eigen stemgeluid

Uw ervaringen met behandelingen van huisartsen, ARBO-artsen, KNO-artsen of andere specialisten, operaties in ziekenhuizen en de eventuele successen hierin.

Moderators: moderator, forumadmin

Plaats reactie
Linda V.

eigen stemgeluid

Bericht door Linda V. » za 15.07.2006 17:02

Sinds ik hyperacusis heb, kan ik niet meer lekker hard praten want dan beginnen de spiertjes in mijn rechter oor te reageren met een soort trillen. Het is veel erger geweest, er zit een soort vooruitgang in.
Wie heeft hier ook last van en merkt toch ook vooruitgang?

Linda V.

Mustang

Re: eigen stemgeluid

Bericht door Mustang » zo 30.07.2006 14:44

Linda V. schreef:Sinds ik hyperacusis heb, kan ik niet meer lekker hard praten want dan beginnen de spiertjes in mijn rechter oor te reageren met een soort trillen. Het is veel erger geweest, er zit een soort vooruitgang in.
Wie heeft hier ook last van en merkt toch ook vooruitgang?

Linda V.
Hoi Linda.

Wat jij daar aangeeft heb ik ook met vlagen, dan doet mijn eigen stem gewoon zeer aan mijn oren, ik heb het vooral in drukke, rumoerige ruimtes, dan schalt het in mijn oren vreselijk. Je kunt dit natuurlijk niet altijd vermijden, maar ik probeer dan zo zachtjes mogelijk te praten en dat gaat het redelijk. Gelukkig heb ik er niet altijd last van.

Carla

betty
Berichten: 297
Lid geworden op: vr 31.03.2006 16:20
Locatie: roosendaal
Contacteer:

Bericht door betty » zo 30.07.2006 16:33

Hallo Linda,
Wat jij schrijft heb ik vroeger ook gehad maar dat is gelukkig over gegaan. Ik had toen het idee dat ik gewoon moest oefenen met dat praten en proberen steeds iets meer geluid te verdragen. Ik denk dat het bij jou ook wel weer overgaat. Ik gebruik vitamines en die helpen mij goed. Ik vermijd wel te harde geluiden.
groetjes Betty

Gebruikersavatar
Longosan
Berichten: 223
Lid geworden op: ma 19.12.2005 19:03
Locatie: Enschede

Bericht door Longosan » zo 30.07.2006 20:48

hey Betty,

welke vitamines gebruik jij??

Groet,

SalF
Let op: dit produkt kan enige sporen van T & H bevatten!!

betty
Berichten: 297
Lid geworden op: vr 31.03.2006 16:20
Locatie: roosendaal
Contacteer:

Bericht door betty » di 01.08.2006 20:25

Hallo,
Ik gebruik de vitamines van dr. Rath. Vitacor Plus, Relavit en Vita C forte. Deze zijn precies uitgebalanceerd. Zie www.rath-programs.com Ze zijn wel duur maar helpen mij goed en dan heb ik het er graag voor over. Ook gebruik ik 's avonds Visolie.
groetjes Betty

Henk
Berichten: 21
Lid geworden op: zo 11.12.2005 23:24

Bericht door Henk » za 05.08.2006 11:10

Zoals ik eerder wel 's heb gemeld deugt deze dr. Rath "niet helemaal" ;)
Zie b.v.:
http://www.minvws.nl/kamerstukken/vgp/2 ... r-rath.asp
http://de.wikipedia.org/wiki/Matthias_Rath
(nog veel meer te vinden met google)

Verder moet iedereen natuurlijk zelf weten wat hij/zij slikt.

Linda V.

Bericht door Linda V. » zo 13.08.2006 21:35

Bedankt voor de reakties!
Fijn Betty, om in jouw antwoord te lezen dat je geen last meer hebt met praten (door de hyperacusis). Dat geeft mij hoop! Het is in het begin veel erger geweest; ik kon alleen nog maar fluisteren! Nu gaat het praten beter als ik in mijn rechter oor een watje stop. Die oorspier, m. stapedius, reageert reflexmatig en ik denk dat die reflex bij mij overprikkeld is geraakt en veel sneller reageert. Het gebeurt alleen in mijn rechter oor; dat is mijn 'slechtste'oor hoewel ik niet veel verlies heb: 10-20 dB.
Het is inderdaad geduld hebben en blijven vertrouwen dat het beter zal gaan. Ik ben trouwens vitamine B-forte gaan slikken om me wat sterker te voelen en meer energie te krijgen.

betty
Berichten: 297
Lid geworden op: vr 31.03.2006 16:20
Locatie: roosendaal
Contacteer:

Bericht door betty » ma 14.08.2006 13:22

Hallo Henk,
Het gaat mij niet om Dr. Rath maar om de vitamines! Deze helpen bij mij goed. Ik heb wel eens anderen als de mijne op zijn en ik merk toch het verschil. Ik ben blij dat deze mij helpen en verder kan het mij niet schelen wat er over Dr. Rath gezegd wordt.
groetjes Betty

Linda V.

Bericht door Linda V. » di 15.08.2006 16:42

Hoi Betty,

Als jij merkt dat die vitamines helpen, dan is dat toch ok? Als je maar ergens baat bij hebt, daar gaat het om!

Michiel

Eigen stemgeluid

Bericht door Michiel » wo 04.10.2006 15:56

Hallo

ik heb tinnitus maar daar kan ik inmiddels goed meeleven. Heb een hyperacusius gehad voor omgevingsgeluiden maar tegenwoordig heb ik daar niet zo'n last meer van.
Een MRI scan van het probleemoor liet niks geks zien.
Dus meer een psycho-somatisch iets.
Op een gegeven moment deed bijvoorbeeld het knisperen van een papieren zakje enigszins zeer maar als ik daarna electrisch gitaar ging spelen was weer dat geen probleem terwijl dat natuurlijk veel harder is.

Wat wel naar is op het moment, is dat sinds 3 maanden mijn eigen stemgeluid problemen veroorzaakt. Het is allemaal niet zo erg als bij sommige anderen op deze site: als ik wat luid ga zingen in de auto, of ik zeg uitbundig "hallo!" tegen iemand: niks aan de hand.
Korte gesprekjes gaan ook wel. Het probleem lijkt zich voor te doen als ik tergelijkertijd mijn aandacht ergens op moet richten, op mijn werk bijvoorbeeld, in gesprek met iemand en dan ook nog moeten nadenken/visualiseren.
Dan begin mijn linkeroor te tintelen of ik voel rare steken door mijn neus door mijn eigen praten.
Niet echt aangenaam en het breekt mijn concentratie.
Het is vooral bij bepaalde "neusklanken", doch het volume lijkt niet veel uit te maken.
Ik krijg hier voor binnenkort een intake in het audiologisch centrum in Nijmegen. Wat ik voor mezelf het idee heb dat het feitelijk weinig met mijn oor zelf te maken heeft en dat het meer in mijn hersenen fout gaat.
Ik zit zelfs te denken of ik door de jaren heen niet te veel bier heb gedronken: misschien net iets te vaak op feestjes e.d. "lam" gezopen. Dit met mijn eigen stem was ook in de week na mijn heftig verjaardagsfeestje. Dus zoveel drink ik niet meer ineens, maar ik vraag me af of er daardoor in mijn hersenen iets aangetast is wat bij de combinatie diep denken - communiceren - luisteren een probleem oplevert op de plek waar de geluiden worden verwerkt?
Beetje ingewikkeld verhaal dus, herkend iemand dit?

Groeten
Michiel

Anita85

stem bij hyperacusis

Bericht door Anita85 » vr 20.04.2007 23:35

Ik heb ook lat van mijn eigen stem. Het kan zeer doen aan de oren. Het is net of het geluid dan van binnen uit komt en dan is het heel schel. Ik heb het sowieso erger bij vrouwen-stemmen als bij mannen-stemmen.
Als je gehoorbeschermers zou dragen, zou je dan minder last hebben van je eigen stem??

Gebruikersavatar
Longosan
Berichten: 223
Lid geworden op: ma 19.12.2005 19:03
Locatie: Enschede

Bericht door Longosan » vr 20.04.2007 23:53

nope, maakt het erger....

S
Let op: dit produkt kan enige sporen van T & H bevatten!!

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 gasten