Ervaringen Dr.De Ridder

Uw ervaringen met behandelingen van huisartsen, ARBO-artsen, KNO-artsen of andere specialisten, operaties in ziekenhuizen en de eventuele successen hierin.

Moderators: moderator, forumadmin

Plaats reactie
Eva
Berichten: 1
Lid geworden op: vr 19.02.2010 14:20

Ervaringen Dr.De Ridder

Bericht door Eva » vr 19.02.2010 15:02

Hallo iedereen,

Ik ben nieuw op dit forum en heb al meer dan 3 jaar last van T.

Het is heel plots begonnen met een licht ruisen in mijn r.oor. De eerste twee jaar was het eigenlijk goed leefbaar. December 2008 bartste de bom echter, en kreeg ik heel plots een soort van morse-code in mijn r.oor. Het klinkt een beetje als geluid van en oude typemachine maar dan met een hoge toonhoogte. Het komt in aanvallen en gaat soms ook periodes weg, alhoewel die periodes alsmaar korter worden.

Ik ben in behandeling in UZ Gent en daar kwam al gauw de diagnose myoclonus van het middenoor. Dit wil zeggen dat de spiertjes in mijn middenoor (stapedius spier en de tensor tympani spier) ongecontroleerd gaan samentrekken en zo mijn trommelvlies aanspannen wat voor geluid zorgt. Neem daarvoor een spierontspanner (myolastan) met wisselend resultaat. bepaalde gelaatsbewegingen lijken de T uit te lokken zoals geeuwen, luid roepen. op harde zaken bijten. Ook bepaalde geluiden kunnen de T in gang zetten of erger maken, zoals douchen, ritselen van papier, plastic zakjes...

Er werd tevens een MRscan gedaan, daarop ziet men een bloedvat zitten rond mijn gehoorszenuw. In het UZ Gent gaan ze ervan uit dat dit bloedvat niet de oorzaak is, het zou volgens hen geen druk uitoefenen op de gehoorszenuw, plus heb ik dezelfde loop links ook zitten en daar heb ik geen morse-code. Bovendien zeggen zij dat ze dergelijke afwijkingen ook vaak zien bij mensen die helemaal geen symptomen hebben.

Ben met mijn MR ook bij Dr. De Ridder uit UZA geweest en hij beweert dat dat bloedvat wel de oorzaak is en zou eventueel willen opereren. Lijkt mij echter risicovolle operatie met geen garanties.

Heeft iemand ervaring met dit soort oorsuizen en wat zijn jullie ervaringen met De Ridder. Ik lees op het forum dat veel van jullie hem ervaren als een begrijpend man, terwijl ik hem juist heel koel vond. Hij heeft twee minunten naar MR gekeken, bijna onmiddellijk zijn conclusie getrokken en anti-epilectica voorgeschreven en gezegd dat bloedvat de zenuw alsmaar meer ging beschadigen waardoor het oorsuizen op de duur continue zou worden.. (metafoor van lekkende kraan op een dakgoot). Op nog geen kwartier stond ik terug buiten met twee voorschriften en een krop in mijn keel van het toekomstbeeld dat hij schetste. Ze zeggen echter dat hij de autoriteit is op dit vlak.

Kunnen jullie eventuele ervaringen uitwisselen.

Ben Jansen
Berichten: 19
Lid geworden op: do 13.05.2010 19:16

Bericht door Ben Jansen » vr 11.06.2010 17:16

Met volle bewondering voor Dr de Ridders las ik ergens dat Dr de Ridder botox in iemand zijn nek wilde spuiten voor behandeling. Hier gingen bij mij wel een paar vraagtekens de lucht in. Als iemand dat stukje tekst wil lezen zou ik even diep moeten spitten.

Groet

Gebruikersavatar
Kees
Berichten: 7000
Lid geworden op: zo 17.07.2005 11:30
Locatie: Deventer

Bericht door Kees » vr 11.06.2010 19:02

Eemn bloedvat (te) dicht langs de gehoorzenuw kan Tinnitus veroozaken.

Dit is vrij simpel te verhelpen doormiddel van een operatie.
Het bloedvat wordt dan wat verlegd en men zet er wat weefsel of Teflon tussen,
zodat ze niet meer bij elkaar kunnen komen in de toekomst.
Groeten,

Kees.

E-mail: info@keesdevries.eu

Joeri1
Berichten: 1
Lid geworden op: do 05.11.2015 09:29

Re: Ervaringen Dr.De Ridder

Bericht door Joeri1 » zo 08.11.2015 09:14

Hallo ,
Ik heb momenteel hetzelfde probleem ! Een onregelmatige morse toon in mijn rechter oor, maar wanneer ik mn hooft laat rusten op linker zijde, verdwijnt het ? Iemand ervaring mee ?

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 8 gasten