PATIENT 14 (film)

Moderators: moderator, forumadmin

Johan
Berichten: 123
Lid geworden op: do 21.07.2005 20:07
Locatie: Utrecht

PATIENT 14 (film)

Bericht door Johan » za 13.08.2005 13:46

Hallo lotgenoten,

Van de week heb ik de film Patient 14 bekeken. Vooral het onderwerp spraak mij wel aan.
Hieronder een korte beschrijving en mijn mening.


Patient 14
Genre: thriller

Tijdens een overval verliest Liza Raines haar gehoor door het afgaan van pistoolschoten naast haar hoofd. Ze komt als proefpersoon terecht in een kliniek waar tests gedaan woren bij mensen om hun gehoor weer terug te krijgen. Het project wordt gefinancierd door het Amerikaanse Ministerie van Defensie. Van de 15 proefpersonen worden er binnen een paar dagen 14 dood aangetroffen. De enige overlevende is Patiënt 14: Liza Raines. Niet alleen heeft ze haar gehoor weer terug, ze kan nu ook de gedachten van anderen 'horen'. Liza wordt onmiddellijk gerekruteerd door de C.I.A. Ze wordt als agente ingezet bij enkele geheime operaties. In de tussentijd streeft de C.I.A. er naar om meer mensen met een gave zoals die van haar op te leiden. Dan komt Liza er achter dat ook zij vervangbaar is en zal ze het op moeten nemen tegen diegenen die haar gemaakt hebben zoals ze is, maar tegelijkertijd ontkennen dat ze bestaat.


Johan’s mening over Patient 14

Het begint chaotisch met een soort overval. De hoofdpersoon loopt gehoorschade op door pistool schoten vlak langs haar oren. Na een minuut of tien zijn we in een laboratorium. De hoofdpersoon, slachtoffer van die overval daar ook. Ze is patiënt nummer 14. Op haar worden medicijnen tegen gehoorschade uitgetest. De medicijnen lijken te werken. Bij andere patiënten werkt het niet, die krijgen zodanige verschijnselen dat ze zelfmoord plegen of anderszins sterven. Het blijkt dat er een systeem in zit en dat iemand van het ministerie van Defensie er de scepter zwaait. De hoofdpersoon reageert zo goed op de medicijnen en blijkt de gave te hebben de gedachten van anderen te kunnen lezen. Dat maakt haar tot een paradepaardje voor de Amerikaanse regering, die haar kan inzetten om overal als spionne gedachten te lezen.
Zelf is ze die rol na een tijdje zat en wil ze een gewoon leven. Bovendien weet ze van de experimenten met onfrisse praktijken. Dat maakt haar tot een gevaar voor de leider van het experiment. Er speelt nog een love story tussendoor, waar het gedachtelezen nogal hilarisch werkt.
Het verhaal schijnt gebaseerd te zijn op een waargebeurd verhaal, volgens de aftiteling althans. Het eind is apart. Een open eind dat veel vragen openlaat. Opzich is het een interessante B-film, vooral wat het onderwerp betreft.

Op de dvd cover staat dat Patient 14 is het waargebeurde verhaal? over een samenzwering binnen regeringskringen in de US, gebaseerd op schokkende gebeurtenissen. Meer info op www.patient14.com.


Groeten,

Johan

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 18 gasten