Landelijke FOSS-bureau

Hier kun je informatie van vinden: Wie, wat is Stichting Hoormij. En onder andere nuttige informatie.

Moderator: Forummoderator

José

Landelijke FOSS-bureau

Bericht door José » zo 20.05.2007 14:31

Landelijk FOSS-bureau
Op het landelijk FOSS-bureau te Houten is Arend Verschoor werkzaam als beleidsmedewerker. Het werk brengt met zich mee dat er regelmatig buitenshuis vergaderd wordt en bijeenkomsten worden bezocht. Omdat Arend de enige beroepskracht is, is de bereikbaarheid van het FOSS-bureau hierdoor soms beperkt. Zie voor de bereikbaarheid de adresgegevens.

Het FOSS-bestuur houdt haar vergaderingen op het landelijk bureau en voert hier extern overleg.

De FOSS ontvangt een subsidie van het Fonds PGO, waarmee de kosten die met het FOSS bureau en personeel samenhangen kunnen worden gefinancierd. Fonds PGO is een zelfstandig bestuursorgaan, dat betekent dat de minister van VWS hier invloed op houdt.

Het FOSS-bureau zit in een kantoorpand in Houten waarin totaal 6 organisaties gehuisvest zijn die te maken hebben met slechthorendheid, doof zijn en spraak-taal problemen. Behalve de FOSS zijn dat de Nederlandse Vereniging voor Slechthorenden (NVVS), Dovenschap, Federatie van Ouders van Dove KInderen (FODOK), Stichting Plotsdoven en de Jongerencommissie (voor dove jongeren). Hierdoor is een nog betere samenwerking ontstaan tussen belangenorganisaties op het gebied van mensen met een auditief/communicatieve beperking.

Afbeelding
Arend Verschoor

>>>Klik hier Voor meer informatie voor het blad FOSS-Taal

en >>Klik hier Voor Spraak-taalproblemen, hulpverlening, onderwijs en begeleiding.

Bron: NVVS/FOSS

Plaats reactie

Terug naar “Wie is en wat doet Stichting Hoormij”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast