Twee keer mislukte: myringoplastiek operatie

Ervaringen met huisartsen, kno-artsen, audiologen, logopedisten en andere gehoorspecialisten en gespecialiseerde dienstverleners

Moderator: Forummoderator

Plaats reactie
Emma

Twee keer mislukte: myringoplastiek operatie

Bericht door Emma » vr 01.01.2010 19:19

In april 2008 heb ik tijdens het vliegen een scheur in mijn trommelvlies opgelopen. Ik kwam hier achter toen ik een flinke ontsteking in mijn oor had en in de eerste plaats zure oordruppels had gekregen van de huisarts. Toen deze druppels erg veel pijn deden en mijn huisarts nogmaals er naar had gekeken bleek er een scheur in mijn trommelvlies te zitten. Deze druppels had ik dan ook nooit mogen gebruiken.

Een half jaar later werd er geconcludeerd door mijn KNO-arts dat het niet meer vanzelf dicht zou groeien en werd er gekozen voor een operatie. Maar eerst moest het een half jaar goed droog zijn. Dus ben ik uiteindelijk in april 2009 geopereerd en hebben ze met een stukje spiervlies geprobeerd het gat dicht te maken.
Na een paar maanden bleek dat dit niet gelukt was. Ik ben toen naar een andere KNO-arts gegaan. Door hem ben ik in november 2009 opnieuw geopereerd en dit keer hebben ze geprobeerd het met een stukje kraakbeen te dichten. Nu heb ik echter weer het vermoeden dat het niet gelukt is. Het voelt in ieder geval niet goed.

Nu is mijn vraag of iemand dit eerder gehoord heeft? Op het internet vind ik vooral dat het een zeer gangbare operatie is en vind ik weinig/geen voorbeelden van gevallen waarbij het niet lukte.

Verder ben ik nu opzoek naar een goede KNO-arts die hier misschien beter raad mee weet. Heeft iemand een tip?

Alvast bedankt!

José

Bericht door José » ma 18.01.2010 22:44

Hallo Emma,

Welkom hier op het forum :)

Ik heb je vraag al eerder gelezen, maar had gehoopt dat iemand zou reageren.
Maar als je nog steeds zoekt.

Ik ken een hele goed Prof. Kno-arts.
Als je wil kan ik je zijn naam geven via PM.

Groetjes, José

Plaats reactie

Terug naar “KNO-artsen, audiologische centra en andere specialisten/dienstverleners”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten