Dingen die ik niet kan doen want ik ben doof .

Algemene discussie, ervaringen, opmerkingen over slechthorendheid en hoorproblemen.

Moderator: Forummoderator

Plaats reactie
joepie1234

Dingen die ik niet kan doen want ik ben doof .

Bericht door joepie1234 » di 12.11.2013 10:21

Dingen die ik niet kan doen want ik ben doof:

Luister naar muziek die is een beetje raar want ik hou muzikale films! Geef mij Sound of Music of Dirty Dancing of Grease elke dag!
Luister naar de radio, zou leuk zijn om iets te doen tijdens het rijden!
Horen hoe luid mijn stem is - is het misschien veel te luid en storend en ongepast of veel te rustig want er geluiden dat ik niet bewust - ik eigenlijk haat verteld ben ik ofwel te hard of te zacht - urgh! Kan niet winnen! Dit is iets dat nu nog meer een probleem voor mij nu kan ik niet draag mijn hoortoestellen.
Ga naar de bioscoop, tenzij er een RARE ondertiteld screening - ze zijn meestal voor films die ik wil niet te kijken of op een rare tijd, die helemaal niet geschikt is voor mij zoals 02:00 op een dinsdag middag toen ik aan het werk!
Hoor mensen vooral lachen mijn jongens.
Hebben een 'normaal' telefoongesprek. Dit is het enige wat ik echt wou dat ik kon doen! Maar technologie heeft een lange weg kort komen zoals Facetime enz.
Een gesprek in het donker - Ik vraag me af waarom!
Hoor het fornuis timer / magnetron piepen - Ik heb goed te zijn op klok kijken!
Hoor de deurbel en dus missen de postbode proberen om een ​​perceel dat is zo vervelend cos leveren dan moet ik wachten tot de volgende dag en rijden 10 mijl naar het depot om het te krijgen.
Je kunt niet je naam die geroepen horen in een wachtkamer van huisarts of specialist, waardoor je uren kan wachten.
Kijk even wat op TV, tenzij het heeft ondertitels - de meest vervelende dingen over ondertiteling is wanneer je 1 uur en 45 minuten van een 2 uur durende film gelukkig met ondertiteling hebben bekeken en dan bevriezen of verdwijnen ze en je hebt geen idee wat de rest van het verhaal is alles over. Stel je voor dat de laatste 15 minuten kijken met helemaal geen geluid.
Hoor de sirenes van hulpverleningsvoertuigen - dit is de reden waarom ik ben constant op het horloge uit - of sommigen zouden noemen het wordt nieuwsgierig - niet alleen kijken uit voor sirenes, maar voor alles!
Mensen horen zeggen: "Excuseer me" luider en luider in de supermarkt en dan barging langs me met hun karretje. Meestal snel gevolgd door een boze blik in mijn richting. Afhankelijk van mijn stemming en hoe boos het staren is ik kan hen achtervolgen en dan zeggen ze "Ik ben doof en hoorde je niet!", Die meestal veegt hun gezicht vrij snel!
Ik kan het raam niet weg bij het wachten voor een handelaar die gaat er "tussen 1 en 5:00", zodat ik hem niet missen. Ik ga zonder eten en drinken voor het geval ze besluiten om dat zeer tweede komen! Zelfs als ik barst om naar de wc ik wachten en wachten - soms Ik kan absoluut niet meer wachten en te haasten naar de wc en toen ik terug haasten ik dan besteden de rest van de tijd (die kan uren) af of ik miste hem toen ik op de wc! Dit klinkt misschien grappig, maar het is eigenlijk zeer stresserend.
Kan niet hoor mijn dodgy auto alarm - het is niet totdat ik rare blikken naar me als ik rij, samen met de auto-alarm schetterende dat ik begin te beseffen dat het weg is toch weer uit! Cue een rood gezicht en een aantal snelle rommelen om het uit te zetten! Aan de positieve kant - het is me dat wakker wordt in de nacht, wanneer het weg is weer uit niet!
Volg conversaties gemakkelijk vooral bij groepen mensen - hoe meer er zijn hoe slechter het is. Never mind dat in een vraag en antwoord sessie in een vergadering / training!
Ga naar een theater zien maar er is een ding genaamd StageText die is als bijschriften op een scherm dat je kunt lezen om de dialoog te volgen - zullen moeten proberen dat op een dag, maar er is niets van dat in de buurt van mij - zal een dag zijn reis naar Londen voor dat op een dag.
Horen als iemand wakker in de nacht en kan me nodig - nachtmerries, die slecht of slaapwandelen. Dit is een minder groot probleem nu de jongens ouder zijn en weten te komen en me wakker als dat nodig is. Of zelfs, mogelijke indringers die ik nodig heb om mezelf te verdedigen tegen! Hoop dat is nooit een probleem!
Horen wat een intercom zou kunnen zeggen in een supermarkt. Wat als ze me vertellen dat ze iets wat ik misschien niet hebben gerealiseerd liet ik heb gevonden?
Horen als ik de afzuigkap hebben gedrukt op - meestal de kinderen of manlief zal thuis komen en vertellen me dat het op en het is al op voor uren! Of zelfs als een pan wordt overkoken op de kookplaat.
Horen als de auto is afgesloten (of ontgrendeld), tenzij ik met de auto of te kijken naar de lichten om te zien of ik heb het gedaan - want soms ben ik niet zeker of het zo opgesloten ik uiteindelijk weer op de knop en vervolgens realiseren Het was op slot, maar ik heb nu ontgrendeld het opnieuw en dan moet het opnieuw te vergrendelen! Nee ik heb geen OCD!

Dingen die ik kan doen want ik ben doof:

Kunnen liplezen mensen die
-zijn ver weg, zoals aan de andere kant van het restaurant! Dit is erg leuk!
-zijn aan de andere kant van het glas, zoals buiten of in de trein, terwijl je op het platform!
-In een rumoerige omgeving, zoals een disco op voorwaarde dat het niet te donker! Maar dan kunnen mensen mijn antwoorden niet horen!
Liplezen de stoute woorden die bleeped op de televisie!
'Uitschakelen' als het allemaal wel een beetje hectisch / luidruchtig om me heen door gewoon mijn ogen dicht!
Ik denk dat ik ben vrij goed in het lezen van lichaamstaal en dit helpt mij enorm in mijn communicatie en empathie.
Ik kan slapen door alles - onweer, huilende baby's, auto-alarmen afgaan, maar aan de andere kant zou ik ook slapen door potentiële gevaren zoals indringers, brandalarmen, jongens ziek zijn of het hebben van nachtmerries.

Bron:http://rainbowears.wordpress.com/things ... d-cant-do/

Gebruikersavatar
Forummoderator
Forum Beheerder
Forum Beheerder
Berichten: 184
Lid geworden op: zo 22.04.2007 01:07

Re: Dingen die ik niet kan doen want ik ben doof .

Bericht door Forummoderator » di 12.11.2013 11:27

Ik ben niet doof maar slechthorend en een aantal zaken die hier opgenoemd worden herken ik zeer zeker.

En ieder nadeel heeft ook zijn voordeel :wink:

Plaats reactie

Terug naar “Algemeen ervaringen en overige voor en door volwassenen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten