ik word gek van alle geluiden.

Uw ervaringen met behandelingen van huisartsen, ARBO-artsen, KNO-artsen of andere specialisten, operaties in ziekenhuizen en de eventuele successen hierin.

Moderators: moderator, forumadmin

Jantine33
Berichten: 11
Lid geworden op: ma 24.11.2008 23:53

ik word gek van alle geluiden.

Bericht door Jantine33 » do 18.12.2008 04:33

Mijn rechter oor lijkt wel een oor van superman. Ik hoor echt alles en het klinkt allemaal even hard. Het oor is getest en ik hoor vanaf 15 dB ermee terwijl ik links vanaf 10dB hoor. Vorige maand nog getest in het ziekenhuis.
Thuis houd ik van rust in huis. hooguit een zacht muziekje op en meer niet. Ik geniet van stilte. Mijn buurman houd van flinke zware bassen.

Nu hoor/voel ik continue geluid. Ik merk precies wanneer mijn buurman thuis is. Hij houd van die typische zwaar dreunende muziek en daar heb ik dus een gloeiende hekel aan. Gisterenavond hoorde ik het eigenlijk niet eens. Maar elke keer als ik met mijn rechteroor richting zijn woning ging voelde ik een ritmische dreun erop. Daarom noem ik het meer voelen van zijn muziek dan het horen ervan. Want horen met links deed ik hem niet eigenlijk. Vandaag heb ik hem ook anderhalf uur gevoeld. Ik "voel" precies wanneer hij zijn muziek aan heeft en wanneer niet. Er zit dan namelijk constant een hinderlijk iets in mijn oor. ik zit niet op mijn buurman te kijken. De gordijnen zijn dicht bij mij en toch "voel" ik het precies. Daar alleen al word ik zo moe van.

Ik kan het niet precies omschrijven maar zo bemerk ik vanalles met dat oor. Net of ik de luchttrillingen nog voel. Het is dus vooral storend als hij echt gewoon binnenklinkt in huis hier. dan ga ik helemaal door het dolle heen na anderhalf jaar overlast van hem. Toch krijg ik het niet geregeld dat de woningbouw het huishoudelijk reglement gaat handhaven. Gepaste rust in gemeenschappelijke ruimtes. En tussen ons in een zo'n gemeenschappelijke ruimte, het trappenhuis.

Zo'n zelfde soort rare ervaring heb ik met de telefoon tegen het rechteroor. Wat ik links gewoon hoor is rechts alsof er in mijn oor gegild wordt. Voor mijn gevoel ervaar ik 75 % van alle geluiden met het rechteroor. Oordoppen rechts indoen veroorzaak een rare keelkriebel en een hoestprikkel. Links nergens last van.

Ook klapperen er heel zacht leidingen onder de woning. Ik denk de originele leidingen van de oude gemeenschappelijke verwarmingsinstallatie die voor het hele pleintje was. Heel vroeger was er in de berging een gemeenschappelijke ketel voor alle blokjes. Vorig jaar hoorde ik dit allemaal niet. Ook zingt de huidige verwarmingsinstallatie als er water rondgepomp wordt. De waterleidingen ruisen en ga zo maar door. En vorig jaar hoorde ik dat allemaal niet.

Bijna niemand hoort wat ik allemaal hoor/voel.
Sommige stemmen doen gewoon pijn zo schel. Maar zware diepe geluiden maken mij helemaal gek van de pijn.

Het lijkt wel of de hele wereld lawaai maakt. Bladeren waaien nog luidruchtig voor dat oor. Op rechts slapen geeft geluidshinder door het ruisen van mijn eigen bloed dat je hoort. Dat klinkt als een kolkende rivier.

Met het evenwichtsorgaan rechts heb ik problemen nu. ik heb een constante duizeling doordat rechts overcompenseerd. Vooral stress verergerd de duizelingen enorm en stress heb ik heel veel thuis.

De instanties komen met de meest domme suggesties. Als je net verteld heb dat je de supermarkt op de hoek niet eens normaal lopend kunt halen suggereren ze om elke dag maar even een uurtje te gaan wandelen zodat je buurman zich even kan uitleven met zijn muziek. Ben ik nu gek ???? En sinds wanneer moet ik vluchten voor mijn buurman zijn muziek ??

Wel heb ik nu een gloeiend gevoel in en rond dat oor. Dat gaat vaak gepaard met het superhoren. Toch is er volgens de KNO arts niets bijzonders aan de hand. Geen aanwijsbare oorzaak, geen lyme en geen meniere. Gewoon wat overgevoelig. receptje betahistine gekregen tegen het duizelen en het gaat vanzelf wel weer een keertje over.

Rechts was altijd al wat gevoeliger, maar sinds ik bij mijn laatste baas anderhalf jaar lang geen oordoppen gedragen heb is het zeer verergerd. Er stonden van die rottige gele schuimrubberen ondingen en die zitten niet fijn. ik was een "vaste" uitzendkracht daar. Nu kan ik me wel goed voor mijn kop slaan. Had ik ze maar wel gedragen.

Herkent iemand dit supergehoor hebben ?? En dat het steeds meer gaat horen ?? En hoe leer ik ermee leven ???

Gebruikersavatar
JV
Berichten: 664
Lid geworden op: di 19.07.2005 11:32
Contacteer:

Bericht door JV » do 18.12.2008 09:15

Ik herken het niet maar misschien schiet je er iets mee op om eens verder te kijken dan de KNO-arts, bijvoorbeeld bij een Audiologisch Centrum.

Gr.
Jos
Info? Tinnitus? -----> www.jvrijsen.nl

Gebruikersavatar
Kees
Berichten: 7000
Lid geworden op: zo 17.07.2005 11:30
Locatie: Deventer

Bericht door Kees » do 18.12.2008 14:20

Ja, neem eens contact op met een audiologisch centrum.
Een verwijzing kun je krijgen via de huisarts.

De Audiologische centra kun je vinden op: www.fenac.nl/locaties
Heb je snel hulp nodig probeer dan de Tinnitustelefoonlijn.
0800-84664887
Groeten,

Kees.

E-mail: info@keesdevries.eu

Jantine33
Berichten: 11
Lid geworden op: ma 24.11.2008 23:53

Bericht door Jantine33 » do 18.12.2008 14:31

Bedankt voor de tips. ik heb net gebeld met de Tinnitustelefoonlijn en ook die geven aan naar zo'n centrum te gaan. Morgen maar eens langs de huisarts gaan dan.

Gebruikersavatar
JV
Berichten: 664
Lid geworden op: di 19.07.2005 11:32
Contacteer:

Bericht door JV » do 18.12.2008 16:55

Goed plan, vergeet niet om naar een verwijzing voor een AC te vragen.
Bij een KNO-arts moet je niet meer wezen: als die niet kunnen snijden houdt het voor hen op (bij wijze van spreken).

Gr. & Sterkte,
Jos
Info? Tinnitus? -----> www.jvrijsen.nl

Jantine33
Berichten: 11
Lid geworden op: ma 24.11.2008 23:53

Bericht door Jantine33 » do 18.12.2008 17:06

Ik hoop dat ik het tot morgen uitzing met dat oor. Het lijkt wel in brand te staan nu. En het geluid van een gewone auto doet mij al zeer.


Maar dan niet dat verwijsbriefje te vragen, ik vergeet echt vanalles. Sommige omschrijven het als een hoofd vol watten. Zo voelt het.

Jantine33
Berichten: 11
Lid geworden op: ma 24.11.2008 23:53

Bericht door Jantine33 » do 18.12.2008 18:06

Ik ga zo terug gebeld worden door de huisartsenpost. De pijn is brandend.

En weer draaide die #$%@#$ van hiernaast de stereo open. En ik heb al zoveel pijn. Hopelijk kan ik straks nog even naar de doktor. Ik heb zo enorm veel pijn aan dat oor.

Ik kan er echt even niet meer tegen hier in huis. Zo veel pijn en dan die muziek er nog even bij. AUW AUW AUW.

Gebruikersavatar
Kees
Berichten: 7000
Lid geworden op: zo 17.07.2005 11:30
Locatie: Deventer

Bericht door Kees » do 18.12.2008 18:31

Jantine33 schreef:Ik ga zo terug gebeld worden door de huisartsenpost. De pijn is brandend.

En weer draaide die #$%@#$ van hiernaast de stereo open. En ik heb al zoveel pijn. Hopelijk kan ik straks nog even naar de doktor. Ik heb zo enorm veel pijn aan dat oor.

Ik kan er echt even niet meer tegen hier in huis. Zo veel pijn en dan die muziek er nog even bij. AUW AUW AUW.
Al je vragen opschrijven die je hebt, kun je niets vergeten te vragen.
Anders sta je straks weer buiten en denk je, o jee, dit vergeten dat vergeten, enz.
Groeten,

Kees.

E-mail: info@keesdevries.eu

Gebruikersavatar
Myran
Berichten: 21
Lid geworden op: wo 26.11.2008 16:38

Bericht door Myran » do 18.12.2008 19:19

Hoi,

Ik herken je probleem. Bij mij is het gelukkig niet zo extreem.
Twee weken geleden had ik last van overgevoeligheid, dat is nu weggetrokken, heb alleen nog een piep in beide oren. Maar dat het lijkt alsof je alles heel hard hoort ken ik wel. Geen idee waar het vandaan komt, dus daar kan ik je niet mee helpen, maar ik hoor sinds een week alle geluiden van m'n bovenbuurman ineens veel harder. De huizen zijn sowieso niet bepaald geluidsdicht, maar ik kan me niet herinneren dat ik 'm voor die overgevoeligheid ook zo hard hoorde. Ik heb er verder geen last van, dus in dat opzicht is het niet te vergelijken.
Zit zelf nog steeds te wachten op de KNO arts.
Ben wel benieuwd wat er bij jou uitkomt als je bij een audiologisch centrum bent geweest..
Sterkte ermee!!

Jantine33
Berichten: 11
Lid geworden op: ma 24.11.2008 23:53

Bericht door Jantine33 » do 18.12.2008 20:35

Dat is een simpel en toch geniaal idee. Op papier schrijven.

Mijn ouders zijn mij komen halen net om erop te staan dat er een arts naar mij keek. Alleen echt handig was die arts niet. Ze legde haar handen ineen geslagen op de onderzoekstafel en telkens die hand omhoog en wat hard terug op tafel. Ze sprak echt met haar handen. Moet je niet doen bij iemand die een aanval van duizeligheid heeft en al zit te tollen op die tafel. Ik had net verteld dat alle geluid overdreven hard klinkt. En dat ik voor mijn gevoel op een hoge berg zat.
Maar ze zach een onrustig trommelvlies. En dat had ik ze ook wel kunnen vertellen.

Dit is de tweede keer dat mijn moeder mij zo ziet. Ik sta te wiebelen als een gek, kom niet goed meer uit mijn woorden en wat ze me vertellen dringt niet goed door bijj me. Ze was bang voor een kleine attact bij mij.

ik woon ook in zo'n lekker gehorig blokje. Als ik het van te voren geweten had had ik het echt nooit genomen. Het is gezet volgens de regels uit 1970 toen mensen nog sociaal waren tegen elkaar,. Flower Power tijd.

Maar ongelooflijk, ik hoor de stofzuiger van hem. Auto's die hier rijden zijn ineens lawaaierig en de volumeknop van de hele wereld staaat vol open lijkt het wel.

Niet normaal meer deze afweiking. Echt een supergehoor. Jammer dat we het niet voor iets goeds kunnen besteden. Zo is het alleen maar hinderlijk.

betty
Berichten: 297
Lid geworden op: vr 31.03.2006 16:20
Locatie: roosendaal
Contacteer:

Bericht door betty » vr 19.12.2008 17:21

Hallo Jantine,
Ik herken heel veel van wat je schrijft.
Na mijn laatste meniere aanval een paar weken terug ben ik ook extreem gevoelig voor lage geluiden, heel erg voor auto's en we wonen nog wel vlak bij de snelweg. Voor de afzuigkap, de verwarming enz.
Ik hoor ook geluiden die mijn gezinsleden niet horen.
Afgelopen maandag ben ik bij de KNO geweest in mijn woonplaats en die deed er niets aan, alleen een audiogram gemaakt en ik moest over 6 weken terugkomen, toen ik iets vroeg tegen de duizeligheid (ik heb nl meniere) kreeg ik dit niet, ze zei dat het stress was. Toen ik zei dat ik er zo'n oorpijn van kreeg zei ze dat dat niet kon.
Nu heb ik een afspraak in een academisch ziekenhuis gemaakt.
groetjes van Betty

Jantine33
Berichten: 11
Lid geworden op: ma 24.11.2008 23:53

Bericht door Jantine33 » vr 19.12.2008 17:41

Ik weet wat je bedoelt met echt alles horen, wat een herrie maakt de wereld dan. Ik woon in een ouder appartementencomplexje. En de wc en alles hoor je van elkaar. Maar dat gebonk werkt ondertussen als een rode lap op een dolle stier.

Maar stress veroorzaakt absoluut oorpijn. Ik heb dat zelf ook namelijk.


ik heb een hele lieve scheet van een huisarts. Die heeft een verklaring geschreven aan de woningbouw dat de oorzaak van de duizelingen de overlast van mijn buurman is. Graag hun bemiddeling hierin.

En die verklaring werkt bij mij beter dan welk pilletje dat ik tot nu toe gekregen heb.

Ik kan die lieve man wel zoenen.

Jantine33
Berichten: 11
Lid geworden op: ma 24.11.2008 23:53

Bericht door Jantine33 » vr 19.12.2008 23:34

Mijn beste kameraadje kwam met de geniale opmerking dat mijn buurman wel eens een fout afgestelde subwoofer zou kunnen hebben staan. Daarom voel ik iedere keer zijn muziek zo goed. Dan kan hij zijn boxen wel op pootjes gezet kunnen hebben , maar als zo'n ding op de vloerplaat gaat staan te blazen trilt alles. Dat zou best kunnen zijn wat ik voel elke keer.
Grote kans dat ik gewoon een ruimer bereik in horen van frequenties dan de meeste mensen. En daarom nemen ook de meeste microfoontjes het maar niet op.. De frquentie is te laag.

Maar dan gaat hij dat ding maar fatsoendelijk afstellen. Weg met dat gedreun

sandra
Berichten: 98
Lid geworden op: di 28.11.2006 20:36

Bericht door sandra » za 20.12.2008 16:18

Ik herken heel veel van wat Jantine schrijft, inclusief het buurman-met-de-zware-muziek gedeelte. Het doet bij mij meestal niet echt veel pijn maar ik heb ook periodes gehad dat ik elk geluid heb gehoord: waterleidingen, verwarmingsketels, zoemende lampen, rommelende ijskasten, noem maar op. Dingen waaraan niemand anders aandacht besteedt en die niemand anders spontaan opmerkt, laat staan zich eraan stoort. Ik denk dat het bij mij eerder overaandachtigheid is dan echte overgevoeligheid ervoor, maar ik weet dus wel dat het vreselijk kan storen.

Het drukke verkeer in de stad doet bij mij ook wel echt pijn aan m'n oren en verergert de tinnitus elke keer weer. 'Het gevoel dat de volumeknop van de hele wereld vol open staat'... dat heb je prima verwoord. Heb ik ook vrijwel altijd.

Verder heb ik ook een buurjongen die heel vaak luide muziek speelt met van die zware bassen die je tot bij mij binnen hoort. Ook toen ik nog in een studentenhuis woonde was dit voor mij dagelijkse kost.

Helaas niks aan te doen allemaal... Ik kan je alleen veel sterkte wensen.

Hopelijk komt het allemaal weer goed!

Sandra
Laatst gewijzigd door sandra op za 20.12.2008 16:52, 1 keer totaal gewijzigd.

Jantine33
Berichten: 11
Lid geworden op: ma 24.11.2008 23:53

Bericht door Jantine33 » za 20.12.2008 16:31

Nu ik na die woede uitbarsting weer wat tot rust kan komen gaat het ook met het oor weer wat beter. Nu zijn normale omgevingsgeluiden ook weer redelijk normaal. Het zit letterlijk tussen de oren bij mij. Alles is door puur spanningen.

Gelukkig van de huisarts een briefje gekregen voor de woningbouw dat de lichamelijke en geestelijke problemen onstaan zijn als gevolg van de aanhoudende overlast van de buurman.

Het is nu in ieder geval weer rustig in mijn woning.

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 8 gasten