Audiologisch Centrum

Ervaringen met huisartsen, kno-artsen, audiologen, logopedisten en andere gehoorspecialisten en gespecialiseerde dienstverleners

Moderator: Forummoderator

Plaats reactie
Yahoo!

Audiologisch Centrum

Bericht door Yahoo! » do 03.05.2007 11:21

3 mei 2007

Mijn rechter gehoorapparaat is inmiddels alweer meer dan 5 jaar oud, dus binnenkort ga ik weer aan de gang voor vervanging. Normaal gesproken ga ik dan naar de KNO-arts, maar dat levert mij in principe niet meer op dan een audiogram waarmee ik naar de audicien kan. Ik zit er aan te denken om dit keer naar een audiologisch centrum te gaan (het maakt de verzekering niet uit), maar weet niet of men daar wat meer met mijn gehoorproblemen kan. Zijn er mensen die uit eigen ervaring een vergelijking kunnen maken tussen een KNO-arts en een AC?Voor de volledigheid: ik heb in beide oren een flink gehoorverlies (60 a 70 dB over de hele linie) en tinnitus (suizen en fluiten).

Henk Cruijff

Yahoo!

Bericht door Yahoo! » do 03.05.2007 11:22

3 mei 2007

Beste Henk,

Mijn ervaringen bij het Audiologisch centrum van het AMC-Amsterdam zijn uitstekend.
Een audioloog (vergelijk ik met de oogarts m.b.t. de ogen) is de deskundige, ook ten aanzien van het tot in details interpreteren van een audiogram.
Zij kunnen ook adviezen geven. De KNO-arts is, wat mijn ervaringenen betreft, niet zo deskundig m.b.t. de vele, oo technische aspecten,
van een hoortoestel. Mijn advies is dus: ga naar een AC.
Succes!
Hartelijk gegroet,

Kees Blokker

Yahoo!

Bericht door Yahoo! » do 03.05.2007 11:23

3 mei 2007

Hallo,

Wij gaan naar het audiologisch centrum in Zwolle en hebben daar goede ervaring mee.
Zelfs voor Ruben onze zoon lukt het om alles in te stellen. En zelf zal je nog veel preciezer aan kunnen geven wat goed werkt.
Verder is er bij het audiologisch centrum in Zwolle een informatiepunt over allerlei zaken. Denk hierbij niet alleen aan gehoorapparaten maar
ook aan dingen als een wekker, ringleiding etc. Ook daar heb ik in Zwolle goede ervaring mee.
Heel veel succes!

Janine Bloemert
moeder van Ruben

José

Bericht door José » do 03.05.2007 11:27

3 mei 2007

Beste Henk,

Ik ben zelf een CI-én een hoortoesteldraagster.

Ik zelf loop in het AMC zowel bij de KNO-arts en audioloog.
Mijn ervaring is dat ik in het AMC beter geholpen ben, dan als ik alleen naar de audicien ga. Het grote voordeel zelf vind ik; dat ze meteen naar alles na-kijken.
Of het toestel nog wel geschikt is op mijn gehoorverlies. Naast de gewone audiogram, doen ze ook andere testjes. Vervolgens krijg ik een recept mee om naar de audicien te gaan.
En ik kan zelfs in het AMC ook diverse toestellen ter plekke uitproberen alhoewel ze niet altijd over een "zware"toestel beschikken doen ze hun best om er toch 1 te vinden om te luisteren.
Ook nemen zij naar mijn idee veel meer de tijd om je hoortoestel goed in te stellen.
Persoonlijk voel ik mij daar heel erg thuis en vrij om dingen te vragen en niks is te veel.

Tussentijds kan ik ook altijd terecht of het nu om mijn gehoor gaat of voor mijn toestel.

Het enige verschil is dat ik naar Amsterdam moet als ik een gehoortest laat doen. Maar voor de rest kan ik en ga ik naar de audicien in Purmerend.
Want daar wordt het toestel besteld en kan ik evengoed terecht voor instellingen of andere dingen.

Groetjes, José

Yahoo!

Bericht door Yahoo! » do 03.05.2007 13:02

3 mei 2007

Beste Henk

Een bevriende KNO-arts zei me eens, dat je naar de KNO-arts gaat als het om consultatie gaat met betrekking tot het oor als orgaan. Dus wanneer je bijvoorbeeld een vraag hebt over de oorzaak van het gehoorverlies of mogelijke hersteltechnieken. Als het om de vraag gaat welke technische aanpassingen voor jouw gehoorverlies het meest beschikt is, zoals hoortoestellen, een hoorbril, soloapparatuur of bijvoorbeeld ringleiding, is de audioloog de best aangewezen persoon.
De KNO-arts is de medicus, de audioloog de techneut. Meestal stuurt een KNO-arts je voor aanpassingen toch nog door naar de audioloog.

Succes.

Cecile van Agtmaal.

Johan

Bericht door Johan » wo 30.05.2007 00:40

Hallo Henk,

Bij mij is het het bijna altijd via het Audiologisch centrum Leeuwarden gegaan. Ik heb het één keer via de audicien geprobeerd, die inderdaad dezelfde resultaten qua verlies eruittoverde, echter durfden zij het niet aan het hoortoestel naar mijn wensen in te stellen. Dat wil zeggen, dat ik mijn middentonen graag 20dB harder wil, dan het audiogram aangeeft. Daarnaast boden ze me daarvoor een te zwak hoorapparaat aan.

Hierna weer ouderwets naar het Audiologisch centrum, en alles tiptop geregeld.

Dus mijn ervaring met een audicien, en zijn audiogram is dat zij te weinig durven, of bang zijn dat het auidogram niet klopt.

Misschien ben ik ook wel een vreemd geval, maar ik blijf zeker weten bij het Audiologisch centrum :).

Plaats reactie

Terug naar “KNO-artsen, audiologische centra en andere specialisten/dienstverleners”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten