Wat is de beste gehoorbescherming?

Moderators: moderator, forumadmin

thijs

Bericht door thijs » vr 23.05.2008 08:02

Gaat prima met de verstaanbaarheid in een cafe is mijn ervaring.. Iedereen gaat vanzelf harder praten door het omgevingslawaai.

NielZ
Berichten: 98
Lid geworden op: di 21.03.2006 19:51

Bericht door NielZ » ma 26.05.2008 22:39

Ik heb ER25 van Beter Horen. Dempt 25DB. In ieder geval, volgens het boekje. Hoewel ik wel baat zou hebben bij meer. Veel kroegen hebben de muziek dusdanig hard staan dat het er gewoon dwars door heen dreunt en mijn T en H erger maakt.

Volgens hun boekje was dat de 'krachtiste' oordroppen die ze hadden. Alleen voor industrie zijn sterker, maar vaak alleen voor bepaalde frequenties en voor uitgaan, cafees, ed is dat niet prakties. Dus vandaar.

Wat is dat 'zwarte' filter trouwens? Die van mij zijn wit Oo.

Melanie
Berichten: 58
Lid geworden op: wo 12.03.2008 16:20
Locatie: ergens in Brabant

Bericht door Melanie » di 27.05.2008 16:07

Tegen mij zeiden ze bij beter horen dat de zwarte filter de zwaartse is.
heb ook zo'n lijstje, daar staat op -->hoge frequenties (gemiddelde) demping: 34 db midden: 29 db en lage 28db
Die witte filter staat er nie bij.
Ik zit er over te denken doppen te nemen van alleen siliconen, zonder filter, dat dempt vast nog wel meer...

Piet
Berichten: 13
Lid geworden op: di 22.07.2008 19:18

Oordoppen van was

Bericht door Piet » wo 23.07.2008 17:50

Het voordeel van was oordoppen is dat je ze kunt vormen naar je oor. Ook zitten ze bijna onzichtbaar in je oor. En als je even kort iets wilt horen, kun je ze met je nagel heel snel een klein beetje open zetten en daarna weer sluiten, zonder dat je ze uit hoeft te doen.

Je moet wel eerst het laagje watten er afhalen volgens mij, nadat je ze uit de verpakking haalt. Klopt dat? Ze zijn te koop bij een grote drogisterijketen.

Maar ik weet niet of je ze goed kunt wassen en dat kan volgens mij wel bij oordoppen van schuimplastic, als je die daarna goed uitspoelt.

Piet
Berichten: 13
Lid geworden op: di 22.07.2008 19:18

Bericht door Piet » wo 23.07.2008 17:53

Als je extra gehoorbescherning wilt, kun je oordoppen gebruiken plus een oorkap. Er zijn oorkappen (te koop bij winkels voor veiligheidsartikelen) die lijken op een koptelefoon als je er een snoertje aan vastmaakt. Of je gebruikt een echte koptelefoon of headset die goed afsluit.
http://images.google.com/images?q=oorka ... a=N&tab=wi

http://images.google.com/images?q=heads ... a=N&tab=wi

francois

Bericht door francois » do 28.08.2008 22:39

@Melanie

Ik ben van plan om ook de Comfoor oordoppen te nemen met 't zwarte filter.

Kun je met deze oordoppen nog gewoon een gesprek voeren of is dit wat moeilijk ?
Ben je ook nog wel eens naar een concert geweest met deze oordoppen ?

Zo ja, mag ik je bevindingen dan even weten asjeblieft ?

Melanie
Berichten: 58
Lid geworden op: wo 12.03.2008 16:20
Locatie: ergens in Brabant

Bericht door Melanie » vr 29.08.2008 10:46

@francois

Als er veel hard geluid is, heb ik het idee dat ik mensen nog beter versta omdat het omgevingslawaai wordt gedempt. Maar bij iets minder geluid versta ik ze slechter.

Ik ben nog wel eens ooit naar een festival geweest met deze doppen, maar toen is mijn T verergerd. Later kwam ik er dus achter dat ze lekte.

Nu heb ik wel goed passende doppen, maar een discotheek is nog steeds te hard voor mij. Als de bas zo hard staat dreunt ie toch wel door je hoofd heen. Maar dat heb ik bij alle soort oordopjes...

jaapjaap
Berichten: 9
Lid geworden op: wo 22.10.2008 19:13

Bericht door jaapjaap » wo 29.10.2008 22:26

@melanie

hoi Melanie,

ik ben ook van plan die zwarte filter van comfoor te halen. maar hoe goed zie je die dingen zitten? ik begreep dat je ook een motorversie kunt krijgen zodat hij niet zo goed zichtbaar is, heb jij die versie ook?

Groetjes Jaap

Melanie
Berichten: 58
Lid geworden op: wo 12.03.2008 16:20
Locatie: ergens in Brabant

Bericht door Melanie » do 30.10.2008 00:29

@jaapjaap

volges mij heb ik de motoruitvoering ja, in ieder geval zonder handvatje eraan;-)

Je ziet het bijna niet zitten, sowieso niet van de voorkant...alleen van de achterkant/zijkant misschien (als iemand in je oor kijkt zeg maar)
Bovendien zijn ze doorzichtig. Ik ben er tevreden over in ieder geval:)

Groetjes Melanie

jaapjaap
Berichten: 9
Lid geworden op: wo 22.10.2008 19:13

Bericht door jaapjaap » do 30.10.2008 09:52

@melanie

ok! ik vraag dit omdat ik zelf voor mn band de exinore ER25 heb, en die doe ik ook sinds kort met uitgaan in. Daar kreeg ik wel vrij veel reacties op van anderen. Op zich maakt me dat niet echt uit, het gaat uiteindelijk om mijn gehoor, maar ik zou het toch wel prettiger vinden als er doppen zijn die je bijna niet ziet, en niet opvallen.

De doppen die ik dus heb zijn ook transparant, maar de filter zit aan de buitenkant waardoor hij wel wat opvalt. Zit de filter bij die comfoor ook aan de buitenkant?

Groetjes

NielZ
Berichten: 98
Lid geworden op: di 21.03.2006 19:51

Bericht door NielZ » za 01.11.2008 18:59

ER oordoppen zijn speciaal gemaakt oordoppen voor de omgang met muziek. Ze dempen geluid evenredig. Je hoord hoge, middel en lage tonen nog in verhouden. Het is dus niet zo dat hoge tonen of de bas volledig weg vallen, en je de rest nog vrijwel net zo hard hoord. ER25 dempt 25 Decibel, dus als er 100DB is, hoor je 75. (Nouja, iets meer want door je schedel en dergelijke neem je ook geluid op).

De oordoppen waar zij het hier over hebben zijn speciale filter oordoppen. Ook wel industriele oordoppen genoemd. Deze beschermen vooral tegen bepaalde frequenties. Denk aan zware tonen bij bouwvakkers die met drilboren werken, of juist hele hoge tonen bij het boren. Luid gezoem van trucks en bladblazers.
Deze oordoppen dempen vooral een bepaalde frequentie. Zo worden hoge en lage tonen bijvoorbeeld beter gedempt dan de gewonen 'spreek'tonen.

De ER25 zijn de minst opvallende oordoppen. Wellicht dat bepaalde dingen van het kruidvat minder opvallen, maar die gegaranderen geen kwaliteit (wat niet wil zeggen dat ze geen kwaliteit bieden, mijn ervaring is wel dat je die kneedbolletjes moet gebruiken, en niet die 'herriestoppers', die zijn prima voor in een lange busrit en dergelijke, maar niet sterk genoeg voor het uitgaandsleven.


Zelf heb ik ook ER25 oordoppen. In het begin wel reacties, nu af en toe nog de vraag of ik ze in heb. Al met al valt het mee, heb wat langere haren dus die vallen net over de oordoppen heen, camoufleert weer een beetje extra. Over het algemeen zien mensen het niet, of vinden het niet meer raar (ik zie steeds vaker mensen met oordoppen in, als is het maar van die weggooi oordoppen).

De filter zit aan de buitenkant omdat deze een standaard ontwerp hebben. De oordop is op maat gemaakt zodat hij precies je oren afsluit. De filter die aan de buiten kant zit is echter een standaard geproduceerd rondje. Je kan deze er vrij eenvoudig uit drukken, en weer terug in duwen. Probeer maar even, dan zie je het wel. Is ideaal voor het schoonmaken aangezien het filter niet nat mag worden, en de rest wel.

sharmaine
Berichten: 48
Lid geworden op: di 02.09.2008 12:59

Bericht door sharmaine » za 08.11.2008 23:37

thijs schreef:Ik denk dat dit voor iedereen persoonlijk is. Het is duidelijk dat je moeilijk ervaringen 1 op 1 op jezelf kunt projecteren.

Sommigen geven aan goed uit te kunnen gaan met oordoppen, maar ik kan dat als 25-jarige bijvoorbeeld niet meer. Het leek me niet meer dan logisch ook dat geluid te laten horen.

Maar nogmaals, iedereen kan dat het beste zelf proberen (voorzichtig! ;)), net zoals iedereen zelf met de t om moet leren gaan. Hierbij kan het forum uiteraard als goede leidraad dienen.

Goed weekend,

Thijs
over die oorkappen is het helaas niet helemaal waar !

ik zelf ben zo een paar x naar concerten geweest en ik dacht dat ik het gevonden had maar wat wil nou ... ik deed mijn " kop telefoon af " en bleek dat het geluid zachter was dan met !!! ik geloofde me oren niet ik heb het dus aan mijn vrienden verteld en een paar van hun probeerde het ook en ook hun constanteerde dat de bass veel harde door komt dan zonder !!!.....

catty
Berichten: 11
Lid geworden op: do 06.11.2008 21:05

Bericht door catty » zo 09.11.2008 15:31

Ik ben gister naar een concert geweest met voornamelijk hard-rock muziek.
Had me oordoppen mee. Kon niet echt zeggen dat ik er blij mee was. Het geluid vervormde enorm.
En moet eerlijk zeggen dat ik me eigen niet met zo'n kap op zie.

Catty

Gebruikersavatar
Kees
Berichten: 7000
Lid geworden op: zo 17.07.2005 11:30
Locatie: Deventer

Bericht door Kees » zo 09.11.2008 15:44

Eelste zette de link van nu.nl voor dit artikel al op het forum.
Dit is de tekst die er achter staat.

Jongeren kopen massaal oorbeschermers
Uitgegeven: 30 oktober 2008 11:04

In België is de verkoop van oorbeschermingssystemen in vijf jaar tijd met 250 procent gestegen.
Dit meldt Lapperre, producent van hoorapparaten.

71 procent van de jongeren is zich bewust van het risico op gehoorschade als zij te lang naar harde muziek luisteren.
Gelukkig ondernemen nu steeds meer jongeren actie om dit te voorkomen.

Vooral jongeren die gaan stappen, kopen een gehoorbeschermingssysteem.
Maar ook deejays, muzikanten en motorrijders maken vaker gebruik van deze beschermers.

Volgens Frans Debruyne, oorspecialist van de K.U.Leuven, is de inburgering van oorprotectiesystemen bij jongeren een goede zaak.
"In sommige discotheken wordt meer dan 100 decibel geproduceerd. Vanaf 90 decibel loop je al het risico op gehoorschade.
Filters om de oren te beschermen, bieden hiervoor een oplossing."
Groeten,

Kees.

E-mail: info@keesdevries.eu

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 gasten