Ultrasoon geluid de horror in de tuin

Alle interessante nieuwtjes en artikelen uit de krant, de TV, tijdschriften enz.

Moderators: moderator, forumadmin

vragen
Berichten: 327
Lid geworden op: do 19.08.2010 14:17

Ultrasoon geluid de horror in de tuin

Bericht door vragen » ma 10.11.2014 10:45

http://info.kopp-verlag.de/hintergruend ... rten-.html

Echografie: The Horror uit de tuin van de buren?
Gerhard Wisnewski
Ze loeren overal: in zolders en kelders en op de weg en in de tuin van de buren. Waar men ook gaat en staat, kleine apparaten zijn actief in en stuur schrille ultrasone geluiden, die luider dan een vliegtuig opstijgen zijn: Zogenaamde marter en ongedierteverjager apparaten. Vooral in de buitenwijken of in het land ze verkopen de vervelende kleine knaagdieren en andere onruststokers van onze auto's, huizen en tuinen. Een Zwitserse ingenieur vermoedt dat de apparaten zijn verantwoordelijk voor honderden duizend keer tinnitus in de werkelijkheid. Echografie is ooit een onderschat risico?

Begin 2007. De toen 47-jarige ingenieur Kurt Boss van Oberthal in Bern problemen meerdere malen gehad met een wasbeer die op zijn auto rommelde. Daarom Boss gaat nu actie en gemonteerd op zijn carport een zogenaamde "predator beveiliging". Het kleine apparaat is om - onhoorbaar voor het menselijk oor - extreem harde stoten ultrasone geluiden die de wasbeer in de ontsnapping zal verslaan. Na een korte tijd de dieren reageren, maar niet op. In april 2007 heeft de Boss apparaat presteert dan wederom om de frequentie van ultrasoon geluid in te stellen - "gewenning" moet worden vermeden. En toen was het gedaan: In het zelfde ogenblik, alsof hij op de testknop van het apparaat had gedrukt, in zijn rechter oor had hij voelde een korte scherpe pijn, "vergelijkbaar met een wespensteek." Zijn arts had later een tweezijdig geluid trauma gediagnosticeerd. Als gevolg baas lijdt vandaag haar over geluidsoverlast overgevoeligheid (hyperacusis) en tinnitus. Hij had heel vaak ernstige hoofdpijn, misselijkheid met evenwichtsproblemen en moeite met concentreren. In eerste instantie had hij daarom leed valpartijen met de fiets, scooter of te voet en is ook geliefd bij de directeur zegt Boss.

Een ander voorbeeld is Markus Scheuner van Romeinse Horn Bodensee. Hij vond uit de krant van Boss 'ongelukje en dan contact met hem, vertelde Boss. Wanneer Scheuner de tuin van een buurman hebben benaderd in juni 2007, had hij een toon waargenomen en tegelijk "voelde een speldenprik in zijn oren". Zijn oren dokter had later gediagnosticeerd akoestisch trauma. Als gevolg van het ongeval Scheuner ook last van hyperacusis en tinnitus.

"In theorie, schade is mogelijk"

Kan dit waar zijn? Kan het waar zijn dat we onze omgeving volledig vrij te maken met apparaten die ons kwaad voor een leven, waar ze veroorzaken een aantal ernstige gezondheidsproblemen - ongeveer tinnitus lawaai overgevoeligheid voor gevaarlijke verlies van evenwicht? En kan iets dat je niet hoort zijn luide? Of: Kan iets dat je (bijna) niet hoort uw gehoor beschadigen?
Stomme vraag: Wat je niet hoort, kan natuurlijk geen kwaad doen - of kan het? "In theorie, schade is mogelijk, van deze apparaten, afhankelijk van de frequentie en geluidsdrukniveau", zegt de KNO-arts en voorzitter van de Zwitserse Tinnitus-Liga, Andreas Schapowal, volgens Basler Zeitung Online (15.4.2010).

Het volume van Marten defensiemateriaal is enorm. Met zijn trechtervormige tweeters, wat eruit ziet als een luidsprekersysteem op een rock concert. En dat is geen toeval, want precies deze hoeveelheden is het inderdaad. Voor sommige "bescherming roofdier apparaten" geluidsdruk tot 140 decibel gespecificeerd, een waarde die niet meer bestaat op de meeste schalen en geluid is ver boven de crash van een startende straaljager. Als er iets, de waarde is misschien vergelijkbaar met de sonic boom van een Concorde.
Waar: decibel (dB) is een zogenaamde "logaritmische schaal". 140 dB corresponderen bijvoorbeeld geen 40 procent hoger, maar een 10.000 maal hogere geluidsdruk 100 dB. »Meet volume niveaus boven 100dB het horen van de 'normale-gehoor' onderwerpen 'is glad voor bedreigde verboden", "zo staat in een speciaal verslag over het menselijk oor. De "ongediertebestrijder Repeller Muis Rat Marder kakkerlak" Bijvoorbeeld, bij amazon.de met een "geluidsdruk" van "mind. 130 dB "(decibel) geadverteerd" 260 graden stralingshoek garanderen uitgebreide bescherming. ... Het toepassingsgebied omvat circa 300 tot 400 vierkante meter. "Natuurlijk, dit alles is" onschadelijk voor huisdieren "en" onhoorbaar voor de mens. "

Echt waar? Hoewel "Onschadelijk voor huisdieren" en "onhoorbaar voor de mens" klinkt als "Niet hoorbaar en onschadelijk voor mensen en huisdieren" - maar is niet hetzelfde. Twee dingen zijn zo verrassend in werkelijkheid niet beweren:

1. Dat de apparatuur voor huisdieren zijn niet hoorbaar
2. Dat de apparaten zijn ongevaarlijk voor de mens

Dit betekent:
1. Als de apparatuur Huisdieren horen, gehoorverlies zijn heel goed mogelijk, zo niet waarschijnlijk. Want als een kat of een hond vindt naast een startende straaljager, zult u / gehoor waarschijnlijk blijven vrijwel onbeschadigd. Echter, een dergelijke vordering is moeilijk te verifiëren en "Pet" laat de bewering onschadelijk dus nauwelijks te weerleggen. Hier wordt bediend over grootschalige dierenmishandeling?
2. Indien de producenten en distributeurs niet eens willen om zichzelf te doen alsof de apparaten zijn onschadelijk voor de mens, het is echt van cruciaal belang. Dan moet je echt voorzichtig zijn met dergelijke apparaten.

Nervtötendes Piepsen

"Heb het apparaat geïnstalleerd is onder mijn carport, ik meerdere malen bezocht door martens had" een amazone klant rapporteerde een andere "ongedierte distributeur", "zodat ook dit keer, en toegepast ondanks het zeer vervelend getjilp apparaat. . Efficiency voor Marten verdediging heeft dan ook vaak nul of de wasbeer in onze nederzetting is doof "Wat klinkt als een grap, misschien wel de realiteit: Want natuurlijk, dat zou verklaren waarom de apparaten hebben vaak hun effect" verliezen ". "De dieren zijn niet gewend aan de harde geluiden boven", omdat ook gelooft dat de Zwitsers Kurt Boss, "ze kunnen niet meer alleen te horen! De 'gewenning effect' blijkt niets meer dan dat de dieren gehoor werd vernietigd. "Wat wil eerst en vooral zeggen dat er ook huisdieren kunnen worden beïnvloed. En ten tweede, dat het ongedierte dan gewoon terug. De fabrikanten tegen deze "gewenning effect" met instelbare frequenties of zelfs een automatische frequentie verandering. Wat kan draaien betekent dat het horen van de dieren "overal" vernietigd zal worden.

"Na 30 minuten van extreme hoofdpijn"

En het oor van de mens? Een andere amazon klant meldde de genoemde "ongedierte distributeur", "dat het niet redelijk is voor hem om te zitten in de stand in de buurt van de machine." De toon was "absoluut storend en vervelend. Ik heb zelf na ongeveer 30 min. krijgen extreme hoofdpijn ... "
Maar zelfs als je niet of nauwelijks een geluid te horen, maar dat betekent niet lang, dat uw gehoor niet kan beschadigen. Eerst, de pijndrempel afneemt omgekeerd evenredig met de frequentie. Zeg: Hogere tonen zijn veel pijnlijker en schadelijker dan lage tonen op hetzelfde volume. Tweede, zelfs als het gehoor geluid niet meer vertalen in een waarneming van de fysieke geluidsdruk nature aanwezig. Bijvoorbeeld, zelfs een blinde man verbranden, hoewel hij niet kan zien het zonlicht. Omdat het licht en UV-straling zijn er natuurlijk nog steeds.

Omdat de mens het apparaat meestal niet of nauwelijks te horen, hij onderschat het gevaar. Quasi dove stoot hij door de hel van lawaai en krijgt het lawaai aanval met niets. Omdat de apparaten meestal worden gemonteerd verborgen en hebben vaak een breed assortiment, kan bijna niemand brengen zijn plotselinge "plotselinge doofheid" of tinnitus met een "ongedierteverjager" in context - misschien zelfs niet de eigenaar. Voor de eerste, heeft waarschijnlijk niets "behoort", en ten tweede is de elektrische industrie - zogenaamd - verzekert de volledige onschadelijkheid van het apparaat.

A close encounter

"Het is eng; Het volstaat een enkele ontmoeting ", zegt Boss. Dat hij zijn pijn en tinnitus oren rechtstreeks met de bescherming roofdier apparaat in combinatie kon brengen, het geluk was soort van ongeluk. Theoretisch, elke ergens op de weg, plotseling een scherpe pijn shoot in een huis of in een tuin in zijn oor, en hij zal er nooit achter komen waar hij geleden had zijn tinnitus. Ja zelfs meer: ​​- actief ondersteund door de industrie omdat bijna iedereen altijd en in de "spanning", hij zal waarschijnlijk tinnitus "spanning" terug.
Vooral slecht is de Boss gevaar voor kinderen. Aangezien deze hebben een bijzonder gevoelig gehoor dat ze bijzonder kwetsbaar. Veel jonge mensen met tinnitus en gehoorverlies wist niet hoe het zou kunnen gebeuren. Boss: "kijken naar hun verleden om trauma of iets dergelijks, waardoor Marder shock apparaten kan de reden blazen. . Als ik niet had gevoeld deze scherpe pijn, ik wist niet dat het ook "Omdat de ouders niet waarnemen met hun" oudere "het horen van de schelle apparaten, ze niet hun nakomelingen geloven - en de schuld op de kinderen: Dit zou de MP3 geven aan te zetten tot hard of poker spelers in een luide discotheek zou zijn geweest. Hoewel natuurlijk ook een algemene oorzaak van gehoorverlies. Misschien moet in huis en tuin worden getrokken als een mogelijke oorzaak in de toekomst, maar ook "ongedierte Afschrikkers".

Hazard echografie

Omdat de markt meer en meer uitgebreid. Vandaag de dag, de industrie verandert hun apparaten bij de klant tegen alles en iedereen: wasbeer, ratten, muizen, vleermuizen, eekhoorns, kakkerlakken, en zelfs muggen, vlooien, spinnen en teken moeten we verdelen met de ultrasone kanonnen. Uiteindelijk, de "ongedierteverjager" deel van het huis als de buitenverlichting. Wanneer de vraag van een relatie tussen plaag-schrikken en tinnitus eigenlijk is de vraag naar de verhouding tussen echografie en gehoorverlies.
Ongeveer een miljoen mensen zijn nu in Duitsland last van tinnitus. Omdat we geen echo of nauwelijks kan horen, wordt hij beschouwd als volkomen onschadelijk te zijn, terwijl hij net daarom bijzonder gevaarlijk zijn in de werkelijkheid. Terwijl je kijkt naar een snelheidsovertredingen per ambulance kunnen hun oren met Martin Horn te blokkeren, zal dat niet doen bij een ultrasone bron die meestal. Ongeacht of echografie tandsteen verwijderen, of sieraden en brillen reinigen of afstandsmeting - Ultrasone apparaten zijn tegenwoordig overal. Gehoorverlies en tinnitus hebben ontwikkeld over de reden waarom wijdverspreide ziekte?

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten