RTL komt na sept. 2014 met meer ondertitelde programma's

Hier kan je tips plaatsen/vinden. En publicaties vinden die te maken hebben over SH en ESM. Diverse links

Moderator: Forummoderator

Gebruikersavatar
Forummoderator
Forum Beheerder
Forum Beheerder
Berichten: 184
Lid geworden op: zo 22.04.2007 01:07

RTL komt na sept. 2014 met meer ondertitelde programma's

Bericht door Forummoderator » ma 25.08.2014 12:37

RTL start tv-seizoen met meer ondertitelde programma's

Publicatiedatum: 25 augustus 2014
RTL heeft toegezegd meer programma’s en series te gaan ondertitelen in het aanstaande nieuwe tv-seizoen. Zo lijkt RTL haar belofte om meer te gaan ondertitelen in te lossen. Dit tot tevredenheid van SOAP! (Samenwerkingsverband Ondertitel Alle Programma's!).

Meer ondertiteling bij RTL
De roep om ondertiteling wordt beter gehoord in Nederland, zo constateerde SOAP! onlangs. Ook bij RTL. Omdat RTL een Luxemburgs bedrijf is, is het niet gebonden aan de Nederlandse wettelijke verplichting voor ondertiteling. Desalniettemin worden steeds meer Nederlandse programma’s op de zenders van RTL voorzien van ondertiteling. In juli is SOAP! voor het eerst op gesprek geweest bij RTL. Er is toegezegd dat in het nieuwe televisieseizoen, dat na de zomer zal starten, meer programma’s ondertiteld zullen worden.

Expeditie Robinson
Binnenkort start het nieuwe seizoen van Expeditie Robinson. Het is de vijftiende editie van het programma waarin bekende Nederlanders proberen te overleven op een onbewoond eiland. Deze editie zorgt wederom voor spannende taferelen en intriges, dit keer op de Filippijnen. Goed nieuws: dit jaar zal Expeditie Robinson voor het eerst te zien zijn met ondertiteling. Het programma is vanaf donderdag 4 september wekelijks te zien tussen 20.30 uur en 21.30 uur bij RTL 5.

Voetbal International
Afgelopen zomer heeft RTL tijdens het WK voetbal alle speciale afleveringen van Voetbal International rondom het Nederlands elftal voorzien van live ondertiteling. RTL heeft besloten om ook het reguliere programma van Voetbal International, dat vanaf 11 augutus weer twee keer per week te zien is op RTL7, te gaan ondertitelen.

Nieuwe programma’s
In de nieuwe driedelige serie Doof! volgt Natasja Froger mensen die een cochleair implantaat krijgen en weer kunnen horen. Deze serie is vanaf zondag 7 september te zien met ondertiteling op RTL4. Een andere nieuwe serie dat ook met ondertiteling te zien zal zijn is Nieuwe Buren, naar het gelijknamige boek van Saskia Noort, met in de hoofdrollen acteurskoppels Tijs en Katja Römer en Daan Schuurmans en Bracha van Doesburg. Nieuwe Buren is te zien vanaf zondag 14 september.

Overzicht
Hieronder het overzicht van alle programma’s en series van RTL die te zien zijn met ondertiteling:
Goede tijden, slechte tijden
RTL Nieuws en Weer
Editie NL
RTL Boulevard
RTL Late Night
Voetbal International
Expeditie Robinson
Linda's Zomerweek
Love is in the Air
Doof (nieuwe serie, te zien vanaf 7 september)
Nieuwe Buren (nieuwe serie, te zien vanaf 14 september)

Bron: NVVS

Plaats reactie

Terug naar “Tips, Publicaties en interessante Links”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast