De week van de Toegankelijkheid 2015

Ervaringen met (geen) ringleiding in het theater, (geen) ondertiteling op tv, bejegening door personeel, problemen in het verkeer en al die andere aspecten van het leven met een gehoorprobleem.

Moderator: Forummoderator

Plaats reactie
Gebruikersavatar
Forummoderator
Forum Beheerder
Forum Beheerder
Berichten: 184
Lid geworden op: zo 22.04.2007 01:07

De week van de Toegankelijkheid 2015

Bericht door Forummoderator » wo 08.10.2014 13:37

Week van de Toegankelijkheid van start

Publicatiedatum: 06 oktober 2014
Onder het motto ‘Welkom bij de club!’ gaat vandaag de jaarlijkse Week van de Toegankelijkheid van start. Overal in het land zijn er activiteiten die het belang van toegankelijke verenigingen benadrukken. Hierdoor wordt gemeenten, organisaties en verenigingen een spiegel voorgehouden om te laten zien wat er beter kan.

In de 15de Week van de Toegankelijkheid wordt speciaal aandacht gevraagd voor de toegankelijkheid van het verenigingsleven. Toegankelijke verenigingen zijn belangrijk voor alle mensen met beperkingen, bijvoorbeeld mensen met een beperkt gehoor. Natuurlijk is iedereen overal welkom, maar soms is er net iets meer nodig voordat mensen ook werkelijk binnen een vereniging mee kunnen doen. Denk bijvoorbeeld aan ringleiding bij een balie, soloapparatuur tijdens een sportles, aanmelding via e-mail in plaats van telefoon etc.

Onder het motto ‘Welkom bij de club’ laten mensen met beperkingen daarom zien wat een toegankelijke vereniging is. Het gaat niet alleen om fysieke toegankelijkheid (deuren, drempels, trappen, enz.), maar een toegankelijke vereniging organiseert ook passende activiteiten zodat echt iedereen mee kan doen. En zo’n vereniging zorgt voor toegankelijke informatie.

Op de website van de Week van de Toegankelijkheid staan de aangemelde activiteiten (een fractie van wat er in de week allemaal te doen is). Er zitten pareltjes tussen, zoals een geheim onderzoek, de ANWB Museumcheck, pluimen en andere prijzen voor toegankelijke verenigingen en informatiemarkten waar toegankelijke verenigingen zich presenteren.

Bron [url=http://www.nvvs.nl/Items/nl-NL/Nieuws/V ... -van-start]NVVS[url]

Frits

Re: De week van de Toegankelijkheid 2015

Bericht door Frits » wo 08.10.2014 16:15

Jammer dat de link niet werkt.

Plaats reactie

Terug naar “Hoorproblemen in de maatschappij”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast