Oren uitspuiten

Uw ervaringen met de medische wereld in de breedste zin. KNO-artsen, huisartsen, ARBO-artsen, doorverwijzingen enz.

Moderators: moderator, forumadmin

Plaats reactie
Piep2015
Berichten: 8
Lid geworden op: ma 18.05.2015 21:31

Oren uitspuiten

Bericht door Piep2015 » ma 18.05.2015 21:49

Lang geleden dat ik hier actief ben geweest, ook maar een nieuwe naam aangemaakt. Hoop dat iemand me kan helpen met deze twee vragen.
1. Kan er iets beschadigen als je oor wordt uitgespoten terwijl het geen pijn doet?
2. Als ik mogen naar de huisarts ga, kan die dan nog zien of er iets beschadigd is bij het uitspuiten vandaag?

Bij voorbaat dank!!

Achtergrond:
Vorige week dinsdag zijn mijn oren uitgespoten wegens een oorprop. Toen werd aangegeven dat ik vanaf vrijdag moest druppelen en vandaag terug moest komen om het restant te laten uitspuiten. Vervolgens tot in de loop van vrijdag heerlijk bijzonder weinig last van tinnitus gehad*, maar na het druppelen en vervolgens naspoelen begon de tinnitus weer toe te nemen. Op zich niet geheel onlogisch denk ik, het schijnt de aanmaak van oorsmeer te stimuleren en je bent er natuurlijk extra mee bezig. Ik was wel heel benieuwd hoe het na het uitspuiten van vandaag zou zijn.

Vanochtend ben ik wezen uitspuiten en ik heb er, in tegenstelling tot dinsdag toen men heel rustig de tijd nam, geen goed gevoel bij. Misschien dat ik nu ook alles in een bepaald beeld plaats, maar het kwam wat gehaast op me over. Ik had wel gevraagd doe voorzichtig, maar waar het dinsdag diverse korte ‘spuitacties’ waren was het nu voor mijn gevoel meer één lange haal gevolgd door een wat kortere. Ook leek de druk me groter. Met deze ten opzichte van dinsdag veel korter durende uitspuiting kwam er volgens mij ook aanmerkelijk meer zooi uit dan toen. Ik heb wel gevraagd of het niet hard was maar volgens de assistente (een andere dan dinsdag) was ze nog voorzichtig geweest. Maar toch had ik wel een gevoel dat er toch wel tekeer was gegaan en de tinnitus was vandaag ook vrij hevig. Nog wel binnen de bandbreedte van normaal (maar ik heb wel een lang weekend kunnen uitrusten), maar wel aan de hevige kant daarvan. Misschien is het ook niet harder dan vandaag voor het uitspuiten, alleen heb ik nu wel een schone gehoorgang. Ik vind het zo lastig om in te schatten wat normaal is: was dit een normale behandeling en heb ik dinsdag geluk gehad, of was dinsdag normaal en dit een slechte behandeling. Ik weet het niet? Op zich heb ik niet het idee dat ik slechter hoor en het uitspuiten deed geen pijn. Later op de dag meende ik incidenteel wel ‘kleine’ pijntjes te voelen in het oor.

* Moet er wel bij zeggen: je let er wel op en dan valt op dat hij niet luid is, kan natuurlijk zijn dat dat vaker voorkomt en je je er dan niet bewust van bent.

Piep2015
Berichten: 8
Lid geworden op: ma 18.05.2015 21:31

Re: Oren uitspuiten

Bericht door Piep2015 » di 19.05.2015 21:44

Vandaag langs geweest bij de huisarts. Maar even een terugkoppeling voor als iemand dit nog eens googelt. Volgens de assistente (dezelfde als vorige week) was er niets van schade zichtbaar, en zou het wel zichtbaar zijn als dat wel het geval was. Ze had het over zaken als een rood wordende gehoorgang, bloeduitstortinkjes, scheurtjes in het trommelvlies (zou weken kosten om te herstellen) en ingedeukt of opgebold (of soortgelijke termen) trommelvlies. Dat alles zag ze niet.

Nu maar hopen dat het toch weer minder wordt. (Is op zich wel minder als gisteren geloof ik.)

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 gasten