Medicinale wiet: drug of medicijn ter verlichting Tinnitus?

Moderators: moderator, forumadmin

Willem Ruist
Berichten: 391
Lid geworden op: wo 14.01.2009 13:27

Medicinale wiet: drug of medicijn ter verlichting Tinnitus?

Bericht door Willem Ruist » wo 14.01.2009 19:26

Ik was laatst bij een keuringsarts die mensen kende die medicinale wiet gebruikten ter verlichting Tinnitus. Legde het voor aan de neuropsycholoog van het Tinnitusteam van de Erasmus die beweert dat het er erger van wordt en radicaal tegen is. Ik kom op verschillende internationale tinnitus-sites verschillende opinies hierover tegen.
Dan mijn eigen ervaring. Om te relaxen rook ik af en toe een jointje. Heb mijn tinnitus nadrukkelijk en bewust geobserveerd, met jointje op nav verhaal keuringarts. Eerst lijkt het erger te worden maar dat komt omdat accent van je geest er op ligt. Na verloop van een uur wordt Tinnitus erg anders: minder luid en het ritme de frequentie gaat ervan omlaag. Met marijuana kan je beter focussen op andere dingen als een film of muziek, dus ontfocussen van je Tinnitus. Het verruimt letterlijk je geest, je bewustzijn. Je wordt je ook bewuster van bv je eigen hartslag of ademhaling. Ik slaap er vervolgens prima op. De volgende dag iets suffer.
Kijkend naar de bijsluiter van Bureau Cannabis die de medicinale wiet controleert ed., constateer ik objectief, dat het veel minder erg is dan bv benzodiapines. Officieel is het niet tegen Tinnitus maar bv wel tegen migraine en andere neurologische pijnen. Tinnitus valt m.i. in dezelfde categorie. De ontspannende en relaxende werking van wiet is een algemeen bekend feit.
Jammer dat de hele discussie over wiet wordt overschaduwd door overlastgevende coffeeshops en criminaliteit. Discussie moet gaan over de werking. Zelf vind ik het geen drug maar een kruid dat moeder natuur ons gegeven heeft en wereldwijd spontaan groeit. Bij verstandig gebruik, dus met verdamoer of thee en niet in combinatie met alcohol, een medicijn. En geloof me, zou het liever kopen bij een gelegaliseerde winkel dan semi illigale coffeshop.
Jammer dat er wetenschappers zijn waarvan we objectiviteit verwachten, wel producten van het farmaceutisch-industrieel complex als SSRI's, promoten ter verlichting van Tinnitus maar wiet als drug beschouwen. Ik daag iedereen uit de bijsluiters van SSRI"s en Benzodiapinas eens goed te vergelijken met die van medicinale wiet.

Gebruikersavatar
Kees
Berichten: 7000
Lid geworden op: zo 17.07.2005 11:30
Locatie: Deventer

Bericht door Kees » wo 14.01.2009 20:10

Zoek maar eens op dit forum.
Hier één van de links.
http://forum.nvvs.nl/forum_oud/tinnitus ... inale+wiet
Groeten,

Kees.

E-mail: info@keesdevries.eu

frankswart
Berichten: 122
Lid geworden op: za 24.05.2008 17:53

Bericht door frankswart » wo 14.01.2009 21:54

ik zou het zelf ook wel eens willen proberen wie weet helpt het maar ben er erg angstig voor straks word het erger

Gebruikersavatar
JV
Berichten: 664
Lid geworden op: di 19.07.2005 11:32
Contacteer:

Bericht door JV » wo 14.01.2009 23:19

Het zal bij de een best helpen... en bij de ander weer niet. Zoals met zoveel dingen...

Gr.
Jos
Info? Tinnitus? -----> www.jvrijsen.nl

Willem Ruist
Berichten: 391
Lid geworden op: wo 14.01.2009 13:27

Bericht door Willem Ruist » wo 14.01.2009 23:35

Als je nooit eerder wiet gebruikt hebt, kan ik me voorstellen dat je er bang voor bent. Zou dat dan alleen doen als een arts, mischien homeopaat je dat voorschrijft en je begeleid in de extra sensaties van je lichaam die je geest dan waarneemt of in gezeldschap ervaren gebruiker.
Het maakt enerzijds dus bewuster maar anderzijds , is mijn persoonlijke ervaring, wordt Tinnitus er na een tijdje minder van. Je wordt relaxed en heb niet de bijwerkingen van bv Benzodiapines.
Heb gelezen dat als Tinnitus latent,aanwezig is maar je je er niet bewust van bent, je door het gebruik van wiet je er opeens bewust van zou kunnen worden. Maar jij hebt het al, bent je er al bewust van dus lijkt het me geen kwaad kunnen.
Ik weet ook niet welke artsen dan en wanneer medicinale wiet voorschrijven.
ik vind het op zijn tijd lekker maar elke dag niets voor mij. Toch zijn er hele volksstammen die elke dag blowen etc etc. net zoals er hele volkstammen elke dag een biertje of wijntje drinken. Alcohol schijnt lichamelijk wel verslavend te zijn en cannabis niet. Maar ook alcohol kan ik makkelijk weken zonder dit itt nicotine of koffie. Alles erg persoonsafhankelijk denk ik.

sharmaine
Berichten: 48
Lid geworden op: di 02.09.2008 12:59

Bericht door sharmaine » zo 18.01.2009 22:51

ik had nog nooit eerder wiet gebruikt en ik vond het inderdaad best spannend om het voor het eerst te gebruiken . Ik heb het trouwens ook op voorschrift van een arts gekregen . En geloof me Ik vond het heerlijk . Ik rook zelf niet en gebruik dus wiet thee daar voor . Ik zelf gebruik het niet heel erg vaak ik heb het nu pas een paar keer gebruikt alleen als ik echt pijn heb . Het is een hele verlichting gewoon tijdelijk even geen pijn even geen last van je oren wat een verademing ! het is dus geen definitieve oplossing maar als je echt heel erg veel pijn heb dan is het wel heel erg fijn om er even van verlost te zijn ! dus voor iedereen een aanrader .

Mina
Berichten: 120
Lid geworden op: di 20.09.2005 13:05

Bericht door Mina » ma 02.03.2009 19:54

Ik heb toch ook al gelezen dat wiet tinnitus erger kan maken en dat is ook mijn eigen ervaring. Héél jammer.

Maar ik heb ook al gelezen dat het effect (op oorsuizen) zou afhangen van de specifieke soort wiet die je gebruikt. Sommige soorten zouden T dus kunnen verergeren, andere soorten zouden dan weer verlichting kunnen geven.

Eén reden voor verergering - zo lees ik - is dat wiet kan leiden tot meer vocht in het neus-keel-oor gebied. Maar ik weet niet in hoeverre dit klopt.

Dus de vraag is: welke soorten wiet verlichten T? Weet er iemand een specialist die hier een antwoord op zou kunnen geven?

Willem Ruist
Berichten: 391
Lid geworden op: wo 14.01.2009 13:27

Bericht door Willem Ruist » ma 02.03.2009 20:35

Het is maar net welk onderzoek je leest. Kleine onderzoeksgroep en wat suggestieve vragen leiden al gauw tot verkeerde conclusies. Mijn ervaring is dat wiet je bewustzijn, je geest verruimdt en zo wordt het ook door de wetenschap benaderd. Wiet maakt dingen intensiever. Dus ook je Tinnitus maar dat is maar heel tijdelijk. Blow je en ga je flink aan je Tinnitus denken dan wordt die dus intenser. Focus je op iets anders dan wordt dat dus weer intenser. Maar je wordt er wel gewoon relaxed van en is dat nu net niet wat het spul moet doen????

http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/zie ... bruik.html

http://www.apotheek.nl/Thema_s/Thema_s/ ... 702&rId=41

Welke nu minder goed of slechter zou zijn voor Tinnitus en of de gemiddelde wietverkoper in een coffeeshop dat verschil wel kent?????? Dan dus beter door je huisarts laten voorschrijven. Op site apotheek nl staat te lezen dat het helpt tegen fantoompijn, en Tinnitus is als zodanig te beschouwen.

J.Bijdeveld
Berichten: 8
Lid geworden op: za 18.02.2012 16:39

een krachtig geneesmiddel

Bericht door J.Bijdeveld » za 18.02.2012 16:49

Wordt het de Nederlander niet steeds moeilijker gemaakt wordt om gebruik te maken van Cannabis?
Dit terwijl het inderdaad een krachtig geneesmiddel is, wat op veel manieren en verschillende ziektes en verschijnselen kan worden toegepast.
Tevens is er op dit moment alleen in commerciële coffeeshops voor de consument wiet te koop en is het niet altijd duidelijk wat voor soort wiet verkocht wordt en ook de werking maar af te wachten valt.
Hierdoor groeit de vraag naar planten die op een simpele manier door de consument thuis gekweekt kunnen worden.
Er zijn in Nederland specialisten die zich al jaren focussen op het kweken van autoflowering zaden
Deze planten blijven klein en zijn niet afhankelijk van een bepaald aantal licht-uren.
Tegenwoordig realiseren zich steeds meer mensen dat het hier om een door god gekweekte plant gaat.

Gebruikersavatar
Kees
Berichten: 7000
Lid geworden op: zo 17.07.2005 11:30
Locatie: Deventer

Bericht door Kees » za 18.02.2012 19:28

Jaren geleden is er een poosje met staatstoezicht medicinale wiet gekweekt.
Dat is op een mislukking uitgelopen.

Dus daar zal men niet zo gauw opnieuw aan beginnen.
Persoonlijk denk ik dat die weg ook niet de juiste is.

De juiste weg is er toch om er mee te leren omgaan.
Heb ik zelf ook wel met vallen en opstaan geleerd.

De weg is niet makkelijk, maar daarna gaat "de zon weer schijnen".
Groeten,

Kees.

E-mail: info@keesdevries.eu

Gebruikersavatar
Anonieme Patient X
Berichten: 3
Lid geworden op: wo 07.03.2012 13:20
Locatie: Zaandam
Contacteer:

Cannabis, medisch gezien...

Bericht door Anonieme Patient X » do 08.03.2012 15:29

Heren dames en Kees, toeval bracht mij op deze website en forum bericht.

U zegt; Jaren geleden is er een poosje met staatstoezicht medicinale wiet gekweekt. Dat is op een mislukking uitgelopen. Dus daar zal men niet zo gauw opnieuw aan beginnen.

U bent niet op de hoogte, sinds 2003 is het Bureau voor Medicinale Cannabis van het Ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport gekomen met verbeterde produktie van vier verschillende soorten. Deze doen absoluut niet onder voor de kwaliteit m.b.t. de coffeeshop, waar ook steeds meer aandacht is voor de medische kant van de plant. . De reden dat het medicinale cannabis genoemd word is o.a het bijna steriele productie en behandelings-proces, de gamma straling en de lab-controle's. Deze 'wiet' is vrij van schimmel, kankerverwekkende stoffen of beestjes.. Ze hebben maar 500-1000 patiënten die gebruik maken van de cannabis, mede omdat ze niet mogen adverteren of artsen bezoeken. Ze hadden ooit gehoopt op 40.000 patiënten te mogen rekenen. Zie http://www.cannabisbureau.nl/ (aub)

Ik gebruik het nu een jaar, en ben er als pijn-demper wel tevreden mee. Ook omdat ik geen andere keuzes heb. Ik heb extreme maag aandoening sinds mijn 4e, en reageer extreem op synthetische middelen. Na een leven met veel zwaar werk, o.a. bij militair geneeskundige dienst, werd ik op mijn 35e gediagnosticeerd, na wat jaren vage klachten gehad te hebben.
( slijtage aan alle gewrichten, incl. de rug / tussen-wervelschijven, twee vernauwingen in rug, t.o.v. zenuw/bloedbaan; één v.d. benen, en één v.d. armen ) Zie voor meer achtergrond info; http://onderzoek-zaandam.hyves.nl

Meneer Kees, U bent niet de aangewezen persoon, om anderen te vertellen dat 'die weg niet de juiste is'. Laat mensen hun eigen dingen zoeken en proberen. Er zijn vele soorten therapien, medicijnen, en ook cannabis, wiet of hasj. Elek cannabis soort heeft honderden on-onderzochte actieve stoffen, en kan één en dezelfde cannabis-soort er voor zorgen dat de één in slaap valt, terwijl een ander juist actief word. Als pijn demper werkt het in ieder geval, en het 'voordeel' is dat de rest van je lichaam juist niet verdoofd word, zoals bij bv ibuprofen. Als je dagelijks pijnstillers moet slikken, maar je voelt ( in mijn geval ) nog steeds de
tussenwervelschijf, maar juist NIET de rest van je lichaam, kan je misschien beter iets hebben wat anders werkt. Zo kan je kanker krijgen en het dus te laat merken. Dit zal je niet gebeuren met cannabis. Cannabis werkt bij veel mensen meteen al tussen 6 seconden en een tiental minuten, ontspannend ( dus pijn verlichtend ) en sommige soorten hebben daarnaast de eigenschap om de hersens het lichaam te laten "vergeten", en niet zoals sommigen nog denken, het lichaam volkomen laveloos te verdoven. Daarnaast is bv de ontsmettende werking van cannabis op het kno gebeuren, of de algehele weerstand ondersteunende werking, te weinig onderzocht. Vanwege de ernorme hoeveelheid stoffen in de planten, en de hoeveelheid medische klachten zijn er nog tientallen jaren onderzoek nodig. En natuurlijk honderdduizenden proef-personen.

Welke Griekse wijsgeer zei ook alweer; Wat een feest is voor de één, is gif voor een ander...

namens alle echte gebruikers van de medicinale cannabis, met 'zeer' vriendelijke groeten Jeroen..

annemieke
Berichten: 130
Lid geworden op: vr 06.06.2008 18:13
Locatie: sint pancras

Bericht door annemieke » do 08.03.2012 18:16

Kees zegt dat ie het persoonlijk niet de juiste weg vindt.

Als je vatbaar bent voor psychische problemen is het niet verstandig.

slechts een waarschuwing

En ik spreek uit ervaring.
Maar ach al doende leert men.
Maar wees voorzichtig.

Als met alles.
groetjes Annemiek

Gebruikersavatar
Frits
Berichten: 5088
Lid geworden op: ma 18.08.2008 13:43
Locatie: Alkmaar

Bericht door Frits » do 08.03.2012 19:06

annemieke schreef:Kees zegt dat ie het persoonlijk niet de juiste weg vindt.

Als je vatbaar bent voor psychische problemen is het niet verstandig.

slechts een waarschuwing

En ik spreek uit ervaring.
Maar ach al doende leert men.
Maar wees voorzichtig.

Als met alles.
groetjes Annemiek
Medicinale wiet is alleen op doktersrecept te verkrijgen.

Het is dus zaak omdat met hem goed door te praten.
Hij schrijft het recept uit. En de apotheker verstrekt het.
Het wordt voor zover mij bekend niet door de zorgverzeke-
raar vergoed. Het is niet goedkoop!

Medicinale wiet wordt al geruime tijd verstrekt aan
sommige mensen met kanker of andere ernstige aandoeningen
die veelal pijn hebben en verder geen uitzicht op verbetering.

Hoezo dus niet de weg? Er is helaas voor sommige mensen
geen andere weg.

Ik heb het geprobeerd. Ruim een jaar geleden. Mij heeft het
niets gedaan. Maar ik ben blij voor de mensen die in ernstige
nood zitten deze weg nog open is en niet naar obscure coffee-
shops hoeven te gaan.

Wie zal eigenlijk bepalen wat de juiste weg is?
Hartelijke groet,

Frits

Gebruikersavatar
Kees
Berichten: 7000
Lid geworden op: zo 17.07.2005 11:30
Locatie: Deventer

Bericht door Kees » za 10.03.2012 18:50

Juist, precies.

Ik schreef duidelijk dat het mijn persoonlijke mening was.
Dus wel even het bericht goed lezen voor er kommentaar op te geven.

Dat ik niet op de hoogte was van de nieuwe manier van medicinale wiet kweken
komt dan waarschijnlijk omdat het niet ruim gecommuniceerd werd in de media.

Dat betreur ik bij deze.
Groeten,

Kees.

E-mail: info@keesdevries.eu

J.Bijdeveld
Berichten: 8
Lid geworden op: za 18.02.2012 16:39

Bericht door J.Bijdeveld » do 15.03.2012 22:33

Medicinale wiet is inderdaad alleen op doktersrecept te verkrijgen.

Ik heb dit dus inderdaad ook een tijdje via mijn huisarts gekregen maar toen ik een tijdje sonder zat en bij mijn zuster logeerde en langs een coffeeshop moest om aan mij spullen tekomen kwam ik erachter dat de kwaliteit van de cannabis die ik via de dokter kreeg niet optimaal was.


Ik ben uiteindelijk, na lang proberen en verschillende soorten cannabis geprobeerd te hebben, tot de conclusie gekomen dat zelf kweken het beste werkt voor mij.

Ik gebruik de laatste 11 maanden white widow zaden en in de zomermaanden in mijn tuintje autoflowering cannabis zaden ..

Uiteindelijk zegt zelfs mijn dokter dat dit een goede oplossing is en vertelde hij mij dat hij meer patienten mijn voorbeeld laat volgen. Dit betekend toch wel iets?

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten