Plantago

Moderators: moderator, forumadmin

Plaats reactie
NickSter

Plantago

Bericht door NickSter » wo 04.01.2006 09:43

Is er iemand die plantago heeft gebruikt van A.vogel?En wee tiemand wat het precies doet en of het kan werken tegen oosuizen?En adners heb ik gewoon een medicijn nodig(liefst homeopatisch) waar ik rustig van word, ivb met stress.
Groeten

nisett veelenturf

Bericht door nisett veelenturf » wo 04.01.2006 10:11

hoi nickster,
plantago zegt mij niets, ik heb wel 2 tips, en dat is.
hepar magnesium van weleda, is verkrijgbaar op doktersrecept, dit is een natuurlijke anti-depressiva
en wat ik zelf gebruik is triomar 1000 mg omega 3 (=60 capsule zuivere visolie) 4 à 5 capsules per dag. uit het boek "uw brein als medicijn". is ook anti-depressief. dat boek is echt een aanrader.
ik vind het nog moeilijk, soms heb ik echt een oxamezapam nodig, om rustig te worden. het is je eigen weg vinden in dit.
misschien zijn er nog meer mensen met goede tips.
groetjes nisett

Linda
Berichten: 77
Lid geworden op: vr 23.09.2005 12:18
Locatie: Zoetermeer

Bericht door Linda » wo 04.01.2006 10:33

Ook ik heb geen ervaring met plantago, wel met visolie zoals Nisset zegt (ik heb 'm van Springfield, duur maar goed) en daarnaast gebruik ik tryptofaan, een aminozuur dat in het lichaam wordt omgezet in serotonine en melatonine (dus werkt op de stress en de slaap).
Om tryptofaan goed te kunnen omzetten heb je daarbij vitamine B6 in de vorm van peridoxaal-5-fosfaat nodig. Beide middelen heb ik van AOV, kijk eens op hun site.
Ik neem een uur voor het slapen op een lege maag 2 trytofaan en 1 x dags bji de maaltijd een tabletje B6.
Het heeft mij echt met slapen en met m'n stemming geholpen.
Wil je echt goed beslagen ten ijs komen, dan zou ik eens naar een ortohomoleculair arts oid gaan. Die weten echt van de hoed en de rand en kunnen je heel specifiek helpen. Al deze middelen heb ik zelf ook op die manier voorgeschreven gekregen.
Bij mij heeft het hele scala aan middelen er trouwens bij geholpen dat ik nu al zo'n 6 weken verlost ben van de brom in mijn oor.

Succes en groetjes, Linda

nisett veelenturf

Bericht door nisett veelenturf » vr 06.01.2006 14:51

hoi linda,
hoeveel mg. van die B6 slikjij , ik heb ze van 50 mg in huis. moet ik dan een hele of een halve? ik wil het ook gaan proberen met die tryptofaan.
het inslapen is bij mij geen probleem, alleeen word ik midden in de nacht wakker. helpt het ook bij doorslapen? vast bedankt. groetjes nisett

Linda
Berichten: 77
Lid geworden op: vr 23.09.2005 12:18
Locatie: Zoetermeer

Bericht door Linda » vr 06.01.2006 15:36

Hoi Nisset,

Ik neem één tablet van 50 mg. Tryptofaan is geen in- of doorslaper maar ondersteunt het lichaam beter tegen stress te kunnen. Daarmee kan natuurlijk ook het in- of doorslapen worden bevorderd maar het ligt er dan denk ik aan waardoor je steeds wakker wordt. Komt dit toch door b.v. spanning/te veel in je hoofd zitten, dan kan tryptofaan goed helpen.
Probeer het eens een poosje uit, neem er wel een aantal weken de tijd voor. Bij mij duurde het echt een tijd (zo'n 6 weken) voor ik echt iets merkte. En het evenwicht blijft wankel: toen ik van de week na twee weken vrij weer moest werken, lag ik meteen weer een nacht wakker. Ik hik er dan weer tegen aan vroeg eruit te moeten, de hele dag te moeten werken met alle belasting van dien en wat dat dan weer zal doen voor m'n oor. GElukkig is het goed gegaan maar door de zorgen lig ik dan toch weer wakker.

Hoe moeilijk trouwens ook: als je langer dan een half uur wakker ligt: ga er uit. In het begin moest ik er wel 3 tot 4 keer uit op een nacht maar echt, het hielp. Het kostte me echt moeite, koud, donker etc. Maar ik legde van te voren een dekentje op de bank en een tijdschrift en hup, ik ging toch eruit. Niet blijven draaien, het bed is voor slapen en sex, niet om in wakker te liggen tegen je zin in. Hoorde net gisteren nog een neurogloog op de radio die gespecialiseerd was in slaapproblemen (en ook erkende dat het een serieus probleem is!) en die gaf dit ook weer aan. De slaapcentra van de academische ziekenhuizen geven ook dit advies. Ga er pas weer in als je voelt: he, ik ben moe, heb slaap.

Nog een tip van hem: niet overdag de hele tijd doorgaan. Neem zo nu en dan pauze, wat je ook doet. Ga even rustig zitten, doe desnoods een kwartier niets. Je hersenen komen niet tot rust als je al maar doorgaat en dan willen ze 's-nachts ook niet stoppen (geldt natuurlijk alleen als je slaapproblemen hebt, anders ga je lekker de hele tijd door!)
Wat voor mij ook belangrijk is: vast slaapritme. Zelfde tijd naar bed en ook zelfde tijd op, ook in het weekend. Voor mensen die gevoelig zijn voor slapeloosheid is dit heel belangrijk. Een verschil van een uur kan al verstorend werken.
Het zijn allemaal strakke regels maar ik heb wel gemerkt dat het werkt. Je kunt je lijf en geest op die manier als het ware trainen te "weten"wanneer het tijd is voor slapen en wanneer het tijd is voor actie.

Nou, succes voor allen die er mee tobben. Ik blijf ook gevoelig voor goed kunnen slapen, ik moet alert blijven en ook weer in het ritme als het niet goed gaat.
Laten we maar aan elkaar denken of even een berichtje op het forum plaatsen als we 's-nachts er uit gaan! Scheelt wellicht!

Groetjes, Linda

corien

plantago

Bericht door corien » ma 23.01.2006 11:10

plantago ken ik wel, tegen mijn oorsuizen hielp het niet maar je oren worden wel minder gevoeling voor koude wind.

David Viguurs

Goed advies Linda

Bericht door David Viguurs » do 26.01.2006 00:18

Ja een goed advies van Linda, ik ben David en kort voordat ik Meniere en Tinnitus kreeg had ik een praktijk voor psychologie en homeopathie.
Tryptofaan is een prima middel en zoals Linda al schreef, even een tijdje innemen, de stof moet even kunnen 'aanslaan"in je lichaam.

Daarnaast klopt het wat ze zegt om bij slaapproblemen niet in bed te blijven draaien (en dan gaan piekeren) inderdaad ga er even uit.Lees wat,
pak wat melk of thee, en wacht even.

Ga weer naar bed als je minimaal een kwartier eruit geweest bent.
Allemaal sterkte en beterschap
groeten David

Gebruikersavatar
Kees
Berichten: 7000
Lid geworden op: zo 17.07.2005 11:30
Locatie: Deventer

Re: Goed advies Linda

Bericht door Kees » do 26.01.2006 15:52

David Viguurs schreef:Ja een goed advies van Linda, ik ben David en kort voordat ik Meniere en Tinnitus kreeg had ik een praktijk voor psychologie en homeopathie.
Tryptofaan is een prima middel en zoals Linda al schreef, even een tijdje innemen, de stof moet even kunnen 'aanslaan"in je lichaam.

Daarnaast klopt het wat ze zegt om bij slaapproblemen niet in bed te blijven draaien (en dan gaan piekeren) inderdaad ga er even uit.Lees wat,
pak wat melk of thee, en wacht even.

Ga weer naar bed als je minimaal een kwartier eruit geweest bent.
Allemaal sterkte en beterschap
groeten David
Hallo David en anderen,

Hmmm, thee drinken??
In thee zit toch teïne, wat net als coffeïne exact dezelfde stof is die je er juist voor zorgt dat je moeilijker in slaap valt.
Sommige mensen drinken 's avond thee omdat ze van koffie moeilijk in slaap vallen zeggen ze.
Puur een fabeltje, want coffeïne en teïne zijn dezelfde stof men noemt het alleen naar het product waar het in zit.!!!
Groeten,

Kees.

E-mail: info@keesdevries.eu

ineke niekus

Bericht door ineke niekus » do 26.01.2006 15:56

Maar zeggen ze dan niet dat ze kruiden thee drinken , rooibos of groene of peperemunt thee?, dat drink ik altijd, Ineke

nisett veelenturf

Bericht door nisett veelenturf » do 23.02.2006 13:54

ik las net op het libelle-forum dat daar mensen zijn die plantago gebruiken waarbij het helpt tegen druk in de oren. hier heb ik ook last van dus misschien ga ik het ook wel proberen .
groet nisett

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 5 gasten