Digitale TV vs analoge ringeiding

Ervaringen met hoortoestellen, solo-apparatuur en andere hoorhulpmiddelen; ervaringen met audiciëns en andere verstrekkers van deze apparatuur.

Moderator: Forummoderator

Plaats reactie
Bkoops

Digitale TV vs analoge ringeiding

Bericht door Bkoops » vr 11.11.2016 12:15

Ik ben op zoek naar een nieuwe TV. De test in de laatste Consumentengids kwam dus als geroepen.Wel 30 Samsungs stonden op de hoogste plaatsen. Keus genoeg zou je denken. Niet dus voor mij als slechthorende : geen van de nieuwe modellen heeft nog een analoge audio-uitgang c.q. Scart voor mijn ringleidingversterker. Volgens Oorakel en andere bronnen (niet de TV winkel…) bestaan er converters, kleine kastjes die het digitale “audio uit” omzetten naar een analoog signaal. Volgens Oorakel echter zou dat kunnen leiden tot synchroon-verschil in beeld en geluid, wat dan weer via bepaalde instellingen gecorrigeerd zou kunnen worden. Heeft U daar ervaring mee? Woont U in de buurt van Gouda, zo ja, mag ik dan eens komen kijken?
Bas Koops

Bkoops

Re: Digitale TV vs analoge ringeiding

Bericht door Bkoops » zo 20.11.2016 16:48

Ik heb toch maar het zekere voor het onzekere genomen, en een digitale TV gekocht, en een digitale ringleiding! Blijkt de ringleiding door mijn zorgverzekering vergoed te worden. Heb ik voor niks in de rats gezeten....

Plaats reactie

Terug naar “Hoortoestellen en andere hoorhulpmiddelen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast