infuusbehandelingen in duitsland en oostenrijk

Uw ervaringen met de medische wereld in de breedste zin. KNO-artsen, huisartsen, ARBO-artsen, doorverwijzingen enz.

Moderators: moderator, forumadmin

ankie

infuusbehandelingen in duitsland en oostenrijk

Bericht door ankie » wo 19.11.2008 14:12

Hallo, ik heb al eens eerder geschreven dat mensen hier gelijk aan het infuus worden gehangen zodra ze een gehoorschade hebben opgelopen. Nu was ik vanmorgen bij de huisarts en las een artikel over gehoorschade. Hierin werd verteld dat als je er direkt bij bent (dus binnen 2 weken bij de oorarts bent) ze je nog kunnen behandelen met medicijnen en infusen om de beschadigde trilharen weer te herstellen. Dit kan alleen dus binnen de eerste weken. TOT ZOVER wist ik dit al wel, maar nu komt het: 90% van de behandelingen zijn een succes! Alleen bij 10% blijkt dat ze met het oorsuizen moeten leren leven.

Ik snap dus ook niet dat dit in Nederland nog steeds niet kan. Helaas was ik er zelf ook te laat bij, omdat ik destijds nog in nederland woonde.

sharmaine
Berichten: 29
Lid geworden op: di 02.09.2008 12:59

Bericht door sharmaine » wo 19.11.2008 21:16

zo nu ik dit lees voel ik mij echt mega genaaid . ik ben namelijk binnnen 2 weken naar de huis arts gegaan voor mijn gehoorschade.

ik was naar een concert gegaan kreeg dus gehoorschade T & H .

Ik geloofde er eerst nog heilig in dat de T wel weg ging ... dat gebeurde dus niet ben binnen 2 weken naar de huisarts geweest en die zei :

Ja je heb gehoorschade jammer voor je maar daar moet je voor de rest van je leven maar mee leren leven . en kijk voortaan uit doei !!!


ik ben pas een jaar later voor het eerst bij een KNO arts geweest...........

ankie

Bericht door ankie » wo 19.11.2008 23:23

ik snap dat je je zo voelt sharmaine, het geldt voor mij ook. misschien had ik dan geen hyperacusis gehad. Mijn kno-arts hier in oostenrijk zei letterlijk tegen mij: "jammer dat je er niet direct bij bent geweest, dan hadden we nog wat kunnen doen".
Misschien weet iemand welke weg wij moeten bewandelen om dit bij de kno-artsen aan te kaarten. Er moet toch zoiets zijn van acute hulp, dat je gewoon rechtsstreeks naar een kno-arts kan. Hier kun je direct nadat je gehoorschade hebt opgelopen zelf naar de kno-arts, als je al geen afspraak hebt, wordt je er gewoon tussen geplaatst, zo serieus nemen ze het hier. De gehoorschade die ik in nld heb opgelopen is begonnen met hyperacusis. In oostenrijk kwam er op een gegeven moment tinnitus bij, daar ben ik toen wel voor behandeld en het is inderdaad weggegaan.

Kees, weet jij misschien wegen hoe de NVVS dit op de agenda kan krijgen? Het kan toch niet zo zijn dat er wel degelijk hoop is bij acute klachten, maar dit in nederland niet mogelijk is.

ankie

Bericht door ankie » wo 19.11.2008 23:47

ik heb net zelf een mail naar de algemene vereniging voor kno-artsen in nederland gestuurd. Hopelijk doen ze er wat mee.

sharmaine
Berichten: 29
Lid geworden op: di 02.09.2008 12:59

Bericht door sharmaine » do 20.11.2008 13:12

maar ik vraag me wel af waarom kunnen ze je niet helpen als je het al een langere tijd heb ....???


en wel als je binnen 2 weken er bij ben ... beschadigd is beschadigd ja toch ...???

ankie

Bericht door ankie » do 20.11.2008 13:20

Deze reactie heb ik gekregen:


Geachte mw Selles,

Dank voor uw mail. Ook in Nederland wordt onderzoek gedaan naar de behandeling van acute gehoorsverliezen. Wellicht kunt u nog eens contact opnemen met de Nederlandse patientenvereniging: de NVVS.

Met vriendelijke groet,

dr. C.J. Brenkman, KNO-arts

voorzitter KNO-vereniging


--------------------------------------------------------------------------------
Van: ankie selles [mailto:ankie.selles@aon.at]
Verzonden: woensdag 19 november 2008 23:47
Aan: mail_kno_kno
Onderwerp: behandeling acute gehoorschade


Geachte heer. mevrouw,

Mijn naam is Ankie Selles. In 2005 heb ik ernstige gehoorschade opgelopen door het bijwonen van een live tv-uitzending, waarbij de muziek de boxen uitknetterde. Helaas was ik me destijds nog niet zo bewust van de gevaren. Dit heeft uiteindelijk geresulteerd in hyperacusis. Een half jaar later ben ik naar oostenrijk geëmigreerd. In Oostenrijk is het zo dat je zonder tussenkomst van de huisarts zelf naar een specialist kunt gaan. I.v.m. mijn oorklachten ben ik naar een kno-arts gegaan die tegen mij gezegd heeft dat ik eerder had moeten komen, binnen twee weken na het onstaan van de gehoorschade, dan had hij nog wat voor mij kunnen doen.
Hier in oostenrijk kunnen mensen die gehoorschade hebben opgelopen gelijk de volgende werkdag bij een kno-arts terecht, ook zonder afspraak. Je wordt er dan gewoon tussengepland als acuut geval. Op een gegeven moment kreeg ik naast mijn hyperacusis ook tinnitus, nadat ik buiten mijn schuld om plotseling aan hard lawaai werd blootgesteld. Hiervoor heb ik bij de kno-arts direct een infuusbehandeling van in totaal tien behandelingen gehad (met een middel die de doorbloeding van de trilharen bevordert en dat ook cortison bevat). Hoe het middel exact heet zou ik moeten navragen. De tinnitus is verdwenen (hyperacusis helaas niet, daar was ik te laat voor).
Ik ben lid van het nvvs-tinnitus & hyperacusis forum. Helaas groeit dit forum met de dag. Veel mensen die zich met gehoorschade bij de huisarts melden krijgen geen of een veel te late verwijzing naar de kno-arts. Dan luidt het devies vaak: leer er maar mee leven.
In Duitsland en Oostenrijk worden deze infuusbehandelingen gegeven. Ik las bij mijn huisarts in een medisch vakblad dat 90% van de behandelde personen van hun klachten af zijn of ze zijn beduidend verminderd. Ik zou u willen vragen naar deze behandelingen te informeren (voorzover u dat nog niet hebt gedaan) en de betroffenen in Nederland ook de mogelijkheid te bieden binnen 2 weken deze behandeling te kunnen ondergaan.

Met vriendelijke groet,

Ankie Selles

Gebruikersavatar
Kees
Berichten: 4844
Lid geworden op: zo 17.07.2005 11:30
Locatie: Deventer

Bericht door Kees » do 20.11.2008 15:17

Zo'n antwoord valt bij mij onder de noemer "afschuifsysteem".
De bal maar bij een ander leggen en jezelf er onderuit praten.
Groeten,

Kees.

E-mail: info@keesdevries.eu

betty
Berichten: 96
Lid geworden op: vr 31.03.2006 16:20
Locatie: roosendaal
Contacteer:

Bericht door betty » do 20.11.2008 18:00

Ankie,
Een hele goede brief! Mijn complimenten!
en Kees ik vind het ook een afschuifsysteem.
De gezondheidszorg in Nederland laat nog veel te wensen over.
groetjes Betty

ankie

Bericht door ankie » vr 21.11.2008 07:57

Ja zulke antwoorden komen bij mij ook verkeerd aan. Tja, dan hebben ze aan mij toch een lastige.


Geachte heer dr. Brenkman,

Eerlijk gezegd is dit voor mij nogal een onbevredigend antwoord. Ik heb mijn vraag speciaal aan u gesteld, omdat wij voor behandeling van een kno-arts afhankelijk zijn en niet van de nvvs. Dit is, zoals u aangaf, een patientenvereniging. Ú bent de arts.
Ik vind het fijn te horen dat er in Nederland ook veel onderzoek gedaan wordt, mijn dank daarvoor. Mijn vraag is echter: "Kunt u overwegen ook deze infuusbehandelingen in te zetten, die zoals blijkt in andere landen, bij veel patiënten goed aanslaat? " En zo nee, is er een speciale reden, waarom deze in Nederland niet worden gegeven?

Met vriendelijke groet,
Mevrouw Selles

Gebruikersavatar
Kees
Berichten: 4844
Lid geworden op: zo 17.07.2005 11:30
Locatie: Deventer

Bericht door Kees » vr 21.11.2008 12:18

Ja, ik heb altijd geleerd, de aanhouder wint!!!
Groeten,

Kees.

E-mail: info@keesdevries.eu

ankie

Bericht door ankie » wo 26.11.2008 15:32

Geachte mw Selles,

Dank voor uw mail. Ik begrijp dat u mijn antwoord niet helemaal bevredigend vindt, echter u dient uw vragen te stellen aan uw KNO arts die uw situatie goed kan beoordelen en uw gehoor kan onderzoeken. Ik ben inderdaad KNO-arts maar op dit moment niet uw KNO arts. Ik stel voor dat u contact opneemt met een KNO arts in een ziekenhuis waar u vertrouwen in heeft en hem/haar vervolgens uw vragen voorlegt. Zonodig kan u ook verwezen worden naar een Universitair Centrum. Al met al diverse mogelijkheden. De KNO Vereniging is echter niet bedoeld om individuele patiënten te behandelen maar kan zonodig –zoals in dit geval- wel de weg wijzen.

Met vriendelijke groet,

CJ Brenkman


Aangezien ik niet in nederland woon heb ik geen kno-arts in nld. Misschien kan iemand deze vraag aan zijn kno-arts voorleggen, waarom in nld geen infuusbehandelingen worden gegeven.

Gebruikersavatar
Kees
Berichten: 4844
Lid geworden op: zo 17.07.2005 11:30
Locatie: Deventer

Bericht door Kees » wo 26.11.2008 15:37

Ik heb 16 december een afspraak met mijn KNO-arts, ik al hem die vraag gaan stellen.
Ik heb trouwens nog meer vragen voor hem.
Ook de vraag waarom er in Nederland geen Tinnitus-klinieken zijn zoals in Duitsland.
Groeten,

Kees.

E-mail: info@keesdevries.eu

ankie

Bericht door ankie » wo 26.11.2008 17:56

dank je wel Kees!

Gebruikersavatar
opa cor
Berichten: 941
Lid geworden op: wo 11.07.2007 14:33
Locatie: kaatsheuvel

Bericht door opa cor » wo 26.11.2008 22:16

Rare reactie van die mevr. Brenkman, voorzitster van de KNO vereniging.
Zou dat soms alleen meer een gezelligheidsvereniging zijn?
B.V. om samen te klaverjasssen om maar iets te noemen en vooral
niet om samen medische zaken te bespreken.

vr.gr opa cor

sharmaine
Berichten: 29
Lid geworden op: di 02.09.2008 12:59

Bericht door sharmaine » do 27.11.2008 11:49

jeetje hey , die lui zijn echt dom altijd maar dat gezeik u moet naar u eigenhuis arts gaan me zus is bijna dood gegaan omdat een andere huis arts haar niet wou helpen die zei ja maja ik ben niet haar huisarts u moet maar haar eigen arts bellen ..... ja laat maar lekker dood gaan ja toch wat kan jou het schelen wat zijn die lui echt verschrikkelijk ze geven toch zogenaamd om mensen en ze willen mensen zogenaamd beter maken ........................


beantwoord gewoon de vraag help mensen die je kan helpen !!!!! inplaats van ja ik ben niet uw KNO arts ach lummel toch op.... nee niet de KNO arts van ankie misschien maar wel die van 100 andere mensen die misschien ook gewoon beter gemaakt kunnen worden ......


waarom waarom kunnen we in dit zogenaamde paradijs genaamd nederland gewoon niet voor 1x menselijk zijn en er gewoon alles maar ook alles er aan doen om mensen gewoon beter te maken ... al zijn er nieuwe technieken in het buitenland bedacht en het werkt het slaat aan doe het dan toch ook gewoon in nederland..............


DIT LAND IS GEWOON ZIEK ! zo geweldig is nederland niet ...........Maar ik blijf hoop houden hoor ....

Want mensen die al dood zijn verklaard lopen in eens de volgende dag vrolijk buiten ..... je kan met iemand anders zijn hart / nieren longen verder leven ... blinde mensen kunnen weer zien , doven mensen kunnen ze weer laten horen .... mensen die alleen nog maar een romp over hebben kunnen in eens weer lopen en een broodje smeren met allemaal misschien allemaal kunst matig ... maar het kan ..........

alles kan ...........

dus ook van H&T af komen ..........

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast