zelf moord

Mededelingen over Tinnitus die niet bij bovenstaande onderwerpen passen.

Moderators: moderator, forumadmin

Jante
Berichten: 570
Lid geworden op: zo 10.01.2010 22:24

Bericht door Jante » vr 09.07.2010 15:22

Mede dank zij jullie!!!!!!!!

Heel veel liefs,
Jante

Gebruikersavatar
Ron
Berichten: 240
Lid geworden op: di 19.07.2005 19:39

Bericht door Ron » vr 03.09.2010 18:29

LK schreef: Over tinnitus en zelfmoord graag hetvolgende:
tinnitus ervaar jezelf vooral hoe luid hij is en dat geeft perspectieven,
Er zijn mensen met een ongelooflijk luide tinnitus (kan je meten, vergelijken met een andergeluid) die er geen probleem mee hebben en andere met een zachte tinnitus die uit het leven willen stappen...laat dit dan een hoop zijn om er mee te leren omgaan, en hier mee bedoel ik niet: je moet er maar mee leren leven...Er zal een moment zijn dat je wel met je tinnitus om kan gaan, maar dat kan lang duren en is niet te voorspellen wanneer. Nog straffer, ik wil onmiddelijk tekenen voor de rest van mijn leven deze harde tinnitus als mijn hyperacusis maar zou weggaan. Voor ons is meestal hyperacusis veel moelijker als tinnitus... Veel sterkte allemaal..groeten, LK
JV schreef:Klopt... de luidheid van tinnitus is een ding maar hoeveel last je er van hebt is iets anders. Mij is ooit verteld dat je persoonlijkheid er veel mee te maken heeft en daar zit denk ik wel iets in...
De mate van last wordt ook door mate van gevoeligheid (neurale drempel) en het aantal verbinding met lymbische systeem bepaald. De een is gevoeliger voor pijn dan de ander en/of kan daarbij ook een sterkere emotionele reactie vertonen, dat bepaal je niet geheel zelf. We zijn niet hetzelfde en daarom kun je over de belevingstoestand van anderen niets zeggen. Behalve reflecteren wat men zelf beleeft en een ander aangeeft. Het is dus heel onverstandig van bijv specialisten (die geen ervaringsdeskundigen zijn) om hierover uitspraken te doen zodat de patiënt in kwestie zelf het probleem is van zijn tinnitus. Dat is de bal terug schuiven en de kop in het zand steken.
LK schreef:Maar ik wil er wel aan toe voegen, dat er ook altijd een manier is om te "leven " met ernstige T & H. ...
Welk advies had je Dietrich Hectors kunnen geven en hoe kunnen wij de waarde van zijn leven beoordelen? We moeten heel voorzichtig zijn met het doen van uitspraken met betrekking tot de levenssituatie van anderen, want dat kunnen wij niet beoordelen. Er spelen factoren een rol waarop wij geen zicht hebben. Ik kan het begrijpen dat men in uitzichtloze toestanden uit wanhoop kiest voor zelfdoding en dat is heel moedig, want zo iets doe je niet zomaar. Maar wat ik niet begrijp dat er zo weinig (specialisten) zijn, die uit mede menselijkheid dat leven van hem wat dragelijker hadden kunnen maken. Je staat als patiënt vaak zo alleen en dan heb je professionele hulp hard nodig.


Ik denk ook wel regelmatig aan de dood als ik door die Tinnitus in de put zit of depressief ben, maar ik hou me dan aan wat strohalmpjes vast om daar weer uit te komen en naarmate dit lukt, geeft dat me weer wat hoop.
LK schreef: Maar dan dien je het leven helemaal anders te organiseren, en heb je veel steun nodig van familie vrienden en partner.Het heeft ook zijn tijd nodig. en laat vooral het verleden los, het zal anders leven worden.
Dat is sociaal gezien ook niet altijd mogelijk, want het kan voor anderen betekenen dat hun leven er ook minder leuk uitziet en een relatie kan ook niet altijd op die basis standhouden. De een is de ander niet en je kunt niet eisen en verwachten dat anderen hun leven in belang van jouw welzijn anders zullen inrichten. Hun welzijn is ook een last die je vaak moet dragen, door voor hen dingen te doen die je eigen welzijn verminderen. Dus soms moet je ook iets weigeren wat je eigenlijk in belang van hen wel had willen doen.
Dat vind ik erg moeilijk, want ik wil hen ook graag gelukkig zien en geen last zijn. Helaas heb ik maar weinig mensen om me heen die het begrijpen en/of dat fenomeen willen bestuderen om het te begrijpen.

LK schreef: Juist hetzelfde als iemand die in een rolstoel beland, diegene die met die handicap toch wil verder gaan,en met veel beperkingen er nog iets wil van maken of diegene die steeds er mee bezig is wat hij niet meer kan...
udo j schreef:Hier in de buurt zie ik wel eens een vrouw in een rolstoel zonder benen. Echt een half lijf.Dan denk ik what the F....heb ik het over.
En dat heb je nodig op ze tijd. mvg udo
Ik vind het verliezen van je leven door tinnitus, iets anders dan het verliezen van een been of arm. Als ik door het amputeren van een been tinnitus kwijt zou raken, dan zat ik vandaag nog bij de dokter. Het is maar hoe je het bekijkt, want er zijn mensen die hun benen vanwege pijn laten amputeren en later vrolijk door het leven gaan omdat ze geen pijn meer hebben. De pijn is dan erger dan het verlies van hun ledematen.

sen
Berichten: 2897
Lid geworden op: zo 28.05.2006 13:27
Locatie: Polder

Bericht door sen » vr 03.09.2010 19:55

ron dit hebben we ook nog;
sen schreef:http://www.reva-slp-gent.be/nl/SLP-Dien ... /index.asp

VELE ZIJN ER VOOR ONS GEGAAN EN ZIE EN HOOR;

GEWOON DOEN


PS;NIESKE HEB HET EFFE ZO GEDAAN KAN IEDEREEN REAGEREN DIE GEWEEST IS EN HET RESULTAAT SCHRIJVEN TRT TRAINING

SEN

Jante
Berichten: 570
Lid geworden op: zo 10.01.2010 22:24

Bericht door Jante » zo 05.09.2010 01:36

Ik begrijp heel goed wat je allemaal bedoelt, Ron.

Het leven is zo ingericht dat je soms geen andere keuze hebt dan ondanks al het leed van andere mensen en dieren, toch voor jezelf kiezen. Als je dat niet of te weinig doet, betaal je een prijs die erg hoog is of misschien te hoog. Dan moet je alsnog omschakelen.
Zo zit deze schepping in elkaar. Ik ben het er ook niet mee eens dat dat dat zo is gedaan!

Ik moet ook eerlijk bekennen: ik heb vaak mensen zonder armen en benen gezien, toen ik wegens rsi in een revalidatiecentrum liep. En destijds dacht ik: dat is pas echt erg.
Later toen ik tinnitus had, dacht ik wel eens aan hen terug: ik zou wel willen ruilen.

Ik ben er ook achter gekomen dat zelfmoord plegen niet iets is dat je zomaar kunt doen. Daar heb je enorm veel kracht, moed en organisatievermogen voor nodig, plus een groot vermogen om los te laten wat en wie je liefhebt.
Het verdient m.i. groot respect als iemand dat voor elkaar krijgt.

Maar ook: grote blijdschap als iemand toch blijft leven en de band met het leven te sterk is.
We willen allemaal elkaar graag bij ons houden.
En de kreet : zolang er leven is, is er hoop, is niet loos, heb ik ervaren.
(in mijn geval via TRT in Gent en rivotril ).

Ik hoop dat je hetzelfde gaat ervaren.

Liefs!

Jante

Gebruikersavatar
Kees
Berichten: 7000
Lid geworden op: zo 17.07.2005 11:30
Locatie: Deventer

Bericht door Kees » zo 05.09.2010 11:59

Ron schreef:
Ik vind het verliezen van je leven door tinnitus, iets anders dan het verliezen van een been of arm. Als ik door het amputeren van een been tinnitus kwijt zou raken, dan zat ik vandaag nog bij de dokter. Het is maar hoe je het bekijkt, want er zijn mensen die hun benen vanwege pijn laten amputeren en later vrolijk door het leven gaan omdat ze geen pijn meer hebben. De pijn is dan erger dan het verlies van hun ledematen.

Dan vergeet je wel even de fantoompijn die deze mensen vaak hebben van het been dat er niet meer is.

Doe mij dan maar mijn Tinnitus, kan ik met mijn tweee benen
nog lekker van alles doen en ontspanning zoeken en wandelen.

Als je het verhaal van Dietrich goed hebt gelezen dan weet je ook dat hij elke
keer als zijn oren weer wat tot rust gekomen waren er weer helemaal voor ging.

De disco's opzoeken waar zijn favoriete muziek werd gedraaid of de concerten.
En dan vaak ook weer ZONDER gehoorbescherming.

Het klinkt misschien hard, zeker voor zijn familie en vrienden
maar hij had het ook wel een beetje aan zichzelf te wijten.
Groeten,

Kees.

E-mail: info@keesdevries.eu

Gebruikersavatar
Ron
Berichten: 240
Lid geworden op: di 19.07.2005 19:39

Bericht door Ron » vr 24.09.2010 21:56

Kees schreef:Dan vergeet je wel even de fantoompijn die deze mensen vaak hebben van het been dat er niet meer is.
Kees ik speek ook uit eigen ervaring en daarnaast ken ik genoeg amputees (de meeste) die helemaal geen fantoompijn hebben en het percentage die dat wel hebben is volgens mij erg klein.

Kees schreef: Als je het verhaal van Dietrich goed hebt gelezen dan weet je ook dat hij elke keer als zijn oren weer wat tot rust gekomen waren er weer helemaal voor ging.

De disco's opzoeken waar zijn favoriete muziek werd gedraaid of de concerten. En dan vaak ook weer ZONDER gehoorbescherming.

Het klinkt misschien hard, zeker voor zijn familie en vrienden
maar hij had het ook wel een beetje aan zichzelf te wijten.
Ja, dat vond ik ook nogal merkwaardig, want als je bij de ridder zit voor tinnitus, dan weet je genoeg en ga je er niet voor om je nog meer bloot te stellen aan lawaai. Maar ja hij was jong, wilde van het leven genieten en mogelijk was een stap terug teveel? Toch blijft het triest dat hij niet geholpen kon worden en uit eindelijk voor zelfdoding heeft gekozen.

Gebruikersavatar
Kees
Berichten: 7000
Lid geworden op: zo 17.07.2005 11:30
Locatie: Deventer

Bericht door Kees » za 25.09.2010 19:25

Veel mensen die de gehoorzenuw hebben laten doorsnijden houden toch Tinnitus.

Ik spreek regelmatig KNO-artsen bij mijn lezingen en die zeggen precies hetzelfde.
Ze weigeren dan ook om het te doen, omdat ze geen garantie kunnen geven dat de Tinnitus er dan niet meer is.
Groeten,

Kees.

E-mail: info@keesdevries.eu

Gebruikersavatar
Kees
Berichten: 7000
Lid geworden op: zo 17.07.2005 11:30
Locatie: Deventer

Bericht door Kees » za 25.09.2010 20:05

Hallom Amélie en alle andere forummers,

Ik begrijp je verhaal volkomen.
Wanneer ga je over een grens en hoe bepaal je dit.

Als ik 'savonds een lezing geef over Tinnitus, ben ik er de hele avond
mee bezig en ga ik soms op het randje van wat ik op zo'n dag aan kan.

Soms komt dan de volgende dag de man met de hamer of hoe je dit
ook benoemd en soms is er de dag erna helemaal niets aan de hand.

Iedereen van ons zal zijn eigen grenzen weten en tot hoever hij/zij gaan
kan en daar zullen we mee moeten leren omgaan, zo simpel is het.

Maar je kiest er zelf voor om soms over het randje te gaan,
wanneer ga je te ver en wat zijn de concequenties er dan van.

Dit probleem zal ons altijd blijven achtervolgen zolang we met onze Tinnitus zitten.

Een ieder gaat er op zijn eigen weg mee om, zo ook Dietrich.
Laatst gewijzigd door Kees op zo 26.09.2010 11:30, 1 keer totaal gewijzigd.
Groeten,

Kees.

E-mail: info@keesdevries.eu

udo j
Berichten: 1742
Lid geworden op: za 29.12.2007 20:48
Locatie: beverwijk

Bericht door udo j » za 25.09.2010 21:24

Ik sluit me hier bij aan. Ik ben ingevallen voor een muzikant en speel nu al weer zo drie maanden terwijl ik gestopt was.
En daar help ik mijn muziek collega enorm mee. De eerste tijd ging het goed
maar de laatste paar optredens merkte ik verslechtering.

Ondanks ik beschermd speel is het soms toch te veel of te lang
in de decibellen.
Aan de andere kant is het zeer ontspannend en kan je je ei kwijt.
Het blijft balanceren. En soms denk ik NIET MEER DOEN!!!

Maar , als je zekerheid wilt hebben dat je T niet verergert dan
moet je op een hutje op de hei gaan wonen :?
mvg udo

Gebruikersavatar
Brederordie
Berichten: 479
Lid geworden op: di 10.02.2009 10:21
Locatie: Somewhere between Hope & Fear...

Bericht door Brederordie » di 28.09.2010 16:51

udo j schreef:Ik sluit me hier bij aan. Ik ben ingevallen voor een muzikant en speel nu al weer zo drie maanden terwijl ik gestopt was.
En daar help ik mijn muziek collega enorm mee. De eerste tijd ging het goed
maar de laatste paar optredens merkte ik verslechtering.

Ondanks ik beschermd speel is het soms toch te veel of te lang
in de decibellen.
Aan de andere kant is het zeer ontspannend en kan je je ei kwijt.
Het blijft balanceren. En soms denk ik NIET MEER DOEN!!!

Maar , als je zekerheid wilt hebben dat je T niet verergert dan
moet je op een hutje op de hei gaan wonen :?
mvg udo
UDO... IK HAD HET NIET TREFFENDER KUNNEN ZEGGEN!

Bjorn-O
Berichten: 47
Lid geworden op: do 07.10.2010 13:11

Bericht door Bjorn-O » wo 20.10.2010 03:10

Ik denk je dat je juist niet TE voorzichtig moet zijn. Kees heeft de decibel-tabel al veel gepost op dit forum. Print die anders af? want nadat ik weet zijn onze oren wel gevoeliger, maar staan gelijk aan een ander.Ik kan zelf wel inschatten wat echt niet goed voor me is vb: Discotheken/vuurwerk/luide knallen/vliegtuig, zo'n dingen moet je zelf wat inschatten.

Het gebeurt natuurlijk dat het even erger kan worden, na een vermoeiende dag bv. Maar dat trekt altijd weer weg bij mij. ik heb rechts T ( pieptoon die nu harder is als vroeger ) maar soms verzint mijn hoofd er links ook een piep bij. En die verdwijnt dan weer... Tja het brein is een merkwaardig iets dat ons wel eens in de steek laat :-D


mvg, Bjorn-O
Self study is keeping open a creative mind,filling it with the sparks and information it needs.To filter thoughts that are unnecessary. And to block the grey mass of emotions that blind us from reality. ~ Myself

Tom88

Bericht door Tom88 » vr 22.10.2010 14:23

JV schreef:de luidheid van tinnitus is een ding maar hoeveel last je er van hebt is iets anders. Mij is ooit verteld dat je persoonlijkheid er veel mee te maken heeft en daar zit denk ik wel iets in...
Dat denk ik ook. De luidheid moet zeker niet onderschat worden, want ik kreeg pas echt psychologische problemen toen mijn T na 2 jaar ineens veel luider werd en H er ook gezellig bij kwam). Maar er valt ook veel te spreken voor persoonlijkheid. Ik ben bijvoorbeeld een emotioneel en gevoelig mens (wat ik niet als negatief ervaar BTW :cool: ), maar daardoor raken zaken ook 'harder' en sneller mijn hart en algemeen gevoel van welbehagen. Ik kan daardoor genieten van de kleine dingen, maar negatieve dingen weten hun weg ook makkelijker naar binnen te vinden...

LK
Berichten: 658
Lid geworden op: wo 30.12.2009 12:56
Locatie: Belgie

antidepressiva en jongeren

Bericht door LK » za 04.12.2010 22:29

Uit veel studies blijkt ondertussen dat het gebruik van antidepressiva vooral bij jongeren een groter risico op zelfmoord inhouden.
De uitleg daarvoor is dat antidepressiva ook de positieve emoties afvlakken waardoor vooral jongeren als ze al geen uitweg meer zien vlugger deze beslissing zouden nemen. Ik meld alleen maar wat er over antidepressiva de laatste tijd wordt geschreven ...
Dus is wat meer voorzichtigheid bij het voorschrijven aan te raden.
Zeker het voorschrijfgedrag van een aantal artsen die bij deze medicatie geen pshychologische behandeling geven.
TRT helpt je om Tinnitus uit het bewustzijnsveld te halen en je oren minder gevoelig te maken!

Gebruikersavatar
JV
Berichten: 664
Lid geworden op: di 19.07.2005 11:32
Contacteer:

Bericht door JV » zo 05.12.2010 10:54

Hoi LK,
Dat verhaal klopt, aan de andere kant kunnen antidepressiva weer belangrijk zijn om zelfmoord te voorkomen. Zeker bij het starten van het gebruik en de eerste maand(en) daarna is het erg belangrijk dat de huisarts EN de mensen in de omgeving van de 'patient' goed in de gaten houden wat er gebeurd. Daarnaast is het ook belangrijk dat je zelf goed beseft WAT je gebruikt als je dit soort medicijnen slikt. Dan kun je zelf ook op tijd aan de bel trekken als het nodig is.

Gr
Jos :cool:
Info? Tinnitus? -----> www.jvrijsen.nl

LK
Berichten: 658
Lid geworden op: wo 30.12.2009 12:56
Locatie: Belgie

Verschil tussen Nederland en Belgie

Bericht door LK » zo 05.12.2010 12:06

Is er ook geen groot verschil tussen Nederland en Belgie...
Hier een Belgie kan de huisarts, KNO arts en eigenlijk elke arts antidepressiva voorschrijven. Ik dacht in Nederland alleen Psychiaters en die dan ook een soort van opvolging doen, of vergis ik mij?
Dat betekent dat in Belgie een KNO arts een patient 3 minuten ziet , antidepressiva voorschrijft en een afspraak maakt voor 6 maand later...
Eigenlijk onverantwoord!!
Groeten LK
TRT helpt je om Tinnitus uit het bewustzijnsveld te halen en je oren minder gevoelig te maken!

Gesloten

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten