Bromtoon: Dit is tinnitus volgens Ned. St. Geluidshinder?

Alle interessante nieuwtjes en artikelen uit de krant, de TV, tijdschriften enz.

Moderators: moderator, forumadmin

vragen
Berichten: 332
Lid geworden op: do 19.08.2010 14:17

Bromtoon: Dit is tinnitus volgens Ned. St. Geluidshinder?

Bericht door vragen » zo 26.04.2015 18:33

Laagfrequent geluid zou tinnitus zijn en geen externe geluidsbron? Ik dacht juist dat er ook zulke lage tonen zijn die niet iedereen kan horen? Het gaat dan om geluid dat echt aanwezig is? Zie ook http://www.debrom.nl

Schrijven van de heer Kramer van de Nederlandse Stichting Geluidshinder:
Op een forum geeft de heer Kramer aan dat laagfrequent geluid gewoon tinnitus is? Hoe zijn de verhoudingen tussen uw stichting en die van Jan Kramer?

https://www.linkedin.com/groupItem?view ... Q95tG2ohM-

Een aanvulling.
Veel mensen hebben last van tinnitus (oorsuizingen): 5 % van de bevolking is behept met deze aanduiding. Het kan zijn dat sommige mensen in bepaalde gevallen menen dat de oorzaak ligt bij de hoogfrequente kattenverjager. Dat kan de klachten verklaren. Het ervaren van oorsuizingen is niet altijd constant. Verwarring tussen beide fenomenen kan goed de verklaring zijn met het gebruik van de hoogfrequente kattenverjager. Een rechtstreeks verband is er uiteraard niet; indirect misschien wel. Temeer omdat tinnitus een neurologische aandoening is. Deze hangt vaak samen met gehoorverlies. Eenzelfde fenomeen treedt op bij LFG. Daar betreft het een vorm van laagfrequente tinnitus. Ook daar is de oorzaak niet een externe bron.
Het zou goed zijn dat fysisch georiënteerde deskundigen kennis ontwikkelen op het gebied van de fenomenologie van het horen. Want daar gaat het allemaal om.

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten