Pagina 1 van 1

Ervaringen gevraagd met vliegen

Geplaatst: do 29.06.2017 17:31
door Frank van Geel
Beste lotgenoten,

Heeft iemand ervaring met vliegen?
Een kennis die al ruim 15 jr last van oorsuizen heeft vertelde mij onlangs dat bij haar laatste vliegreis het oorsuizen bij haar veel erger geworden is. Ze kreeg er naast het ruisen dat ze al had een hoge pieptoon bij die na ruim 6 weken helaas nog steeds aanwezig is.

Met vriendelijke groet,

Frank

Re: Ervaringen gevraagd met vliegen

Geplaatst: vr 30.06.2017 15:55
door Frank van Geel
Hoi Kees,

Bedankt voor je reactie.

Groetjes,
Frank

Re: Ervaringen gevraagd met vliegen

Geplaatst: za 01.07.2017 22:26
door anoniemespeler
Er zijn ook oordoppen voor in de vliegtuig te koop. :)

Re: Ervaringen gevraagd met vliegen

Geplaatst: ma 15.01.2018 20:25
door david
Het grootste deel van de mensen heeft schijnbaar geen last van het geluidsniveau in een vliegtuig, ik zie namelijk bijna niemand gehoorbescherming dragen. Echter niet ieder oor is gelijk dus een aantal mensen zal minder lawaai kunnen verdragen. Persoonlijk ervaar ik het als te hard, het is gemiddeld 85-90dB; afhankelijk waar je zit (probeer voor de vleugel, daar heb je minder geluid van de motoren). Sommige oude city hoppers met turboprop geven wel 95dB tijdens stijgen. En met name omdat het langdurig is, zeker 1,5uur of vaak wel 6-10uur.

Dus ik doe altijd oordoppen in, ik ga ervan uit dat het geluid niet direct schadelijk is, maar bij mij werkt het ook psychisch, dan ik geef m'n gehoor liever rust zodat ik achteraf niet ga zitten piekeren of de piep in mn oren wel of niet meer is geworden. Vaak is het wel zo door vermoeidheid en keert het weer terug naar normaal onopvallend niveau.

Ik gebruik bilsom 303 wegwerp oordoppen. Niet om reclame te maken maar dat zijn de enige die bij mij comfortabel passen, ik heb er lang naar gezocht. Mijn gehoorgang is door schedel/bot erg nauw en op maat plastieken krijg ik dan ook niet zonder pijn in. Over de oordoppen zet ik gewoon koptelefoon op bijna vol volume om film te kijken.

Re: Ervaringen gevraagd met vliegen

Geplaatst: za 10.02.2018 21:21
door JanJohannes
Vliegen?
Ik zet altijd mijn Bose Noise Cancelling koptelefoon op.
Ik heb dan nergens last van, heerlijk rustig.