Onderzoek invloed van tinnitus op het spraakverstaan

Hier kunnen officiële berichten over nieuwe behandelingen en/of evaluaties en onderzoeken geplaatst worden.

Moderators: moderator, forumadmin

Plaats reactie
moderator
Site Admin
Site Admin
Berichten: 513
Lid geworden op: za 06.05.2006 01:28

Onderzoek invloed van tinnitus op het spraakverstaan

Bericht door moderator » wo 25.11.2015 15:53

Studenten onderzoeken invloed van tinnitus op het spraakverstaan
Logopediestudenten Caroline von Hoegen en Cindy Meijers van de Zuyd Hogeschool Heerlen zitten in het vierde studiejaar en schrijven hun bachelor thesis over de invloed van tinnitus op het spraakverstaan. De uitkomsten van hun onderzoek kunnen verschillende professionals en de omgeving van mensen met een tinnitus (oorsuizen) een beter inzicht geven in de complexe problematiek van tinnitus en spraakverstaan.

Voor logopedisten is een antwoord op de onderzoeksvraag van de studenten van belang omdat deze binnen de therapie met verschillende gehooraandoeningen in aanraking kunnen komen. “Als wij als logopedisten meer inzicht krijgen in de invloed van tinnitus op het spraakverstaan, kunnen wij in een eventuele therapie effectiever en doelgerichter handelen”, geven Caroline en Cindy aan. “Wij kunnen dan communicatieadviezen aan de cliënt en zijn omgeving geven.”

Om hun onderzoeksvraag te kunnen beantwoorden hebben de twee logopediestudenten een vragenlijst opgesteld voor mensen met tinnitus. De vragenlijst is anoniem en de uitkomsten worden uiteraard alléén voor de bachelor thesis gebruikt. Het invullen van de vragenlijst zal niet meer dan 5 tot 10 minuten duren. Caroline en Cindy waarderen het zeer als je de tijd neemt en de vragenlijst invult.
Je vindt de vragenlijst op http://www.stichtinghoormij.nl/items/nl ... akverstaan
en kunt hem tot 15 februari 2016 terugsturen naar Caroline.vonHoegen@web.de en c130892@gmail.com. Bedankt voor je medewerking!

moderator
Site Admin
Site Admin
Berichten: 513
Lid geworden op: za 06.05.2006 01:28

Re: Onderzoek invloed van tinnitus op het spraakverstaan

Bericht door moderator » wo 02.12.2015 12:23

beste forummers,

er zijn al aardig wat reacties ontvangen.

Nog even ter aanvulling het volgende.
de resultaten van het onderzoek zullen te zijner tijd bekendgemaakt worden via de communicatiemiddelen van de Stichting Hoormij.

Met groeten.

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast