Riethorst,..Altijd doen!

Plaats hier uw ervaringen met begeleiding, therapie en wat het u heeft opgeleverd.

Moderators: moderator, forumadmin

Gebruikersavatar
Tommie
Berichten: 68
Lid geworden op: vr 22.06.2007 17:32
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Riethorst,..Altijd doen!

Bericht door Tommie » di 23.09.2008 12:45

Heb dit artikel als eerste in het Koffiecorner/Babbelbox Topic geplaatst ,maar lijkt me toch handig als het ook in deze Topic is te lezen!
Voor, (oa) de niet geregistreerde bezoekers!

Beste ''vrienden en vriendinnen'' van dit Forum,

Het is lang gelden dat ik op de site ben geweest.
Heb nog wel eens even gekeken, maar echt actief?,..dat is zeker een jaar , zoniet langer geleden.

Zoals velen van jullie wellicht nog wel zullen weten ging het heel erg slecht met mij.
Midden in een zwaare depressie ''ook nog'' T. gekregen.
Mijn berichtjes op dit forum waren heftig, zwaar en en vol van verdriet, boosheid, wanhoop en geklaag.
Vaak werd ik daar ook op gewezen door velen van julllie, en kreeg b.w.v.s. flink op mijn lummel!!
Net zo vaak dacht ik,.."Jullie begrijpen met niet,..Lazer op!!,..ik heb het heeel erg"", (alsof anderen dat wellicht niet zouden kunnen hebben).
Kortom,...ellende, en ik kwam er niet uit,..zat ook nog onder de AD pillen, rookte als een dolle, en ook met de spiritualieën uit Schotland ging het lekker rap!!,... :P
Maar goed er was natuurlijk ook wel van alles aan de hand, Weg (drukke) baan, 2,5 jaar ziek, Tinnitus, heel duizelig, depressie, angsten, gelazer met het UWV,...echt mijn hele leven stond flink op z'n kop!!,..en dat trok ik gewoon niet,...het was teveel.

Maar ja,..wat dan,....(TS?,..ook al geprobeerd) ik durfde op dit forum niet eens meer wat te schrijven, en tevens werd ik nog ''zieker'' van alle berichten die geplaatst waren en werden......Die fucking T.. moest gewoon weg,..als dat niet zo was dan wilde,..kon ik zo niet meer leven. Dat was zo ongeveer mijn instelling toen.

Mijn intake gesprek bij de Riethorst dateerde reeds van oktober 2006, en het heeft lang geduurd voor dat er daadwerkelijk met een nieuw groep kon worden gestart.
Uiteindelijk is dat gebeurt in de zomer van 2007.
Gelukkig kon ik al wel na mijn intake eens in de twee weken terecht bij een hele fijne psychologe daar.

Het jaar bij de Riethorst was zwaar,..dat kan ik jullie wel vertellen.
Maar ik wil met klem zeggen: Een ieder die de mogelijkheid krijgt om een intake te krijgen bij de Riethorst, en een toezegging krijgt om de TRT te mogen volgen,...ALTIJD DOEN!!!!!!,..je word er absoluut beter van,..echt waar!!!,...Moet zeggen dat meer mensen dat destijds ook al vertelde hier maar ik geloofde er geen zak van!!,...Maar het is waar mensen,..echt!!!
Let wel!!!:,..Je T en of H. gaat er echt niet van over,..
Die van mij is vorig jaar zelfs nog luider geworden en in beide oren,..:-(

Voor de mensen die T/H al lang hebben,..we weten het inmiddels allemaal,..
Er is niets voor, en het haal maar uit je kop dat het ooit nog overgaat!
Beste lezers die net ''lid'' zijn geworden van deze ''club'',..Ik weet het,..dit klink Kei en kei hard!!,...dodelijk hard voor sommige,.destijds voor mij ook toen ik dit steeds vaker en hoorde en las.
Maar tijdens de eerst dag van de TRT in Ede kwam er een ervaringsdeskundige aan het woord,...en geloof mij,.zijn verhaal was horror hoor,..echt,....Helaas ben ik zijn naam kwijt, maar de man is (ook) door een hel gegaan,...bedrijf weg, relatie op hoogspanning, boosheid, verdriet,...The whole 90 yards!!. Hij vertelde ons die eerste middag,...De eerste stap naar genezing,..acceptatie, (ook zo''n ''fijn'' woord) is het moment waarop je er echt in gelooft dat je nooit meer van je T afkomt!,..
Dat was ff heftig schrikken,.kon wel janken toen ik dat hoorde,...maar het is wel zo.

Maar goed,..ik kan hier natuurlijk niet het hele jaar gaan vertellen, maar
wel dat het een intensief en zwaar procces is..absoluut.
Er vloeien tranen, (gelukkig maar!) er is boosheid, ,...eigenlijk is het een gevecht met jezelf. Want dat is ook een beetje de insteek,..de T kunnen ze niet weg halen,...wat ze je wel kunnen leren, (en dat doen ze goed) is er, mee leren omgaan!,......vaak zijn de ''lastigste'' die mensen de perfectionistische.
Die alles goed in hun leven (goed) willen regelen en dat waarschijnlijk ook altijd heben gedaan
En nu,..nu is er opeens T en of H,..Help!!,..Alarm!!
De normale handvatten en truuken van het leven helpen niet meer,...
En dat is het,..hoe ga je uberhaupt met problemen in het leven om?,..
That's The Key!!,...daar zit het defect vaak,....hoe ga je met een probleem om, hoe zet je het weg, kijk je er anders naar.

Een erg mooi voorbeeld van een van de lessen is het onderwerp de drie G''s,..zeg maar G G G ,....= Gebeurtenis-Gedachte-Gevoel.
Er ''Gebeurt" dus iets,..kan van alles zijn,..het stoten van je teen, het zien van een geliefde, maar ook een beurscrisis, ontslag, etc.
Daaruit voort komt een "Gedachte",....(geloof me,.. de gedachte is er echt eerder dan het gevoel), en daaruit ontwikkelt zich dus een ''Gevoel'''.
En dan kan van alles zijn,..Blij, boos, verdrietig, verbaast.
Het gaat tever om hier nu uitvoerig op in te gaan, maar de boodschap van deze cognitive gedragtherapeutische methode is: aan de gebeurtenis zelf kan je niets veranderen, ,.die gebeurt,..en dan vormt zich een gedachte, vaak is dit een gedachte zoals je die zelf hebt aangeleerd,..gaat automatisch. ,..dus zal het gevoel ook steeds hetzelfde zijn.
Truuk is dus als je na een Gebeurtenis een naar, verdrietig, boos etc. gevoel krijgt te proberen om ''fase2'', (Gedachte) te gaan bewerken.
Er word je dus geleerd om de ''Gedachte'' die ontstaat uit/na een Gebeurtenis als het ware om te buigen naar een andere,....lastig absoluut, ,maar als je het een paar keer uitprobeert merk je echt verschil in je gevoel!!!
Analyseer goed de gedachte, is de gedachte reéël?, stel ik denk er anders over,..wat doet mijn gevoel dan?
Hier moet je echt mee aan de slag, en na een tijdje gaat dit een soort van automatisch.

Dus de TRT is niet makkelijk,..geen ''walk in the park!''
Geen ''nou ja,..ben-ik-ff-van-de-straat-ga-er-een-gezellig-dagje-van-maken-en-zullie-zullen-me-wel-beter-maken instelling. Als je dat doet ga je giga op je bek!
Want je kan natuurlijk doen alsof er met jou niks aan de hand is,...of dat je niks wilt zeggen, want wat jij hebt is heeeeel erg (erger dan de rest )en toch niks meer aan te doen,...
Geloof me,..de mensen daar ''breken in'' bij je hoor,...ook de groep.
Opeens tollereert jouw groep jouw gedrag niet meer, en dan sta je in je blote reet hoor!,.... :oops: (uiteraard figuurlijk!!,..:-)),....en dat is ook nodig.
Pas als je je mentaal kwetsbaar durft op(en) te stellen dan ga je werkelijk vorderingen maken.
Als je dat doet, je open stelt en de hele TRT afmaakt zul je merken dat je een sterker mens bent als je er klaar mee bent en je T/H absoluut beter kan handelen!!

Denk niet dat ik nu iedere dag fluitend door het leven ga,..echt niet!
Vaak denk ik nog wat is het een pokke herrie in mijn hoofd!
Maar het ''Vreet'' niet meer zo aan me,..het brengt me niet meer zo heftig van mijn stuk,..ben sterker,...absoluut,..kan weer lachen en slaap absoluut stukken beter!,.. duurt ff ,.zeker weten, maar ik ben er heilig van overtuigd dat iedereen dit kan bereiken.
Je zult conccessies moeten doen,(vond ik bijna niet te vreten,..echt werd er heel opstandig van),..maar dat het lukt,... zeker weten,... het heeft gewoon tijd nodig!
Hoe vaak is mij dat door heel veel van jullie al niet verteld!!!
Tuurlijk ook ik moet mijn leven opnieuw gaan inrichten.
Hoe zal het gaan met werk?,..wat kan ik nog met deze handicap?
Buiten de T ben ik zoals velen erg snel moe en ben vaak een soort van duizelig/afwezig in mijn kop, en heb concentratieverlies,...en net zoals velen van jullie,....ik heb denk ik alle specialisten in het ZH al gehad,..ze weten het niet,....
Dus lastig ja,...altijd een drukke baan gehad veel weg, veel daten,..veel lol,..Seks Drugs & R&R zal ik maar zeggen,..(Op de drugs na dan!),...
Maar ik heb toch weer de drive gevonden om, hoe lastig ook mijn leven weer een positieve draai te geven,....! schlider weer, fotografie, lekker koken ed!

Nou zie dat het weer een heel verhaal is geworden,..maar dat is vaak zo bij mij! Kan lekker veel lullen en dus ook schrijven!,.:-)
Was dit al van plan tijdens de TRT,..Onze groep heeft afgelopen zomer (de laatste) fase 3 afgesloten....ff wennen maar je bent er dan ook wel weer aan toe om het alleen te doen!

Dus nogmaals als de KNO, Neuroloog HA, Psych, je verteld dat je er maar mee moet leren leven, en je hebt heeel erg veel last van je T/H,...
Dus niet alleen het acoestisch probleem, maar (veel) erger het slapen, de angsten, de moeheid, het verdriet, boosheid, het onbegrip,....
Vraag om een intake bij de Riethorst!
Het zijn proffesionele mensen daar die veel van het mentale afweten en velen daar weten zélf wat T en H is ,.....
Ook helpen ze je met eventuele problemen met je partner, werkgever, UWV etc.

Dit wilde ik even aan jullie kwijt!

Kijk ook nog even bij de Topic "nuttige links"Heb een kersvers artikel over positieve effecten van Antioxidanten bij somkmige voremen van Tinntus!

Veel succes en sterkte mensen!!,... :cool:

Groeten, Tom

Willem Ruist
Berichten: 391
Lid geworden op: wo 14.01.2009 13:27

Bericht door Willem Ruist » zo 18.01.2009 18:16

Je bent erg positief over de Riethorst ondanks dat jezelf zegt dat je Tinnitus en hyperacusis er niet minder van is geworden. Veel mensen hebben je bericht gelezen maar niemand reageert. Niemand die het overweegt?

Het lijkt me nogal heftig allemaal maar overweeg het. Dwz probeer alle alternatieven qua behandeling op een rijtje te zetten, mijn mening erover te vormen en dan er een te kiezen.

Heb nu net net mijn slechthorendheid "geaccepteert" en nu hoortoestel op proef. Tinnitus is minder. Maar denk dat het er niet helemaal weg zal van gaan. Dan zit er hoop woede en frustratie binnenin me.
Kwaad op mijn exwerkgevers in muziekindustrie. Ik heb anderen rijk gemaakt maar zit nu al jaren en jaren met de shit. Te laat om nog iets te kunnen claimen. Kwaad op de maatschappij, het systeem. Waarom zo'n belachelijk lage vergoeding voor hoortoestellen. HEB IK NIET HET RECHT OM ZO GOED MOGELIJK TE KUNNEN HOREN MET ZO MIN MOGELIJK TINNITUS ZODAT IK DAN WEER ZO GOED MOGELIJK EN NORMAAL KAN FUNCTIONEREN?

is dit nu cognitieve therapie of loop je daar x-aantal uren met ruistoestellen op? White noise, Pink noise? Leer je ontspanningstechnieken en helpen ze?

Zou het liever elke dag twee maanden lang of zo doen dan een jaar lang elke vrijdag. Kan dat? Heb al veels en veels teveel tijd verloren door het niet goed omgaan met slechter horen en Tinnitus en Hyperacusis.
Denk dat accent ligt op acceptatie, lotgenotencontact. Zie ik dat goed?
Denk dat ik gewoon altijd erg gevoelig zal blijven voor lawaai, met wat voor therapie dan ook. De boel is van binnen beschadigd , kapot. Dat is de oorzaak en dat lost zo'n therapie toch ook niet op?
Al het accent daarop zo'n lange tijd. Kun je het dan nog wel loslaten?

Dan het hele gedoe met de groep waarmee je te maken hebt. Heb daar niet zoveel mee. Ik ben ik. En mijn problemen, mijn problemen en ik alleen moet er verder mee. Natuurlijk inzichten van anderen kunnen me verder helpen maar...... en daarom zit ik ook op dit forum.

Of misschien alternatieve therapieen in alternatieve centra als Venwoude of Humaniversity, hoewel die niet op Tinnitus gericht zijn maar wel ontspannen, mediteren, knuffelen......jezelf als persoon ontwikkelen, groeien met al je mogelijkheden en binnen al je beperkingen.

Hoe ben je nu precies bij de Riethorst gekomen en niet ergens anders?

Hoop vragen. Hoop het binnekort op een rijtje te hebben.

angelace

Bericht door angelace » di 13.12.2011 17:56

Binnenkort een intake bij Riethorst...

sen
Berichten: 2897
Lid geworden op: zo 28.05.2006 13:27
Locatie: Polder

Bericht door sen » di 13.12.2011 18:24

Hè angelace super.

Ja ben wel benieuwd hoe het met Tommie gaat.

Verder heeft nooit iemand gereageerd.

Sen

Gebruikersavatar
jaapkrullebol
Berichten: 343
Lid geworden op: ma 04.07.2011 20:09

Bericht door jaapkrullebol » di 13.12.2011 18:59

angelace schreef:Binnenkort een intake bij Riethorst...
SUCCES angelace !!!

Gebruikersavatar
Kees
Berichten: 7000
Lid geworden op: zo 17.07.2005 11:30
Locatie: Deventer

Bericht door Kees » di 13.12.2011 19:23

Komt helemaal goed!

Heb er 11 maanden therapie gehad, ken er dus nog enkele mensen.
Groeten,

Kees.

E-mail: info@keesdevries.eu

Gebruikersavatar
Frits
Berichten: 5088
Lid geworden op: ma 18.08.2008 13:43
Locatie: Alkmaar

Bericht door Frits » di 13.12.2011 20:26

angelace schreef:Binnenkort een intake bij Riethorst...
Dat is nou een goede stap Angelace.

Ik wens je heel veel succes.

sterkte!
Hartelijke groet,

Frits

malo12
Berichten: 139
Lid geworden op: wo 15.06.2011 22:23

Bericht door malo12 » di 13.12.2011 21:01

hele handige tips en visie... herkenbaar, en inderdaad het blijft wel moeilijk.
ups en downs heb ik zo af en toe. volgens mij heb je het over de Rationele
Emotieve Therapie. overigens vind ik de bewering dat het nooit overgaat
iets te stellig. ik probeer er het beste van te maken, met of zonder partner
(een partner te zijn van een T-patiënt lijkt me lastig). ik merk dat sociaal
contact erg belangrijk is om me beter te voelen.
Zal ik ooit nog stilte meemaken?

Gebruikersavatar
de redder
Berichten: 1272
Lid geworden op: zo 14.11.2010 21:21
Locatie: Hoogvliet (rt)

Bericht door de redder » wo 14.12.2011 00:55

Tja, Tommie en Willem Ruist hebben het mooi verwoord.

Vooral Tommie kan goed z`n gedachten verwoorden.

Angelace, ik wens je echt veel succes en sterkte toe.

:cool:

[ik kon niet slapen dus ik zit maar even te computeren }
Laatst gewijzigd door de redder op wo 14.12.2011 08:09, 1 keer totaal gewijzigd.
Am i part of the decease or am i part of the cure.

ineke niekus
Berichten: 1031
Lid geworden op: vr 26.11.2010 15:05

Bericht door ineke niekus » wo 14.12.2011 07:01

ja een partner hebben zou fijn zijn, het is ook een van de reden waarom ik gescheiden ben mijn man kon dat helaas ook niet aan. succes bij Riethorst!! groeten Ineke

sen
Berichten: 2897
Lid geworden op: zo 28.05.2006 13:27
Locatie: Polder

Bericht door sen » wo 14.12.2011 10:15

Ja Tommie had het heel zwaar,
Zijn nasi recept maak ik nog steeds.

Jee redder

Yohurt met banaan :P


Ja Tommie had het over antioxdanten.
Zet het hier wel effe neer.

http://forum.nvvs.nl/forum_oud/tinnitus ... ght=#16943

Sen

Gebruikersavatar
opa cor
Berichten: 3949
Lid geworden op: wo 11.07.2007 14:33
Locatie: kaatsheuvel

Bericht door opa cor » wo 14.12.2011 15:10

Angelace Heeeeeeeeeeeeel Veeeeeeeeeeeel suc6 gewenst.

Goed initiatief !

vr.gr opa cor

Gebruikersavatar
Kees
Berichten: 7000
Lid geworden op: zo 17.07.2005 11:30
Locatie: Deventer

Bericht door Kees » wo 14.12.2011 16:16

Let wel op de data van de geschreven berichten.

Tommie's bericht is uit 2008.
Willem's zijn bericht uit 2009.
Groeten,

Kees.

E-mail: info@keesdevries.eu

sen
Berichten: 2897
Lid geworden op: zo 28.05.2006 13:27
Locatie: Polder

Bericht door sen » wo 14.12.2011 16:51

Dinsdag :P :cool:

Dat was toch gisteren :lol:
Laatst gewijzigd door sen op wo 14.12.2011 17:24, 1 keer totaal gewijzigd.

angelace

Bericht door angelace » wo 14.12.2011 17:20

Mensen bedankt voor jullie support :cool:
Ik hou jullie op de hoogte van het een en ander, maar de intake wordt in januari dus nog even geduld helaas.
Maar heb goede hoop :cool:

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten