Zijn gehoor doet het wel maar toch is hij slechthorend

Hier kan je algemene vragen stellen over: Problemen met gehoor, Hoe gaat je familie, broer(tjes), zus(jes) en overige omgeving om met de situatie.

Moderator: Forummoderator

Fleur

Zijn gehoor doet het wel maar toch is hij slechthorend

Bericht door Fleur » za 14.11.2009 14:23

We hebben eindelijk de uitslag het rechtoor heeft eer verlies van 40 dec. hier word nu niks aan gedaan wel word er over een half jaar een nieuw BERA onderzoek gedaan.
Verder werkt hij systeem oren in zoverre dat het wel gewoon hoort. Maar het probleem zit hem volgens hen in de ooronstekingen en het altijd vocht hebben achter zijn trommelvliezen waar ze al zoveel aan hebben proberen te doen maar het vocht blijft er komen en de onstekingen blijven daar ook maar waardoor daarom de trommelvlies zijn werk niet kan doen. We zitten al op een oproep te wachten om te kijken in hoeverre zijn voedselallergie samen hangen met zijn gehoor ontstekingen. komt daar niks duidelijks uit gaan ze hem voor 3 maanden standaard aan een kuur zetten om te kijken of dat zijn werk doet en zijn gehoor dan beter word er word dan ook een nieuw onderzoek gedaan om te kijken wat het volume dan is. En dit bliijven ze ieder jaar doen om te kijken dat zijn gehoor niet (te)snel acheruit gaat door de onstekingen en kunen ze hem optijd helpen met evt een gehoortoestel.
Anders gaan ze hem operatief helemaal schoonmaken maar dit doen ze niet zo graag en snel omdat je daarvan een week nog flinke pijn van hebt nog vervelender dan als je keelamandelen worden geknipt.

Dus het is allemaal nogal flink dokteren om te kijken waar het vandaan komt en tja zolang we dus met de gehooronstekingen zitten blijft hij gewoon harstikke slecht horen.
De KNO arts heeft de aanvraag gehad van stichting mee voor slechthorende kinderen ondertekend en als hij dan zometeen onsteking vrij is dan mag het naar de spraak/taal groep.

Dus eigenlijk weten we heel veel meer maar ook nog helemaal niks.

Plaats reactie

Terug naar “Algmeen ervaringen voor en door ouders/verzorgers van slechthorende kind(eren)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast