Pagina 1 van 1

Overzicht van logopodisten waar je spraakafzien kunt leren

Geplaatst: wo 12.02.2014 14:41
door Forummoderator
Spraakafzien leren bij een gespecialiseerde logopedist? NVVS en GGMD presenteren handig overzicht

Publicatiedatum: 12 februari 2014
Wilt u leren spraakafzien? De NVVS en de GGMD kunnen u in contact brengen met een logopedist die u (nog beter) kan leren spraakafzien. Eerst boden zowel de NVVS als de GGMD een eigen lijst met logopedisten aan. Nu zijn de logopedistenlijsten gekoppeld en wordt op de NVVS-website doorgelinkt naar de database van de GGMD. Die is tot stand gekomen met hulp van de NVVS-Commissie Totale Communicatie. In de database kunt u een deskundige logopedist zoeken op postcode, plaats of achternaam.

Spraakafzien betekent dat aan de lippen, mimiek en houding te ‘zien’ is wat gezegd wordt. Ongeveer een derde van de tekst kan van de lippen afgelezen worden. Er is dus meer informatie nodig, zoals gelaatsuitdrukkingen. Wie slechthorend wordt, gaat vanzelf meer op monden letten. Partners worden vaak betrokken bij het leren van spraakafzien.

Annemarie Flipse van de NVVS-Commissie Totale Communicatie: “Nu hoeven geïnteresseerden in hun zoektocht naar een logopedist die spraakafzien kan geven, niet meer twee lijsten te raadplegen. Bovendien was het een goede stimulans om de lijsten weer eens te actualiseren. Allemaal wel zo gebruiksvriendelijk!”

Na het leren van spraakafzien bij een logopedist, kunt u uw vaardigheden blijven oefenen in een van de NVVS-oefengroepen. Meer informatie over spraakafzien vindt u hier.