Hulp in het dagelijks leven

Algemene informatie o.a. over: Wat is ambulante begeleiding, rugzak, hoe je kind kan helpen, waar kun je terecht voor indicatiestelling

Moderator: Forummoderator

José

Hulp in het dagelijks leven

Bericht door José » di 21.08.2007 14:04

Hulp in het dagelijks leven

U kunt uw slechthorende kind in zijn of haar dagelijkse situaties goed helpen en ondersteunen.

Door een aantal basis-communicatieregels kunt u uw kind helpen bij het beter ontwikkelen van spraak en het verstaan:


Zorg dat uw gezicht zichtbaar is
Als uw kind kan zien wat u zegt, zal het makkelijker zijn om het te verstaan. Als u goed in het licht staat, kan uw kind uw gezichtsuitdrukking zien en liplezen. Probeer dus te vermijden dat u tijdens het praten met uw kin op uw hand leunt, of vanachter een opengeslagen krant praat.


Praat duidelijk
Praat duidelijk en op een normale snelheid tegen uw kind. Onthoud dat u niet hoeft te schreeuwen. Probeer in plaats van te herhalen de zinnen iets anders te zeggen als uw kind u niet kan verstaan.


Vermijd achtergrondlawaai
Vermijd achtergrondlawaai als u met uw kind praat. Zet de televisie uit en doe de ramen dicht als er verkeerslawaai van buiten komt. U kunt ook wat dichterbij gaan zitten, zodat uw stem wat harder klinkt, of een rustiger plekje zoeken om te praten.

Het profijt dat uw kind van de verschillende technieken heeft is afhankelijk van de mate van gehoorverlies, het type hoortoestel, de leeftijd en de algemene vaardigheden. Als familie is uw ondersteuning en hulp bij de nieuwe vormen van communicatie van groot belang voor het succes van uw kind.

Bron: Oticon

Plaats reactie

Terug naar “Algemene informatie voor ouders/verzorgers van een Slechthorende en/of ESM kind”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast