Limited Hearing=bordje verkrijgbaar in de NVVS webshop

Met bijzonder onderwerpen die te maken hebben met het gehoor.


Moderator: Forummoderator

Gebruikersavatar
Forummoderator
Forum Beheerder
Forum Beheerder
Berichten: 184
Lid geworden op: zo 22.04.2007 01:07

Limited Hearing=bordje verkrijgbaar in de NVVS webshop

Bericht door Forummoderator » wo 17.12.2014 22:28

Limited Hearing-bordje verkrijgbaar in NVVS-webshop

Publicatiedatum: 12 december 2014
Het knalgele Limited Hearing-bordje is een internationale variant van het SH-bordje (ooit in de Nederlandse verkeersveiligheidsregels opgenomen als hét symbool voor weggebruikers met een gehoorbeperking). Het Limited Hearing-bordje is nu, net als het SH-bordje, verkrijgbaar via nvvs.nl/winkel

Veilig en relaxed onderweg
Limited Hearing staat voor Beperkt Horen. Met dit bordje laat u andere weggebruikers weten dat u hen wellicht niet hoort toeteren of bellen als u op de fiets zit of ergens wandelt. Andere weggebruikers kunnen bij het zien van het bordje met een boogje om u heen gaan. Dit voorkomt onnodige irritaties en vervelende schrikreacties. Dit bordje is voor kinderen, jongeren en volwassenen die hun eigen auditieve beperking zichtbaarder willen maken op de weg, fietspad of skipiste. Met als doel: veilig en relaxed onderweg zijn!

Bianca van der Horst (100procentslechthorend.nl) nam samen met de plotsdove Cor Toonen en de slechthorende accountingstudent Remco Veldhuis het initiatief voor ontwikkeling en productie van het Limited Hearing-bordje. Zie http://www.worldwidevisible.com voor meer informatie.

Bron: NVVS

Plaats reactie

Terug naar “Hooractueel”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast