oordoppen

Uw ervaringen met behandelingen van huisartsen, ARBO-artsen, KNO-artsen of andere specialisten, operaties in ziekenhuizen en de eventuele successen hierin.

Moderators: moderator, forumadmin

Plaats reactie
apple
Berichten: 1
Lid geworden op: do 13.11.2008 23:36

oordoppen

Bericht door apple » vr 14.11.2008 00:01

hallo allemaal,
Ik heb sinds 5 maanden last van hyperacusis, ik heb dit opgelopen op een festival. Ik ben doorverwezen van de ene kno arts naar een andere kno arts in nijmegen maar dit kan nog maanden duren. Tot die tijd zal ik zelf een beetje moeten uitzoeken hoe ik hier het beste mee kan omgaan, hoe moeilijk het ook is. Ik vroeg me onder andere af wat voor oordoppen ik het beste kan aanschaffen....Niet om ze veel te dragen maar voor als het teveel wordt. Bij Beter Horen ofzo? En kan ik ook met die doppen in slapen?

Verder zit ik nog met een hoop vragen: Is het zo dat je met hyperacusis verhoogde kans hebt op tinnitus ...of hoeft dit niet per se te ontstaan? Ik ben er als de dood voor namelijk. Heb nu heeeel lichte piep maar ik hoop het hierbij te houden...Kan het zo blijven? Het vreemde is dat je aan dagelijks geluid moet proberen te blijven wennen maar dat je door dat zelfde geluid ook weer tinnitus op kan lopen...Ik raak hierdoor erg in de war en weet zo niet waar m'n grenzen liggen. Kan ik bijv. als ik naar een restaurant ga beter gelijk m'n oordoppen indoen of pas op het moment dat ik het 'teveel' vind worden?

Dan lees ik op verschillende plaatsen op het forum over TRT training volgens de Jastreboff methode. Op de site van Dhr. Jastreboff zelf staat geen centrum in NL alleen in Koblenz of London. Is de TRT training in Ede (de riethorst) en in Hoensbroeck dan van eenzelfde kwaliteit? Of waarom gaan er mensen naar het buitenland? Tips zijn welkom.

Als laatste, kun je zelf ook contact opnemen met audiologische centra of kan dit alleen via KNO artsen? Ik weet gewoon even niet waar ik naartoe moet, de KNO arts waar ik al ben geweest heeft me naar huis gestuurd met > leer er mee te leven... maar dat vind ik niet genoeg.

Alvast bedankt.
groeten
apple

Gebruikersavatar
Kees
Berichten: 7000
Lid geworden op: zo 17.07.2005 11:30
Locatie: Deventer

Bericht door Kees » vr 14.11.2008 14:21

Bij "de Riethorst" in Ede geven ze goede thrapie.
Ik weet dat omdat ik uit ervaring spreek.
Ook hebben we via de NVVS veel contacten met "de Riethorst" in Ede.
www.degelderseroos.nl/riethorst

Hoensbroeck is ook goed bekend wat therapie betreft.
Kijk hiervoor op: www.fenac.nl/locaties

Je hebt ook nog "de Rivierduinen" in Zuid-Holland staat ook goed bekend.
www.rivierduinen.nl
Laatst gewijzigd door Kees op do 22.01.2009 14:55, 2 keer totaal gewijzigd.
Groeten,

Kees.

E-mail: info@keesdevries.eu

Melanie
Berichten: 58
Lid geworden op: wo 12.03.2008 16:20
Locatie: ergens in Brabant

Bericht door Melanie » do 22.01.2009 02:08

Ik zou gewoon meteen de zwaarste oordoppen aanschaffen..
Herken het wel, ik twijfel soms ook erg wanneer ik nu wel of niet mijn doppen in moet doen. Het heeft natuurlijk ook te maken met de tijd dat je in het geluid bent of het schadelijk is. (Heb sinds kort trouwens een decibelmetertje, kan ik af en toe even checken;-) )
Wel apart dat je wél hyperarcusis hebt door het harde geluid maar niet echt tinnitus, bij mij is het juist andersom....redelijk harde piep en maar een beetje overgevoeligheid. In ieder geval sterkte/succes:)

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast