Ik ben Oliver

Schrijf hier iets over jezelf

Moderator: Forummoderator

Plaats reactie
o.piper

Ik ben Oliver

Bericht door o.piper » di 05.06.2007 14:30

Hallo allemaal,

Mijn naam is dus Oliver. Ik ben 38 jaar (jong?), en werkzaam als applicatiebeheerder op een VMBO. Ik woon met mijn vrouw en dochtertje in Posterholt (Midden-Limburg).

Hoelang ik al precies slechthorend ben, is achteraf moeilijk te zeggen, het is er min of meer langzaam ingeslopen. Rond de 20 jaar had ik af en toe het vermoeden dat ik niet goed hoorde, maar het heeft nog een tijd geduurd eer ik er ook echt werk van heb gemaakt; Eigenlijk pas op aandringen van mijn huidige vrouw. :oops:

Het bleek toen dat ik otosclerose heb, een overmatige aanmaak van bot in het oor. Ik heb toen een paar jaren hoortoestellen gedragen, maar dat werkte op een gegeven moment ook niet meer zoals ik het graag wilde. Ik heb namelijk altijd muziek gespeeld in de plaatselijke harmonie, en ben op een gegeven moment hiermee moeten stoppen omdat het gewoon niet meer ging. Aan hoortoestellen heb je in een orkest dus echt niks vanwege de dynamiek in de muziek. Ik speelde dus altijd zonder toestellen.
Toen dat dus niet meer ging en ik na een tijdje de muziek toch te erg miste, heb ik me in het Klinikum te Aken (Duitsland) laten opereren. Sindsdien heb ik dus plastic (klinkt wel wat oneerbiedig..) gehoorsbeentjes. Er ging weer een wereld voor me open. Ik kon weer normaal een gesprek voeren, de vogeltjes weer horen fluiten en voor mij het belangrijkste: ik kon weer muziek maken. :D

Helaas... de vreugde was van relatief korte duur. Na een jaartje of 1,5-2 begon mijn gehoor in hoog tempo weer achteruit te gaan. Nadat dit in het audiologisch centrum was bevestigd, meteen door naar de specialist in Maastricht. Het bleek dat de otosclerose zich had verplaatst naar het slakkenhuis. Dus wat betreft de muziek: einde oefening. :cry:

Momenteel is mijn gehoor (vrij) stabiel, dus ik heb goede hoop dat ik niet compleet doof wordt. En wellicht dat ik met andere hoortoestellen ook wel weer van muziek kan gaan genieten. Nu mijn gehoor weer enigszins hetzelfde blijft wil ik toch eens naar die mogelijkheid (van duurdere) toestellen gaan kijken. Ik waag het te betwijfelen of ik ooit weer zoals vroeger muziek zelf kan maken, maar zonder storingen van de hoortoestellen ernaar luisteren zou voor mij al een hele stap vooruit zijn.
Dus meteen maar ff de vraag in de groep gooien: zijn er meer muzikanten/muziekliefhebbers die goede ervaringen met bepaalde toestellen hebben?
Laatst gewijzigd door o.piper op di 12.06.2007 08:14, 1 keer totaal gewijzigd.

Geert

Oliver

Bericht door Geert » di 05.06.2007 19:28

Hallo Oliver,Welkom op dit forum.

Ik ben Geert en woon niet ver van je af in Heythuysen dus.
Als ik jou verhaal zo lees is bij mij precies het zelfde gegaan alleen werd het gehoor bij mij slechter en heb ik aan goede hoortoestellen zelfs niets.
Ben dus jaren terug ook geopereerd aan de gehoorbeentjes en dat ging eerst dus goed en daarna bergaf ook door de verkaling dus.
Ik heb nu sinds 1 jaar het CI en het gaat redelijk goed.
Groet uit Heytse Geert.

José

Bericht door José » di 05.06.2007 23:10

Hallo Oliver,

Welkom op het forum. En jawel, hoor je bent jong. ( ik ben 41);).

Wat vervelend dat je otosclerose hebt, en dat het zich heeft verplaatst naar het slakkenhuis.

Ik hoop dat je hier de informatie zult vinden, en er mensen zijn die jou een hoortoestel merk kunnen adviseren waar mee je weer beter kunt horen en ook weer muziek.

Zelf heb ik goede ervaringen met Oticon en Phonak. Ik draag naast mijn CI-toestel. Een Phonak Supero 413 AZ ( is geschikt voor zwaarder gehoorverlies).


Groetjes, José

José

Bericht door José » wo 23.01.2008 10:20

Hallo Olivier,

Afbeelding

Groetjes, José

Rosy

Bericht door Rosy » vr 25.01.2008 21:52

Hallo Olivier,

Muziek maken kan ik niet maar luisteren heb ik altijd graag gedaan en mijn man is muzikant. Met mijn vorige toestellen (Triano van Siemens) ging dat erg goed! Maar deze worden inmiddels niet meer geleverd. Momenteel oefen ik met nieuwe toestellen. De Phonak Savia Art en met het muziekprogramma kan ik al goed uit de voeten. Ik kan muziek luisteren in de auto / thuis / cafe. Het zijn wel erg dure toestellen! Maar ik vind muziek luisteren erg fijn en als het financieel haalbaar is heb ik het er voor over .... . We zien wel welke toestellen het uiteindelijk worden!

Groeten,

Rosy

José

Bericht door José » do 03.04.2008 21:59

Hallo Olivier,

Ik vroeg mij af hoe het met jou ging. Want een poos geleden heb jij een berichtje hier achter gelaten.

Heb je nu inmiddels DE hoortoestel gevonden waar je goed muziek mee kunt horen?

Groetjes, José

o.piper

Re: Ik ben Oliver

Bericht door o.piper » vr 10.10.2014 21:24

Hallo allemaal,

Ik heb hier al een hele tijd niks meer van me laten horen. Andere prioriteiten hebben destijds dit forum naar de achtergrond laten verdwijnen, waarvoor mijn welgemeende excuses.

Om even een korte update te geven en daarmee tevens de laatste vraag van José te beantwoorden:
Intussen is mijn gehoor zo ver achteruit gegaan, dat ik vorige week een CI heb gekregen. Muziek zit er dus (in ieder geval zeker voorlopig) niet meer in. Ook de toestellen die ik tussentijds nog heb gehad waren niet echt geschikt hiervoor. Maar ja, als je een flink gehoorverlies moet compenseren, dan moet de "eis" muziek een stapje terug doen.

Hoe het met mijn CI verder gaat kunnen jullie op het forum van OPCI lezen.

Plaats reactie

Terug naar “Stel je zelf voor "volwassenen"”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast