Overzicht van logopodisten waar je spraakafzien kunt leren

Ervaringen met kinderen met spraak-taalproblemen (als ouder, als opvoeder) op school, in de opleiding, met vriendjes.

Moderator: Forummoderator

Gebruikersavatar
Forummoderator
Forum Beheerder
Forum Beheerder
Berichten: 184
Lid geworden op: zo 22.04.2007 01:07

Overzicht van logopodisten waar je spraakafzien kunt leren

Bericht door Forummoderator » wo 12.02.2014 14:41

Spraakafzien leren bij een gespecialiseerde logopedist? NVVS en GGMD presenteren handig overzicht

Publicatiedatum: 12 februari 2014
Wilt u leren spraakafzien? De NVVS en de GGMD kunnen u in contact brengen met een logopedist die u (nog beter) kan leren spraakafzien. Eerst boden zowel de NVVS als de GGMD een eigen lijst met logopedisten aan. Nu zijn de logopedistenlijsten gekoppeld en wordt op de NVVS-website doorgelinkt naar de database van de GGMD. Die is tot stand gekomen met hulp van de NVVS-Commissie Totale Communicatie. In de database kunt u een deskundige logopedist zoeken op postcode, plaats of achternaam.

Spraakafzien betekent dat aan de lippen, mimiek en houding te ‘zien’ is wat gezegd wordt. Ongeveer een derde van de tekst kan van de lippen afgelezen worden. Er is dus meer informatie nodig, zoals gelaatsuitdrukkingen. Wie slechthorend wordt, gaat vanzelf meer op monden letten. Partners worden vaak betrokken bij het leren van spraakafzien.

Annemarie Flipse van de NVVS-Commissie Totale Communicatie: “Nu hoeven geïnteresseerden in hun zoektocht naar een logopedist die spraakafzien kan geven, niet meer twee lijsten te raadplegen. Bovendien was het een goede stimulans om de lijsten weer eens te actualiseren. Allemaal wel zo gebruiksvriendelijk!”

Na het leren van spraakafzien bij een logopedist, kunt u uw vaardigheden blijven oefenen in een van de NVVS-oefengroepen. Meer informatie over spraakafzien vindt u hier.

Plaats reactie

Terug naar “Ervaringen: Kinderen met spraak-/taalmoeilijkheden”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast