Pagina 1 van 1

Wat nu ?

Geplaatst: di 07.10.2008 19:36
door jvdl
Ik heb door ernstige oogklachten sinds begin 2008 een stressvolle periode achter de rug. Toen kreeg ik ook last van een fluittoon en een pijnlijk oor. De huisarts zei dat ze vocht achter mijn oor zag en schreef een neusspray voor. De pijn ging weg mar de fluittoon bleef.
Een paar weken geleden naar een KNO-arts geweest. Na wat vragen bekeek hij mijn neus en oren en zei niets bijzonders te zien.
Vandaag een hoortest (met koptelefoon op) gehad. Daaruit kwam niets bijzonders; beide oren ongeveer op hetzelfde niveau en alleen wat hoge tonen mis ik.
Daarop zei de KNOarts dat ik aan tinnitus lijd en dat ik er maar mee moet leren leven. Op mijn vraag of er geen nader onderzoek naar de oorzaak mogelijk is gaf hij een ontkennend antwoord. Wel heeft hij mij een neusspray fluticasonfuroaat gegeven nadat ik zei dat ik had gemerkt dat een gewone neusspray van de apotheek het geluid doet verminderen of zelfs 1 of 2 dagen geheel doet verdwijnen.
Is zo'n beperkt onderzoek normaal of is het aan te raden een second opinion an te vragen of eerst afwachten wat de neusspray gaat doen?

Geplaatst: di 07.10.2008 21:15
door JV
Als je ook maar enigszins met twijfels rond blijft lopen: altijd gaan voor die second opinion!

Groet, sterkte,

Jos

Geplaatst: wo 08.10.2008 01:25
door Kees
Ja, helemaal mee eens.
Als je twijfelt, altijd een second opinion aanvragen.
Misschien dat een andere KNO-arts toch nog even een MRI-scan
gaat laten maken om andere eventuele narigheden uit te sluiten.