symptomen cuba

Alle interessante nieuwtjes en artikelen uit de krant, de TV, tijdschriften enz.

Moderators: moderator, forumadmin

nicole
Berichten: 409
Lid geworden op: za 08.10.2011 12:59

symptomen cuba

Bericht door nicole » vr 25.08.2017 21:57

Vreemde kwalen Amerikanen op Cuba na 'akoestische aanval'
NOS 25 augustus 2017 01:18
Buitenland

Amerikaanse ambassade in Havana ANP
Zeker zestien Amerikanen die op de ambassade op Cuba werken, hebben onverklaarbare gezondheidsproblemen gekregen. Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft dat bevestigd. Ook een Canadese diplomaat is ziek geworden.
De Amerikaanse omroep CBS meldde vorige week dat ambassademedewerkers in de hoofdstad Havana ineens last kregen van gehoorverlies, hoofdpijn, evenwichtsstoornissen en misselijkheid. Ook gezinsleden van de Amerikanen werden ziek.
'Akoestische aanval'
Bij een aantal mensen werd licht hersenletsel en schade aan het centraal zenuwstelsel geconstateerd. Sommigen hebben nu een gehoorapparaat nodig. Een deel van de zieken is teruggekeerd naar de VS. Anderen worden op Cuba behandeld.
Amerikaanse media spraken over een "akoestische aanval", maar het ministerie zegt dat de oorzaak nog onduidelijk is. Deskundigen proberen nu uit te zoeken of huizen van diplomaten misschien zijn bestookt met schadelijke geluidsgolven.
Geen idee
De autoriteiten op Cuba zeggen dat ze geen idee hebben wat er aan de hand is en werken mee met het onderzoek. Het raadselachtige fenomeen speelde sinds eind 2016, maar werd pas in april openbaar.
De problemen lijken overigens voorbij. De afgelopen tijd zijn er geen nieuwe zieken meer bij gekomen.

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten