Infuustherapie in Duitsland of toch wachten?

Uw ervaringen met behandelingen van huisartsen, ARBO-artsen, KNO-artsen of andere specialisten, operaties in ziekenhuizen en de eventuele successen hierin.

Moderators: moderator, forumadmin

Plaats reactie
BobVW
Berichten: 1
Lid geworden op: wo 28.03.2018 15:23

Infuustherapie in Duitsland of toch wachten?

Bericht door BobVW » wo 28.03.2018 19:10

Hallo allemaal,

Sinds een dag of 10 heb ik last van een piep in mijn oor na bezoek aan een club. Ik heb wel meer een piep in mijn oren gehad, maar die ging na 1 a 2 dagen weer weg. Hoewel de piep op dit moment zwakker lijkt dan voorgaande dagen ben ik toch behoorlijk bezorgd.

Ik ben afgelopen vrijdag naar de huisarts en Beter Horen geweest. De huisarts vertelde mij dat hij verwacht dat het nog wel bijtrekt en ik even rust moet houden. Beter horen was het daar mee eens en adviseerde mij om de komende 4 a 5 dagen rust te nemen; veel slapen; niet sporten; veel vitamines innemen voor de doorbloeding van het oor en liever niet werken. Dat heb ik gedaan en de piep lijkt wat te zijn afgenomen in volume. Overmorgen heb ik ook een afspraak met een KNO arts.

In de tussentijd heb ik veel gelezen over de infuustherapie die oa in Duitsland wordt gegeven. Ondanks de positieve reacties, zie ik toch ook dat er soms meer schade is ontstaan zoals bij Udo J. Dat brengt me toch best aan het twijfelen.

In mijn situatie verwachten zowel de huisarts als de audicien dat eea nog zal gaan verbeteren of dat de piep zelfs weggaat. Als dat bij mij zo is, kan ik me voorstellen dat dat bij anderen ook het geval kan zijn. In hoeverre zou het positieve resultaat van infuustherapie niet sowieso plaats hebben kunnen vinden zonder therapie, doordat herstel op termijn nog mogelijk is?

Ben benieuwd naar jullie mening.

Groet,

Bob

anoniemespeler
Berichten: 62
Lid geworden op: wo 29.03.2017 19:36

Re: Infuustherapie in Duitsland of toch wachten?

Bericht door anoniemespeler » vr 30.03.2018 15:18

Dit verhaal lijkt op het mijne.
Bij mij begon het 1 jaar geleden ook, ook na een avond wezen stappen.
Ik heb ook steeds van huisartsen moeten aanhoren dat het wel weg zou gaan of zou gaan verminderen. Ja het is verminderd maar nee het is niet weg. En dat komt puur omdat ik eraan gewend ben.

Ja ik ben ook naar Duitsland geweeat toen ik het 6 weken had. Ben daar direct naar een KNO geweest, voor een controle enzovoort. Daarna vertelde hij mij dat hij het erg vond dat in Nederland huisartsen je zomaar naar huis sturen.

Voor mij zei die dat het eigenlijk telaat was voor infuustherapie en dat het daardoor dus alleen maar een risico kon zijn. Ik had het toen al 6 weken.
Wel kreeg ik toen Ginkgo Biloba en dat heeft me wel geholpen met verminderen en om hoop te hebben op iets waardoor je er niet teveel op ging concentreren.

Voortaan als je uitgaat ook oordoppen gebruiken want de schade kan groter worden, maar omdat je het pas hebt het lieft eerste paar maanden niet uitgaan dat deed ik toen ook.

Veel succes! Het komt allemaal wel goed.

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 gasten