Tinnitus door spierspanning/sporten?

Mededelingen over Tinnitus die niet bij bovenstaande onderwerpen passen.

Moderators: moderator, forumadmin

Wes123
Berichten: 19
Lid geworden op: zo 25.05.2014 18:18

Re: Tinnitus door spierspanning/sporten?

Bericht door Wes123 » vr 06.06.2014 22:27

Hey Barry,

Klopt, de kaak kan inderdaad tinnitus veroorzaken. En kaakklachten kunnen weer veroorzaakt worden door nekspieren enz. Het viel mij wel op dat ondanks dat ik geen pijn heb aan mijn nek, kaak of middenrif, deze allen behoorlijk kraken de laatste tijd. Gezien ik zoveel mogelijk oorzaken puntsgewijs wil uitsluiten ben ik momenteel onder behandeling bij een osteopaat en heb ik binnenkort een afspraak voor een triggerpoint/deeptissue massage. Ook heb ik reeds contact met een chiropractor en wederom een KNO. Klachten van koudheid zijn mij nog niet opgevallen, wel merk ik dat steeds frequenter crackling geluiden in beide oren waarneem, voornamelijk tijdens slikken en bepaalde manieren van ademen. Als er (door behandeling) binnenkort nog veranderingen optreden laat ik het je weten. Bedankt!

Wessel

barry
Berichten: 162
Lid geworden op: zo 09.03.2014 23:36

Re: Tinnitus door spierspanning/sporten?

Bericht door barry » za 07.06.2014 12:22

Succes Wessel! En ik zou ook voor alle zekerheid nog even naar de internist gaan. Baadt het niet dan schaadt het niet. Laat je weten hoe het is afgelopen?

Wes123
Berichten: 19
Lid geworden op: zo 25.05.2014 18:18

Re: Tinnitus door spierspanning/sporten?

Bericht door Wes123 » za 07.06.2014 13:57

Thx. Ja, ik laat het je weten.

Gijsje

Re: Tinnitus door spierspanning/sporten?

Bericht door Gijsje » za 07.06.2014 15:26

Hallo Wessel,

mijn kaakfysiotherapeut zei daar iets van...gas of vocht in de gewrichten die de knak veroorzaken? ik weet niet meer wat hij precies zei.
Ik herinner me wel dat CBT (Centrum voor Bijzondere Tandheelkunde) beweerde dat er geen relatie zou zijn tussen tinnitus en kaakgewricht. Dus ik werd op een verkeerd spoor gezet, want die relatie is er wel! Met mijn kaken gaat het beter (bijna goed) en tinnitus is ook stuk minder!

Afwijking gevonden C2, ga je nu fysio doen of laat je chiropractor alle wervels keurig boven elkaar zetten?

Volgens de ene chiropractor helpt chiropractie tegen oorsuizen, volgens de andere chiropractor is het onzin.

Dus werk van maken!

succes,

Marja

Wes123
Berichten: 19
Lid geworden op: zo 25.05.2014 18:18

Re: Tinnitus door spierspanning/sporten?

Bericht door Wes123 » za 07.06.2014 19:27

Hi Marja,

Wat gek dat je bij het CBT zo op het verkeerde spoor gezet bent. Bijna in alle medische literatuur aangaande tinnitus klachten wordt eerst altijd beschreven dat de kaak grondig onderzocht was om deze uit te sluiten als de boosdoener (wat het vaak is, ook wel TMD).

Goed dat het nu beter is bij jou, alleen hoe is dat bij jou gelukt? Ik draag nu wel al een aantal dagen een splint, echter nog geen verandering. Kun je mij wellicht in detail uitleggen wat jij hebt gedaan om de klachten te verbeteren?

Verder is er inderdaad een marginale C2 blokkade gevonden, echter is het niet zeker of deze al niet langer aanwezig was. Ik ben hiervoor gekraakt een aantal weken terug, echter zonder verandering van mijn tinnitus. Gezien het feit dat ik nog steeds een aantal klachten heb in mijn hoofd/hals gebied en natuurlijk tinnitus in beide oren als mijn nek, denk ik dat er nog meer gaande is in mijn wervels. Daarom ga ik binnenkort naar een chiro, gezien ik ook een controle wil van de wervels die lager liggen en mijn gehele bovenrug.

Chiropractie is bewezen (zowel in medische literatuur als tinnitus media) soms te helpen tegen tinnitus, gezien hoofd/hals klachten vaak kunnen ontstaan vanuit de nekwervels en of bovenrug. Er zijn talloze wervel aandoeningen die deze klachten kunnen veroorzaken, dus als een chiropractor hier niet in geloofd dan heeft hij/zij dat behoorlijk mis. Bedankt voor je berichtje en ik laat je weten hoe het is gegaan bij de chiro!

Gr,
Wessel

Annickvg
Berichten: 17
Lid geworden op: wo 09.10.2013 09:53

Re: Tinnitus door spierspanning/sporten?

Bericht door Annickvg » di 10.06.2014 11:59

Ja,....linkerkant zit geblokkeerd vanaf het middenrif. En rechterkant, heb ik blijkbaar een blokkade ter hoogte van mijn lende. Osteopaat vastgesteld.
Het is door het aanspannen van de spieren, dat het gebrom komt. Er zitten ook spiertjes rondom buis van eustachius,....
Ze krijgen het heel moeilijk los,...Ik ga trouwens bij 2 verschillende kinesisten. De ene doet osteopathie, de andere manuele neurotherapie. Het helpt wel,....Soms zelfs volledige dag daarna geen last. Komt wel nog altijd terug, maar is zeker en vast wel stiller. Ik moet geduld hebben, omdat ik er veel te lang mee rondgelopen heb. Soms kan dit van 1 spiertje komen, dat je (onbewust) begint op de spannen....en dan kan dat van de ene spier naar de andere gaan,...Sporten mag ik in mijn geval zeker nog doen. Direct daarna is het soms erger, maar de volgende dag wèl beter. Ik ga graag lopen,... Zo'n 8 km, paar keer per week,.....

Sanniepep
Berichten: 85
Lid geworden op: vr 16.05.2014 12:13

Re: Tinnitus door spierspanning/sporten?

Bericht door Sanniepep » di 10.06.2014 19:24

Ik reageer ook even. Ik heb nu sinds 5 wkn een ruis met soms een hele hoge pieptoon in mijn linkeroor. Ik kreeg dit na een rondje hardlopen en stofzuigen. Ineens was het er. Ben bij de dokter geweest en ik had een oorprop. Deze weggespoten maar er is nog steeds geen verschil.
Als ik mijn mond wijd open doet dan is het weg, druk ik mijn kaak naar voren dan is het weg. Draai ik mijn hoofd naar rechts dan word de ruis ook harder en ook als ik mijn hoofd naar achteren in mijn nek neerbuig. IK heb een gehoortest gehad en die gaf aan dat ik aan beide oren -11 db zit. Mijn arts zegt dat dit heel normaal is voor mijn leeftijd (bijna 42 jr) en dat het geen gehoorbeschadiging is.

Ik ben 2 wkn vrij geweest en midweekje weg en bijna geen last gehad. Het was stil in mijn hoofd op de ochtenden na. Slapen doe ik gelukkig nog wel goed.

Nu ben ik van nature een persoon die vrij snel in de stress kan schieten. Heb ook altijd last van mijn nek en schouders en in mijn schouder werkt een zenuw niet en dat is al zeker 20 jaar zo. Ik loop nu bij iemand die mij gaat leren ontspannen en daarna moet ik door naar de manuele therapie.

Wat kan ik nog meer doen? Is er een kans dat als het van je nek/kaak afkomt dat je er dan ook nog vanaf kan komen?

Vandaag weer begonnen met werken en gewoon de hele dag die hoge pieptoon weer.

Gebruikersavatar
Frits
Berichten: 5088
Lid geworden op: ma 18.08.2008 13:43
Locatie: Alkmaar

Re: Tinnitus door spierspanning/sporten?

Bericht door Frits » di 10.06.2014 19:59

Sanniepep schreef: Ik loop nu bij iemand die mij gaat leren ontspannen en daarna moet ik door naar de manuele therapie.
Ik denk dat je op de goede weg bent Sanniepep.
Leren ontspannen en omgaan met stress daar moet
je de tijd voor nemen. Iets wat je in jaren hebt op-
bouwd is niet in een paar sessies verdwenen,

Geduld dus.

Ik hoop dat het je lukt.

Veel sterkte
Laatst gewijzigd door Frits op di 10.06.2014 20:02, 1 keer totaal gewijzigd.
Hartelijke groet,

Frits

Gebruikersavatar
opa cor
Berichten: 3949
Lid geworden op: wo 11.07.2007 14:33
Locatie: kaatsheuvel

Re: Tinnitus door spierspanning/sporten?

Bericht door opa cor » di 10.06.2014 20:00

Ik krijg, al jaren, om de vier/vijf weken een
chiropractie behandeling
Maar het doet niets aan m'n tinnitus.

Wel voel ik me erna verlost van de opgebouwde spanning
in nek en rug.

vr.gr. opa corWes123
Berichten: 19
Lid geworden op: zo 25.05.2014 18:18

Re: Tinnitus door spierspanning/sporten?

Bericht door Wes123 » za 14.06.2014 14:45

Hallo allen,

De afgelopen week ben ik bij de KNO, chiropractor en osteopaat geweest.

Het KNO bezoek was uiteraard zeer kort. Het enige aanknopingspunt is het gegeven dat mijn tinnitus ongeveer gelijk is ontstaan met oor/gezicht/kaak druk, globus gevoel en plop (soms knetter) geluiden in mijn oren. De conclusie was dat dit mogelijk door een disfunctie van de buis van Eustachius kan komen door ophoping van slijm en/of slijmvlies irritatie. Ik de afgelopen maanden regelmatig last van mild gezwollen amandelen en gevoel van beginnende keelpijn (keel is wat rood), echter geen allergie symptomen. Ik heb verder geen maagproblemen zoals maagzuur. Om mijn slijmvlies te optimaliseren, ondanks dat deze net zo goed prima kan zijn, heb ik Avamys neuspray gekregen. Dit is niet normale HCl/Br spray maar corticosteroïd/ anti-ontsteking. Deze symptomen kunnen allen met elkaar in verband staan, gezien de buis van Eustachius invloed heeft op je trommelvlies welke door een disfunctie constante tinnitus en gevoeligheid voor geluid kan veroorzaken. Om tinnitus mogelijk extra tegen te gaan is beta-histidine voorgeschreven welke de doorbloeding van het binnenoor bevorderd.

Het tweede bezoek aan de osteopaat had eigenlijk hetzelfde resultaat als het eerste. Mijn gehele linkerkant van mijn lichaam staat onder abnormale grote spanning. Zelf heb ik hier nauwelijks last van, wel zijn mijn tinnitus symptomen links een stuk erger dan rechts. De andere symptomen (o.a. hierboven beschreven) zijn meestal aan beide zijden, zelden alleen links. Conclusie: ga rek oefeningen doen om de linkerkant van je gehele lichaam te ontspannen.

Het bezoek bij de chiropractor was zeer uitgebreid. Ook hij constateerde een abnormale spanning in mijn spieren, echter volgens hem is deze aanwezig in mijn hele hoofd/hals regio en mogelijk een gevolg van een tik. Ik heb al vaker gemerkt dat als ik ga slapen of achter de pc zit dat mijn hoofd soms hele kleine ongecontroleerde bewegingen maakt, dit heb ik al jaren. Deze kunnen over de jaren een grote invloed hebben op de spieren, de mate van invloed hiervan kan significant vergroot worden door (te) veel sporten. Tot mijn verbazing behandelt de chiropractor zeer veel patiënten voor tinnitus klachten (ook middels geluidtherapie) en wist deze specialist er dan ook zeer veel van af. Na een scala aan tests was er geconstateerd dat de linkerkant van mijn lichaam minder "ontwikkeld" is dan mijn rechterkant. Ontwikkeld als in, hogere bloeddruk, lager zuurstof percentage, slechtere spierbouw, slechter zenuwgeleiding etc. Volgende week heb ik een nieuwe afspraak waar wederom een aantal test gedaan zullen worden. De resultaten hiervan zal ik posten. In de tussentijd is mij aangeraden 's ochtends 300mg magnesium CITRAAT te nemen met SINAASAPPELSAP (de pH van sinaasappelsap is meer geschikt dan dat water), dus niet gewoon magnesium maar citraat. Dit kan je kopen bij de Tuinen en bevorderd zenuw/ spiercontrole en -voeding.

Ik moet wel zeggen dat ik enige verandering in mijn tinnitus merk sinds het bezoek bij de specialisten. Eerst was het zeer intens zowel rechts, centraal (nek/achterhoofd) en links, nu is het echter voornamelijk geconcentreerd aan de linkerkant. Ik heb echter nog geen idee of dit komt door het vele kraken wat zowel de osteo als de chiro verricht hebben, of dat het komt doordat ik momenteel de beschreven medicijnen gebruik. Vragen of tips zijn altijd welkom!

Gr,
Wessel

Wes123
Berichten: 19
Lid geworden op: zo 25.05.2014 18:18

Re: Tinnitus door spierspanning/sporten?

Bericht door Wes123 » za 14.06.2014 16:25

Sanniepep schreef:Ik reageer ook even. Ik heb nu sinds 5 wkn een ruis met soms een hele hoge pieptoon in mijn linkeroor. Ik kreeg dit na een rondje hardlopen en stofzuigen. Ineens was het er. Ben bij de dokter geweest en ik had een oorprop. Deze weggespoten maar er is nog steeds geen verschil.
Als ik mijn mond wijd open doet dan is het weg, druk ik mijn kaak naar voren dan is het weg. Draai ik mijn hoofd naar rechts dan word de ruis ook harder en ook als ik mijn hoofd naar achteren in mijn nek neerbuig. IK heb een gehoortest gehad en die gaf aan dat ik aan beide oren -11 db zit. Mijn arts zegt dat dit heel normaal is voor mijn leeftijd (bijna 42 jr) en dat het geen gehoorbeschadiging is.

Ik ben 2 wkn vrij geweest en midweekje weg en bijna geen last gehad. Het was stil in mijn hoofd op de ochtenden na. Slapen doe ik gelukkig nog wel goed.

Nu ben ik van nature een persoon die vrij snel in de stress kan schieten. Heb ook altijd last van mijn nek en schouders en in mijn schouder werkt een zenuw niet en dat is al zeker 20 jaar zo. Ik loop nu bij iemand die mij gaat leren ontspannen en daarna moet ik door naar de manuele therapie.

Wat kan ik nog meer doen? Is er een kans dat als het van je nek/kaak afkomt dat je er dan ook nog vanaf kan komen?

Vandaag weer begonnen met werken en gewoon de hele dag die hoge pieptoon weer.
Hallo Sannie,

Uiteraard is er een kans dat het wordt opgewekt door de nek/kaak en of schouders. Als ik jou was zou ik doorzetten met de behandelingen en mogelijk zelf naar patronen zoeken. Hierdoor kun je het de specialisten duidelijker uitleggen en zelf kan je wellicht door te letten op je houding verbeteringen teweeg brengen. Heb je al gelet op je houding thuis ten opzichte van die op je werk? Als de toon namelijk plotseling weer begint op je werk dan is daar dus duidelijk iets wat het induceert. Als ik bijv. ga zitten wordt het erger of door geluiden overeenkomend met pc ventilatoren. Daarnaast heb ik gelezen dat tinnitus in sommige gevallen wordt opgewekt door bepaalde apparatuur zoals computers. Als deze dan wordt uitgeschakeld verdwijnt de tinnitus ook. Misschien ook iets om op te letten aangaande je werkomgeving.

Sanniepep
Berichten: 85
Lid geworden op: vr 16.05.2014 12:13

Re: Tinnitus door spierspanning/sporten?

Bericht door Sanniepep » za 14.06.2014 18:10

Dank je Wes ik ga er eens op letten. Wat mij wel opviel was als ik van de kamer afliep dat het dan wel een heel stuk zachter was. Dus wie weet komt het wel door de computers dat het geluid harder word.

Ik heb zelf ook magnesium 100mg maar dan in poedervorm van de tuinen. Ik moet deze ook met sap innemen alleen ik neem maar 1 theelepel per dag. Zou ik meer moeten nemen? Het vreemde is dat het bij soms helemaal weg is maar elke ochtend na het wakker worden begint het met een lichte ruis
en daarna word de ruis wat harder en hoger van toon. Dit neemt in de loop van de dag weer af en vaak blijft het dan ook weg.
Slapen gaat verder gelukkig nog steeds goed. Ik probeer er niet op te letten.

barry
Berichten: 162
Lid geworden op: zo 09.03.2014 23:36

Re: Tinnitus door spierspanning/sporten?

Bericht door barry » za 14.06.2014 19:37

Hoi Wes. Dank voor je update. Je bent goed bezig. Hoe komt het dat huisartsen dit soort verbanden nooit leggen en je bijna voor gek verklaren? Het enige wat die huisartsen melden is dat je er maar mee moet leren leven.

barry
Berichten: 162
Lid geworden op: zo 09.03.2014 23:36

Re: Tinnitus door spierspanning/sporten?

Bericht door barry » ma 16.06.2014 11:37

Wes, zoals ik je eerde melde zei ik dat ik naar de internist ben geweest. Na maanden van onzekerheid weet ik nu wat er aan de hand is. Gebleken is dat ik een virusinfectie heb namelijk toxoplasmose. Je moet het maar eens googlen, zodat je weet wat het is. De klachten doen denken aan de ziekte van Pfeiffer. Jouw klachten lijken ook best op de mijne dus wie weet? Ben je al naar de internist geweest?

Wes123
Berichten: 19
Lid geworden op: zo 25.05.2014 18:18

Re: Tinnitus door spierspanning/sporten?

Bericht door Wes123 » ma 16.06.2014 12:24

barry schreef:Wes, zoals ik je eerde melde zei ik dat ik naar de internist ben geweest. Na maanden van onzekerheid weet ik nu wat er aan de hand is. Gebleken is dat ik een virusinfectie heb namelijk toxoplasmose. Je moet het maar eens googlen, zodat je weet wat het is. De klachten doen denken aan de ziekte van Pfeiffer. Jouw klachten lijken ook best op de mijne dus wie weet? Ben je al naar de internist geweest?
Ey Barry, Toevallig zat ik inderdaad gister te denken aan Pfeiffer en wil ik daarvoor binnenkort naar de huisarts gaan om bloed te laten prikken.
Verder ga ik dan meteen vragen of mijn schildklier hormoon gehalte (TSH, T3 en T4) ook gechecken kan worden, gezien een disfunctie hiervan exact overeenkomt met alle symptomen.
Ik had altijd het idee dat toxoplasmose een redelijk normale aandoening is, gezien ik dacht dat het overgrote deel v/d huisdieren dit ook heeft en het vaak wordt overgebracht op mensen. Is er wellicht nog iets verteld over de connectie tussen toxo en tinnitus? Had de internist/specialist hier ervaring mee?

Het grappige is, nouja grappig is anders, dat ik zo'n twee maanden terug met exact deze klachten (hoofdpijn, duizeligheid, vermoeidheid, keelpijn, tinnitus, kaak/oor/gezicht druk, globus gevoel en opvallend krakende nek/kaak) naar de huisarts was gegaan en toen werd ik aangekeken alsof ik een verhaal aan het verzinnen was. Daarna werd er gezegd: "ja, dit zijn redelijk algemene klachten dus ik weet niet echt wat je wilt dat ik voor je doe". Anyway bedankt voor je berichtje, ik ga binnenkort zeker naar de internist toe.

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten