dr De Ridder

Uw ervaringen met behandelingen van huisartsen, ARBO-artsen, KNO-artsen of andere specialisten, operaties in ziekenhuizen en de eventuele successen hierin.

Moderators: moderator, forumadmin

Gebruikersavatar
Jen
Berichten: 80
Lid geworden op: wo 06.09.2006 22:46
Locatie: Oostende

dr De Ridder

Bericht door Jen » wo 06.12.2006 08:16

Hello mensen,

gisteren naar UZ Antwerpen geweest. Nogmaals met de dokter over een operatie gepraat. Zenuw die geklemd zit en zou waarschijnlijk de oorzaak zijn van T. Medicatie helpt niet. Zit hier nu ong 2 jaar mee. De laatste 6 maand werkongeschikt. T wordt erger, ook soms misselijk en duizelig en gehoorverlies. Wat denken jullie, wie is er zo hopeloos om een operatie te overwegen en wat zijn de gevolgen, wie heeft hier ervaring mee ?? Heb ondertussen al de rest wel al geprobeerd.

Groetjes
Jenny

elizabeth teeuwen

Bericht door elizabeth teeuwen » wo 06.12.2006 09:47

Ben ook door dokter De Ridder geopereerd.; Bij mij zat een bloedvat tegen mijn gehoorzenuw. Helaas heeft de operatie niets verbeterd. Heb al veel behandelingen daarna gehad en veel medicijnen. Tot op heden niet geholpen. Blijf hopen dat er wel iets komt dat helpt. Ik heb pulserend oorsuizen rechts. Een harde suis en zoem.

Gebruikersavatar
Jen
Berichten: 80
Lid geworden op: wo 06.09.2006 22:46
Locatie: Oostende

Bericht door Jen » wo 06.12.2006 11:24

Hoi,

zit met zoveel vragen nog, ook angst natuurlijk. Bedankt voor je reactie, Elisabeth, is toch wel een zware ingreep (volgens de dokter). Met een lange herstelperiode.

Groetjes

elizabeth teeuwen

Bericht door elizabeth teeuwen » wo 06.12.2006 12:02

Ja, het is inderdaad een zware ingreep. Het heette iets van microvasculaire decrompessie. Heb nog steeds het gevoel alsof het rechtergedeelte van mijn hoofd een stenen bloempot is.
Ik lag 10 dagen in het ziekenhuis en heb drie maanden nodig gehad om weer helemaal de oude te worden.
Misschien kan ik wat vragen van je beantwoorden??

elizabeth teeuwen

Bericht door elizabeth teeuwen » wo 06.12.2006 12:04

Nog even Jenny,
Wat is De Ridder dan van plan te doen? Heb je ook pulserend oorsuizen. Bij mij zit het in mijn hoofd, niet in mijn oren. Tja het is een vreselijke aandoening.
gr,
Elizabeth

aadhoog

Bericht door aadhoog » wo 06.12.2006 19:53

elizabeth teeuwen schreef:Bij mij zit het in mijn hoofd, niet in mijn oren.
Ik denk dat het uiteindelijk, als je met je vingers in je oren je er op gaat concentreren, het bij iedereen in het hoofd zit, want je hersenen registreren uiteindelijk de geluiden / nemen deze waar.

Heb ook op mijn hartslag pulserend oorsuizen aan de rechter kant, van een harde knal. (4 maanden geleden)
Heb rechts GEEN gehoorschade volgens de gehoortest bij KNO arts.
De knal was zo mega hard en er kwam zoveel druk vrij dat ik zit te denken dat het misschien bij mijn ook wel een bloedvat kan zijn die beschadigd of verdrukt is... In het begin had ik echt een beurs gevoel in mijn gehoor (gehoor dus, niet mijn oor, maar echt verder in mijn hoofd, mijn gehoor), en voelde de hartslag er hard suizend met een soort tegendruk doorheen pompen.
Jen schreef:Wat denken jullie, wie is er zo hopeloos om een operatie te overwegen en wat zijn de gevolgen, wie heeft hier ervaring mee ?? Heb ondertussen al de rest wel al geprobeerd.
Ik zou dan graag van die dokter willen weten wat de kans van slagen is, als hij daar enige uitspraak over durft te doen.
Als je natuurlijk een zware operatie hebt meegemaakt, en het heeft niets geholpen zoals bij Elizabeth, dan zou ik (met alle respect voor jou Elizabeth) er toch behoorlijk van balen. Om nog maar te zwijgen over misschien een eventuele kans dat het b.v. erger geworden zou zijn na een operatie.
elizabeth teeuwen schreef:Ja, het is inderdaad een zware ingreep. Het heette iets van microvasculaire decrompessie. Heb nog steeds het gevoel alsof het rechtergedeelte van mijn hoofd een stenen bloempot is.
Ik lag 10 dagen in het ziekenhuis en heb drie maanden nodig gehad om weer helemaal de oude te worden.
Misschien kan ik wat vragen van je beantwoorden??
Ik ben eigenlijk wel benieuwd naar een uitgebreider verhaal van jouw operatie, met details wat ze precies bij je gedaan hebben.....
Ik denk dat Jen dit ook wel zou willen weten, als die overweegt om de operatie daadwerkelijk te ondergaan.
(aan de andere kant kan ze er ook banger van worden, het blijft zowieso altijd moeilijk, ikzelf ben als de dood voor operaties, al voor een prikje, maar als ze je een goede kans geven, dan moet je proberen tijdelijk die knop om te draaien)
Laatst gewijzigd door aadhoog op wo 06.12.2006 20:07, 1 keer totaal gewijzigd.

elizabeth teeuwen

Bericht door elizabeth teeuwen » wo 06.12.2006 20:03

Natuurlijk baal ik vreselijk dat die operatie niets opgeleverd heeft. Maar wat verander je er aan? Dokter De Ridder ging er vanuit dat dat bloedvat de boosdoener was. Ik ben totaal niet bang voor operaties. Ik telde de dagen tot het zover was en ik van dat vreselijke geluid verlost zou worden. Helaas......Het is inmiddels een jaar geleden. Tijdens die operatie maken ze een halve maan snede rond het oor. Dus in feite wordt er een stukje schedel gelicht. De beide bloedvaten zijn omwikkeld met teflon en de operatie duurde 4 uur. Daarna 10 dagen ziekenhuis. Het was niet niets maar ik heb er alles voor over om van de herrie verlost te raken. Heb daarna nog een halsprik, een catheterisatie via de lies van de halsvaten en nog meer behandelingen gehad. Blijf in De Ridder geloven.

aadhoog

Bericht door aadhoog » wo 06.12.2006 20:12

Ik zit te rillen als ik dit allemaal lees... echt. Plaatselijk verdoofd, of helemaal?
Het idee dat er teflon onder mijn huid bij mijn gehoor zit..., wordt dit niet afgestoten?
Hoe omschrijf jij jouw geluid exact? en is het spontaan gekomen?
Ik heb er ook veel voor over om van het geluid verlost te worden, maar dan wil ik wel een stuk zekerheid. (blijft natuurlijk moeilijk)

elizabeth teeuwen

Bericht door elizabeth teeuwen » wo 06.12.2006 20:18

Nee joh, je gaat onder volledige narcose. Ben ongeveer 8 uur van de wereld geweest. Mijn geluid is heel moeilijk te omschrijven. Ik heb de cd opgevraagd en daar kwam mijn geluid niet op voor. Het is net of er stroom door mijn hoofd gepompt wordt. Maar stroom maakt geen geluid dus....... Ik weet het echt niet te omschrijven, kan het ook niet nadoen.

elizabeth teeuwen

Bericht door elizabeth teeuwen » wo 06.12.2006 20:26

Ik ben vergeten te vertellen hoe ik er aan gekomen ben. Ik ging naar de kno-arts omdat ik wel eens last van een suisje of zoemetje had en dacht iets doof te worden. De kno-arts vertelde dat er mensen zijn die hun leven lang geluiden blijven horen. Ik ben daar vreselijk van geschrokken en zei dat ik daar niet mee zou kunnen leven. De kno-arts heeft mijn oren uitgezogen. De dag daarna kwam de suis en 2 dagen later de zoem.
24 uur per dag. Is dat niet toevallig????

aadhoog

Bericht door aadhoog » wo 06.12.2006 22:18

elizabeth teeuwen schreef:De kno-arts heeft mijn oren uitgezogen. De dag daarna kwam de suis en 2 dagen later de zoem.
24 uur per dag. Is dat niet toevallig????
Ik weet niet wat je zelf denkt, maar als je het mijn vraagt is het door het uitzuigen gekomen. (zuigen ze ook oren uit ? ze spuiten ze toch alleen maar uit ?)

Gebruikersavatar
Jen
Berichten: 80
Lid geworden op: wo 06.09.2006 22:46
Locatie: Oostende

Bericht door Jen » do 07.12.2006 00:04

Hello mensen,

denk dat ik er ook aan kom door het uitzuigen van mijn oren. Heb eczeem in mijn oren en bijgevolg veel last van jeuk en schilfers. Gaat zo een beetje mee met hooikoorts en allergie aan bepaalde dingen. De T zit ook in mijn hoofd. Links een constante piep- ruis toon (heel hoge metaalachtige fluittoon, zo een geluid die pijn doet aan je tanden, die door merg en been gaat, pfff...), rechts gaat het geluid mee met de hartslag en is meestal niet zo luid als links. Daarbij nog een lage bromtoon, die wordt soms ook luider. Het kabaal wordt harder bij inspanning, medicatie, alcohol, stress, spanning, vermoeidheid, enz enz...

Mijn job in de kinderopvang kan ik wel vergeten, veel te veel kabaal.

Ik wil gewoon aan Elisabeth vragen of ze de operatie opnieuw zou laten doen ?? Dr De Ridder zei ook dat de T pas na een lange tijd (een jaar ofzo zou minderen maar dat het positief effect zou hebben op de H). Zal toch eens vragen wat de slaagkansen zijn van zo een ingreep aan de arts.

groetjes
Jenny

elizabeth teeuwen

Bericht door elizabeth teeuwen » do 07.12.2006 12:25

Hallo Jenny,
Je vraagt mij of ik de operatie opnieuw zou laten doen. Dat is moeilijk!!! Het was wel een zware operatie maar nogmaals, dokter De Ridder was ervan overtuigd dat het geluid weg zou gaan. Hij zei tegen mij dat het een dag of 5 kon duren voor de hersenen er aan gewend zouden zijn. Ook ik heb een keer naar het slagingspercentage gevraagd maar dat is alweer zo'n tijd geleden. Ik geloof dat hij toen iets van 5 mensen geopereerd had, waarvan er 1 het geluid als minder ervaarde, twee waar het niets uitmaakte, bij een was het erger geworden en die ander weet ik niet meer. Het is en blijft een heel moeilijk iets. Maar is Dirk de Ridder bij jou ook van plan om je bloedvat of zenuw met teflon te omwikkelen? Misschien is het wel een heel andere operatie. Het is wel moeilijk om positief te blijven. Het is wel een schatje he, die Dirk. Hij denkt zich iedere keer weer suf hoe hij me kan helpen. Hen nu wel heel veel medicijnen (4 verschillende) maar ga er 2 afbouwen. Alleen mijn Rivotril houd ik want daar slaap ik lekker op. Ben inmiddels voor een intakegesprek geweest voor tinnitus-psychische begeleiding, maar blijf wel met het UZA doorgaan. Eens komt er echt iets dat ons kan helpen.
Jammer dat je je werk niet meer kan doen. Ik werk als secretaresse, 24 uur per week, maar heb een heel rustige kamer (alleen) en er wordt geen druk op me gelegd. Maar ik baal dat ik dat geluid heb. Het kan bijna niet door het uitzuigen gekomen zijn, want dat is een heel veilige manier. Ik heb er twee jaar overgedaan om me op dit forum aan te melden, maar het is toch wel lekker om je ellende van je af te schrijven. Alleen krijgt een ander, jij in dit geval, het allemaal op zijn bordje.Maar nogmaals over die operatie: Weet je, je gaat onder narcose, daarna is het een dag of 4 waardeloos, je hebt een groot drukverband om je hoofd en ik was erg duizelig maar als het zou helpen??????? Alleen denk ik niet dat De Ridder je dit 100% kan garanderen. Ik ben benieuwd. Hou je me op de hoogte?
groetjes,
Elizabeth

aadhoog

Bericht door aadhoog » do 07.12.2006 12:52

elizabeth teeuwen schreef:Hij zei tegen mij dat het een dag of 5 kon duren voor de hersenen er aan gewend zouden zijn.
waar moesten je hersenen aan wennen ?
elizabeth teeuwen schreef:Ik geloof dat hij toen iets van 5 mensen geopereerd had, waarvan er 1 het geluid als minder ervaarde, twee waar het niets uitmaakte, bij een was het erger geworden en die ander weet ik niet meer.
slagingskans van 20% als je van bovenstaande uit zou gaan. ik vind het niet veel, en een moeilijke keuze.
als het erger is na de operatie heb je het naar mijn idee helemaal gehad.
en het geluid minder ervaren... maar niet helemaal stil zoals gewend dus ?
hoe minder is minder vraag ik me dan af.
elizabeth teeuwen schreef:Eens komt er echt iets dat ons kan helpen.
Dit hoop ik ook zo dat dit daadwerkelijk zo is, het liefst binnen 10 jaar....
Gewoon en pilletje ofzo, maar dat zal niet voor iedereen opgaan, afhankelijk van wat de oorzaak is.
elizabeth teeuwen schreef:Het kan bijna niet door het uitzuigen gekomen zijn, want dat is een heel veilige manier.
Toch heb ik van meerdere mensen gelezen dat ze juist oorsuizen kregen direct NA het uitspuiten van de oren....

Gebruikersavatar
Jen
Berichten: 80
Lid geworden op: wo 06.09.2006 22:46
Locatie: Oostende

Bericht door Jen » do 07.12.2006 21:43

Hoi daar,

ik deel momenteel mijne pc met mijn twee zonen. Is nummertje trekken en op je beurt wachten. Lol. Ik hou je zeker op de hoogte, Elizabeth, en ik melde me bijna dadelijk aan op dit forum omdat ik veel steun heb aan de ervaringen van andere lotgenoten. Heb nog geen andere mensen ontmoet die T en H hebben om er eens over te praten. Dat zou pas echt deugd doen, denk ik. En ik vind het niet erg hoor dat ik alles op mijn bordje krijg, begrip krijgen voor deze toestand kan zoveel goed doen. Toch ?? 12 januari 2007 is de volgende afspraak in UZA voor verdere onderzoeken en nogmaals bespreken van eventuele operatie. En ja, de dokter komt precies recht uit zo een ziekenhuisserie. Lol.
Noemde wel dat hij de zenuw ging isoleren in teflon, dacht eerst dat ik niet goed gehoord had... ?!
Ik heb heel veel antwoorden gekregen op mijn vragen door je reactie om mijn bericht. Bedankt daarvoor, Elisabeth... Vriendelijke groeten, Jenny

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 5 gasten