fluiten omdat het niet goed afsloot van mijn oor.

De zogenoemde 'parapluutjes' met of zonder microfoon is niet voor iedereen geschikt en ook die kunnen bij sommige mensen irriteren door
bijv. omdat er zeer nauwe gehoorgang is of juist hierdoor niet mogelijk is.

Ik hoop dat je toch de juiste oorstuk kunt vinden waarbij je geen of nauwelijk last van zult hebben.

Groetjes, José

Annara

hoorstukjes

Bericht door Annara » za 30.01.2010 17:49

Dank voor jullie antwoord, een stukje begrip is al heel fijn. De kno-arts laat mij niet aan mijn lot over hoor, ik kan altijd bij hem terecht. Ik heb het stuk gelezen over de hoorstukjes, maar bij deze dingen moet je nog steeds iets in je gehoorgang stoppen en dat is nu juist het probleem. Op de een of andere manier kan ik er niet tegen. :(
Wat ik nu heb is een dun draadje met aan het eind een klein kunstof bolletje, kleiner kan haast niet en dit is al moeilijk. 12 jaar geleden ben ik begonnen met in het oor toestellen en binnen de kortste keren lag mijn gehoorgang open tot bloedens aan toe. Hierna kreeg ik achter het oor toestellen met open oorstukjes, maar dit was ook geen succes. Het is nu maar een beetje doormodderen met wat ik nu heb.

Groetjes Annara

Sonja

Bericht door Sonja » za 06.02.2010 12:31

Wat vervelend zeg...Maar ik weet, dat er verschillende materialen word gebruikt voor de oorstukjes toch?? Ik heb spul, geen idee hoe het heet, dan heb ik minder last van oorsmeer, en dat is zo...bij de vorige had ik er veel meer last van...maar dan praten we over minimaal 6 jaar..

Misschien qua materiaal van het oorstukje veranderen???
Ik zeg ook maar wat...

tevens schrok ik ook, dat ik ergens hier op het forum las, dat je 2 jaar mag doen over de oorstukjes en ze dan mag vervangen...Maar hoe zit het dan met de vergoeding?? Wie weet dat?? (ik neem aan dat het niet gratis is, want niks is gratis :D )

José

Bericht door José » za 06.02.2010 22:55

Hoi Annara,

Effen off topic, maar misschien wil jij het ook wel weten.

Sonja schrijft:
tevens schrok ik ook, dat ik ergens hier op het forum las, dat je 2 jaar mag doen over de oorstukjes en ze dan mag vervangen...Maar hoe zit het dan met de vergoeding?? Wie weet dat?? (ik neem aan dat het niet gratis is, want niks is gratis :D )

Het klopt dat je oorstukjes officieel om de 30 maanden vergoed wordt bij volwassenen.
Maar wordt het tussentijds nodig om een nieuwe te maken, wordt er soms toch deels vergoed.
Overigens moet je toch opletten bij de vergoedingen.
Want zelf kwam ik ook tot een verrassing te staan. Ik moest ook een nieuwe hebben. En toen bleek dat er een deel niet vergoed werd en verrekend werd met mijn eigen bijdrage. Het is maar net hoe coulant ze zijn.

Hier een korte samenvatting over vergoedingen van oorstukjes:
( bron: Hoorwijzer.nl)

Vergoedingen voor oorstukjes
Oorstukjes gelden als aparte vergoedingspost (los van het hoortoestel). Oorstukjes worden volledig vergoed door de zorgverzekeraar.

Een toeslag voor het verzilveren of vergulden van oorstukjes in verband met allergie wordt eveneens vergoed door de zorgverzekeraar.
Wel is dan een voorschrift nodig van een medisch specialist: kno-arts, audioloog of huisarts.

Voor vervanging van oorstukjes gelden de volgende vergoedingsvoorwaarden:

voor gebruikers jonger dan 16 jaar: het oorstukje mag pas 12 maanden na de verstrekking worden vervangen;
voor gebruikers van 16 jaar of ouder: het oorstukje mag pas 30 maanden na de verstrekking worden vervangen;
als een oorstukje niet meer adequaat is (bijvoorbeeld gebroken is of niet meer past), wordt vervanging binnen een kortere periode wel vergoed.

De audicien regelt de vergoeding met uw zorgverzekeraar – op voorwaarde dat de audicien een contract met uw zorgverzekeraar heeft. Vraag dit vooraf na.

Let op! Voorwaarden verzekeraars
Er zijn verzekeraars die, in lijn met hun streven naar kwaliteit, ervoor kiezen om alleen hoorhulpmiddelen aangeschaft bij een geregistreerde StAr-audicien te vergoeden of een voorkeursbeleid hanteren. Het betreft de verzekeraars De Friesland, Univé, VGZ, IZA en Trias. Daarnaast heeft verzekeraar Achmea een voorkeurscontract afgesloten met de keten-audicien Beter Horen. En heeft UVIT (Univé, VGZ, IZA en Trias) een voorkeurscontract afgesloten met HoorProfs audiciens. Vragen hierover kunt u stellen aan uw verzekeraar.

Ik hoop dat jullie hier mee voldoende zijn geinformeerd.

Groetjes, José

Plaats reactie

Terug naar “Stel je zelf voor "volwassenen"”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast