Aangeboden: zelftest voor ouders met slechthorende kinderen!

>>> LEES HIER HET LAATSTE NIEUWS >>>
Hier kun je informatie vinden van diverse onderzoeken die gedaan zijn en/of nog gaande zijn.

Moderator: Forummoderator

Plaats reactie
Universiteit Utrecht

Aangeboden: zelftest voor ouders met slechthorende kinderen!

Bericht door Universiteit Utrecht » di 01.05.2012 10:36

Oproep van Universiteit Utrecht

De Universiteit Utrecht nodigt ouders van kinderen van 4 tot 12 jaar met slechthorendheid/doofheid uit om een zelftest in te vullen over hoe zij hun kind en zijn/haar mogelijkheden zien. Met deze zelftest krijgt u als ouder meer inzicht in hoe u uw kind ziet en helpt u de wetenschap in onderzoek naar hoe ouders kinderen met slechthorendheid/doofheid ervaren.

Wie kan meedoen?

Ouders van kinderen (4 t/m 12 jaar) met een klinische diagnose slechthorendheid/doofheid.

Wat houdt het onderzoek in?
U vult een online vragenlijst in van 10 á 15 minuten over hoe u uw kind en de opvoeding van uw kind ervaart. Aan het einde ontvangt u een individuele uitslag met feedback en tips over hoe u als ouder uw kind ziet. De ingevoerde gegevens worden (volledig anoniem) door de Universiteit Utrecht gebruikt voor verdere ontwikkeling en verbetering van de test.

Vergoeding

De test is gratis, er zijn geen kosten verbonden aan deelname aan dit onderzoek.

Interesse?
Via deze link http://tinyurl.com/testvoorouders kunt u eind mei gratis de zelftest doen. Aan het einde van de test ontvangt u individuele uitslag en feedback over hoe u als ouder uw kind ziet.

Meer informatie:
Dr. Sander Thomaes
T: S.Thomaes@uu.nl
E: 030-2537381

PienB

Bericht door PienB » vr 04.05.2012 15:23

Zou het niet helemaal fantastisch zijn als aan al die onderzoeken ook praktische hulp verbonden zat? Dat we behalve inzicht ook goede hulpmiddelen krijgen aangeboden. En dat alle onderzoeksresultaten worden omgezet in concrete hulp voor (ouders van) slechthorenden?

Ook die onderzoeken van de VU lijken vooral leuk te zijn voor de onderzoekers zelf.
En wij maar ploeteren, om goede info te verzamelen, om de juiste hulpmiddelen bij elkaar te schrapen (het liefst door onpartijdig advies die zeldzaam blijkt), om toch vooral een beetje te kunnen blijven functioneren in de horende maatschappij.

Universiteit Utrecht

Bericht door Universiteit Utrecht » wo 09.05.2012 12:10

Dank voor uw eerlijke reactie. Ons onderzoek is bedoeld om meer te weten te komen over de opvoeding van slechthorende kinderen. Zijn ouders geneigd om slechthorende kinderen anders op te voeden dan horende kinderen? Specifiek: zien ouders slechthorende kinderen op een andere manier dan horende kinderen, hebben ze andere verwachtingen, of stellen zij andere eisen? Deze kennis is nodig om optimale opvoedingsondersteuning te kunnen geven aan ouders van slechthorende kinderen die daar behoefte aan hebben. Ons onderzoek is dus wel degelijk bedoeld om slechthorenden baat bij te laten hebben, maar dan hebben we het uiteraard over de wat langere termijn.

Plaats reactie

Terug naar “Informatie over onderzoeken rondom Slechthorendheid en Spraaktaalmoeilijkheden e.d.”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast