Wat hoor ik nu?

Uw ervaringen met behandelingen van huisartsen, ARBO-artsen, KNO-artsen of andere specialisten, operaties in ziekenhuizen en de eventuele successen hierin.

Moderators: moderator, forumadmin

Plaats reactie
Ries
Berichten: 29
Lid geworden op: zo 13.06.2010 17:07

Wat hoor ik nu?

Bericht door Ries » vr 12.11.2010 12:32

Ook al weet ik dat tinnitus door de hersenen wordt aangegev hoor ik mijn suis toch altijd alsof in mijn oor.

Nu heb ik de laatste 2 maand, een heel apart geluid, namelijk ik hoor het in de buurt van mn hoofd, inn mn hoofd, het LIJKT dus van een andere plaatst te komen als anders.

Ik heb het eigenlijk alleen als ik half wakker/aant slapen ben.

om het te beschrijfen:
1. een ssoort piep heel licht,
2. geluiden die zjoefen van links naar rechts, net als dat je omhoog naar een straaljager kijkt luister. van l naar r en nog een keer. Daar bij lijkt er aan het einde van de sjoef iets tegen mn trommelvliest aan te tikken, een soort plopjes dus

ik heb wel spasmes in het oor, doordat mn spietjes aan hard geluid denken aldus AC mischien heeft het hier mee te maken.

om nog even toe te lichten:
het gaat zo mentes hard dat het vrij beangstigend is. het klinkt heel anders als de andere geluiden die ik heb gehad/heb (mn T is altijd anders)

wie herkent deze vorm van oorsuizen of beter gezegdhoofdsuizen?

Gebruikersavatar
Kees
Berichten: 7000
Lid geworden op: zo 17.07.2005 11:30
Locatie: Deventer

Bericht door Kees » vr 12.11.2010 19:06

Zoveel mensen zoveel zinnen.

Een ieder kan de Tinnitus klachten anders beleven.
Die spierspasmen van de spiertjes in het middenoor kunnen daar best een oorzaak van zijn.
Als die spiertjes wat spasmen vertonen, gaan dus de hamer,
het ambeeld en de stijgbeugel een soort eigen leven lijden.

Maar verder onderzoek zou dat dan uit moeten kunnen wijzen.
Er zijn wel meer mensen met T die de geluiden op verschillende plaatsen in het hoofd beleven.

Daar is geen echte verklaring voor.
Groeten,

Kees.

E-mail: info@keesdevries.eu

Gebruikersavatar
bscholtz
Berichten: 19
Lid geworden op: wo 20.10.2010 17:12

Bericht door bscholtz » za 13.11.2010 14:51

Beste Ries,

ik heb soortgelijke geluiden in mn hoofd maar beschouw mijzelf niet als tinnituslijdster, ik heb het niet zeg maar. Ik ben er alleen mee geconfronteerd omdat mijn partner het heeft, heel raar maar waar. Wat jij beschrijft lijkt op wat ik hoor:

ik hoor een suis in mn hoofd (niet in mn oor), meestal links achter mn oor in het hoofd. Het lijkt alsof er een gaspit staat te branden links achter mij. Als ik me erop focus komt er een hele ijle hoge piep in en als ik me blijf focussen dan zwaait de gaspit heen en weer in een soort liggende 8 in mn hoofd. Inderdaad net alsof je omhoog kijkt naar een straaljager. Ik hoor dit vooral snachts als ik niks anders te doen heb als slapen maar ik slaap niet. Voor ik het weet denk ik weer aan wat anders en als ik het dan later check is het afgezakt tot de gaspit. Als het heel erg weinig is dan is het gewoon de ruis van de tv zonder beeld (mijn aansluiting op de kosmos zeg maar). Dat laatste heb ik al sinds kind maar nu pas realiseer ik mij dat er nog veel meer is om naar te luisteren. Dat doe ik maar niet te veel omdat het me totaal niet stoort (behalve als ik er lekker naar ga luisteren maar dat doe ik niet). Heel raar maar waar. Ik heb geen plopjes of andere dingen, alleen zo nu en dan een gewone piep in mn oor van 10 tellen zoals ieder mens.

Ik zou zeggen maak je hierover ook niet druk, als ze niks hebben gevonden wat afwijkt dan is het allemaal meer van hetzelfde. Toch!

Betty

Ries
Berichten: 29
Lid geworden op: zo 13.06.2010 17:07

Bericht door Ries » ma 15.11.2010 08:20

het klinkt hard mmaar goed te horen, zo is het bij mij nameliijk ook mis gegaan ik had er ooit wel eens een dag last van maar niet over nagedacht

totdat mijn vriendin zij, hoor jij die piep ook savonds en waar komtie vandaan?
toen ik later las dat het door lawaaischade zou kunnen komen ging ghet mis er aan ergeren omdat ik zoo van muziek hou sloeg de paniek uit
daarna kreeg ik echt flinke last

nu hoor ik helaas meer als toen, ook een lage toon die van harritme langzaam over gaat in een eentonige toon

en presies hetzelde geluid omschrijft u ik heb savonds als het stil is tussendoor een hoge piep of met nek bewegingen en kauwen

Ries
Berichten: 29
Lid geworden op: zo 13.06.2010 17:07

Bericht door Ries » ma 15.11.2010 08:29

watt ik bedoel is trouwens goed dat ik niet de enige ben met die vreemde klachten, als vind ik het voor jou/u net zo lastig natuurlijk.

Gebruikersavatar
bscholtz
Berichten: 19
Lid geworden op: wo 20.10.2010 17:12

Bericht door bscholtz » ma 15.11.2010 09:39

beste Ries
lees vooral de berichten van mensen die er goed mee om gaan en hoe ze dat doen, daar moet je je kracht uithalen. Niet te veel naar de ellende verhalen kijken. Het is goed dat iedereen zn hart kan luchten maar pas op dat je niet alles op jezelf gaat betrekken, dat is bij mijn partner ook gebeurd en nu moeten al die verhalen er weer af en dat is een hele klus.

Het gaat allemaal om focussen, als jij van muziek houdt (ik ook, ik speel gitaar en piano) dan moet je dat vooral doen zonder je oren te veel te belasten, dat is voor niemand goed. Wie weet wordt de piep dan zachter en blijft ie weg. Zodra ik mij erop focus hoor ik weer vanalles maar als ik er niet op let dan blijft het rustig. Ik ben in de zomer een week naar Moskou/St.Petersburg geweest, heel druk programma en was mn ruis totaal vergeten, ook nooit gehoord daar. Ik heb geen bewijs meer nodig, ik laat het rusten en heb er absoluut geen last van. Dat gaat jou ook lukken.

Betty

Gebruikersavatar
opa cor
Berichten: 3949
Lid geworden op: wo 11.07.2007 14:33
Locatie: kaatsheuvel

Bericht door opa cor » ma 15.11.2010 12:02

Ik ben het helemaal eens met Betty. Je moet er niet naar luisteren, anders wordt het een niet te verdragen ergernis.

Ik heb , als ik ze ga beluisteren , vier geluiden wisselend van toonhoogte en soort. Ik heb daar jaren mee gesukkeld. Pas vanaf het moment dat ik aanvaarde dat ik deze geluiden nu eenmaal had, ging het beter.

Denk echter niet dat dit zomaar gaat. Ook ik heb, geregeld een terugval en moet dan mezelf tot de orde roepen, om niet in zelfbeklag te vervallen.

Ik hoop dat het anderen ook lukt , te aanvaarden en te leren er mee om te gaan.

vr.gr opa cor

Gebruikersavatar
Kees
Berichten: 7000
Lid geworden op: zo 17.07.2005 11:30
Locatie: Deventer

Bericht door Kees » ma 15.11.2010 18:46

Ries schreef:watt ik bedoel is trouwens goed dat ik niet de enige ben met die vreemde klachten, als vind ik het voor jou/u net zo lastig natuurlijk.


Niet op concentreren, niet naar luisteren en gewoon je ding blijven doen.

Hoe meer je je op de piep gaat zitten focussen, hoe harder het "lijkt" te gaan.
Dus ontspan je, doe leuke dingen en zet die piep in de hoek en luister er niet naar.

Laat maar lekker fluiten en blijf genieten van het leven.
Groeten,

Kees.

E-mail: info@keesdevries.eu

Ries
Berichten: 29
Lid geworden op: zo 13.06.2010 17:07

Bericht door Ries » wo 17.11.2010 08:15

zal ik doen, en ik doe het al een beetje.

het is alleen dat ik me er wel zorgen over maak, omdat er wordt gezegd dat mn gehoor uitstekend is, de buisjes, sinussen etc. en dan toch geluiden horen. die ook nog eens iedere week anders klinken.

er zou toch iets moeten zijn denk ik dan.

ik ga gewoon weer proberen als een paar maand terug er niet meer op te letten, ook als is er nog geen enkele dag geweedt dat ik er niet aan heb gedacht.

hoe vergeet ik hem, en hoe is het julllie wel eens gelukt?

Gebruikersavatar
bscholtz
Berichten: 19
Lid geworden op: wo 20.10.2010 17:12

Bericht door bscholtz » wo 17.11.2010 09:36

Beste Ries,

ik heb er zelf geen last van dus denk er ook niet aan, behalve op deze momenten natuurlijk en dan maakt het me ook niet uit. Mijn partner denkt ook de hele dag obsessief aan haar T, we hebben besloten dat dit normaal is als je iets meemaakt dat je erg vindt. Hoe kun je iets waar je je zorgen over maakt uit je hoofd zetten? Niet dus, volgens ons moet je maar accepteren dat je er steeds over denkt en je niet daar ook nog druk over maken.

Het enige wat helpt is goed bedenken dat als de kno arts of wie je hebt bezocht niet zegt dat er iets aan de hand is, bedenken dat het onschuldige geluiden zijn die verder niets om het lijf hebben. Er schijnt zich vanalles in ons lijf af te spelen aan geluiden, borrelen, piepen, zuchten etc waar we normaal ook niet naar luisteren. Als je naar je ademhaling gaat luisteren de hele dag wordt je ook gek ervan.

Stel jezelf dus gerust en ga wat doen wat je leuk vind of gewoon moet doen en probeer jezelf te dwingen je volle aandacht daaraan te geven.

Een soort boeddhistsiche aanpak dus... hou je van schaken? Nee? Wij ook niet maar nu spelen we elke dag 2 potjes en het blijkt nog leuk te zijn ook. Het mooie is dat mn partner dan helemaal vergeet dat ze T heeft, goed he! Als ze niet wint is ze chagrijnig dus ik laat haar vaak winnen ,maar ja dat heb ik weer.

zet m op!
Betty

Ries
Berichten: 29
Lid geworden op: zo 13.06.2010 17:07

Bericht door Ries » wo 17.11.2010 11:01

bedankt voor jullie reacties ik ga er zeker wat mee doen!

Laat ik er maar vanuitgaan dat het iets in het hersengedeelte van het gehoor is, wat het ac ook zij, er van uitgaande dat ik gewoon goed blijf horen is mischien het beste, dan zou ik me okk minder ergeren!


groet

Richard

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten