Pagina 1 van 1

Auris opent peutergroepen in Goes en Bergen op Zoom

Geplaatst: ma 21.05.2007 13:09
door José
16 mei 2007

Afbeelding
Auris opent peutergroepen in Goes en Bergen op Zoom
Op woensdag 23 mei opent de Koninklijke Auris Groep peutergroepen in Goes en Bergen op Zoom voor kinderen met auditieve en communicatieve beperkingen.
Dit maakt het mogelijk voor peuters met hoor-, spraak- of taalproblemen optimale begeleiding te krijgen.

De peutergroepen van Auris zijn bedoeld voor kinderen van anderhalf tot ongeveer 5 jaar die een communicatieve- en of auditieve beperking hebben.
Met het openen van de peutergroepen biedt Auris specifieke behandelmogelijkheden dichtbij huis. De peuters hoeven niet meer lange tijd in taxi’s vervoerd te worden.

Daarnaast is de gangbare zorg voor peuters met een ernstige communicatieve of auditieve beperking niet altijd voldoende.
Meest gebruikelijk is het bezoeken van een peuterspeelzaal en het volgen van logopedische behandeling of begeleiding.

Auris wil een intensievere behandeling voor deze specifieke groep peuters. Dit wordt gerealiseerd in kleinere groepen van zes tot acht kinderen onder begeleiding van pedagogische medewerkers. Deze krijgen steun van specialisten als orthopedagogen, logopedisten, gezinsbegeleiders en audiologen.

De Koninklijke Auris Groep biedt verschillende vormen van onderwijs en zorg aan mensen met een auditieve of communicatieve beperking op ongeveer 25 locaties in midden en zuid-west Nederland.


Bron: Doof.nl