Is het dan toch TMD ?

Uw ervaringen met de medische wereld in de breedste zin. KNO-artsen, huisartsen, ARBO-artsen, doorverwijzingen enz.

Moderators: moderator, forumadmin

Plaats reactie
scorpius
Berichten: 98
Lid geworden op: wo 09.06.2010 20:35
Locatie: deventer

Is het dan toch TMD ?

Bericht door scorpius » vr 17.12.2010 22:16

Na aanhoudende klachten ben ik toch uiteindelijk via de huisarts weer bij de KNO arts beland. Na een onderzoek en een hoortest was de conclusie dat er op KNO gebied geen oorzaak te vinden was. Mijn gehoor was nog perfect en er was niets te zien, dus ik kon zoals velen voor mij snel weer vertrekken.

Wel merkte ik dat ik sinds m'n oorontsteking last had van een 'knappend' geluid bij mijn oren als ik slik of mijn mond beweeg. Volgens de huisarts/KNO was dit de buis van eustachius die verstopt was. Dit 'knappen' werd mettertijd steeds erger en ook af en toe pijnlijk.

Ik heb op internet gezocht naar wat er bij die symptomen horen en ik kwam al gauw uit dat het ipv de buis van eustachius ook wel eens TMD kon zijn. Ik had ook de z.g.n. slechte mondgewoontes zoals bijvoorbeeld kaak klemmen.

Uiteindelijk ook een afspraak gemaakt bij een orofaciaal therapeut (therapeut die gespecialiseerd is in het mond/kaak/gezicht gebied). Hij bevestigd mijn vermoeden dat het zeer waarschijnlijk TMD is.

Opmerkelijk was ook dat hij tijdens het doornemen van mijn anamnese vroeg van: heb je eigenlijk wel een oorontsteking gehad? Dat bracht me wel aan het denken, want op het hoogtepunt van de z.g.n. ontsteking kon de huisarts niets zien in mijn oren.

Ik heb nu oefeningen meekregen die de kaak moeten ontspannen en ik hoor volgende week meer over het behandelplan. Ik heb om mezelf een beetje te beschermen geen verwachtingen m.b.t. het oorsuizen, maar hopelijk heeft 't daar ook een positief effect op.

Gebruikersavatar
JV
Berichten: 664
Lid geworden op: di 19.07.2005 11:32
Contacteer:

Re: Is het dan toch TMD ?

Bericht door JV » za 18.12.2010 11:06

scorpius schreef: Opmerkelijk was ook dat hij tijdens het doornemen van mijn anamnese vroeg van: heb je eigenlijk wel een oorontsteking gehad? Dat bracht me wel aan het denken, want op het hoogtepunt van de z.g.n. ontsteking kon de huisarts niets zien in mijn oren.
Ooronstekingen zijn er in vele varianten. Probleem bij de beoordeling is dat de arts niet de binnenkant kan zien. Ik heb meegemaakt dat pas bij een scan pas de ernst duidelijk werd. Veel last/pijn etc had ik toen niet.
Info? Tinnitus? -----> www.jvrijsen.nl

scorpius
Berichten: 98
Lid geworden op: wo 09.06.2010 20:35
Locatie: deventer

Re: Is het dan toch TMD ?

Bericht door scorpius » za 18.12.2010 13:41

Grote kans dat de diagnose wel klopte inderdaad. Maar het was de houding die me wel verbaasde. Juist als er met zulk soort klachten helemaal niets te zien is zou dat mij in ieder geval uitnodigen tot nader onderzoek, wat in mijn geval niet is gebeurd.

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten