Ervaring met Selectic, Oticon en ruismaskeerder

Moderators: moderator, forumadmin

degvr56
Berichten: 3
Lid geworden op: za 07.11.2015 19:05

Ervaring met Selectic, Oticon en ruismaskeerder

Bericht door degvr56 » za 14.11.2015 20:49

Hoi,

Ik ben op zoek naar ervaringen van gebruikers met T en een gehoorapparaat van Selectic of Oticon. Waarom deze 2 merken? Simpel: ik ben woonachtig in Polen en het assortiment hier is beperkter. Ook de vergoedkng regeling is anders dan in NL. Max. 1400 Pln, omgerekend € 350,- bij een verlies van 41 dB.
Metingen wijzen uit dat ik een verlies heb van 25 - 30 dB links en 30 -35 dB rechts in de hoge tonen 4-8 k. In het overige gebied is het minder dan 10 dB.
Een audiologisch centrum is er niet, wel KNO specialisten, maar die hebben geen betere apparatuur dan de audicien.
De T beïnvloedt vooral mijn hoorbereik in het hoge, heb ik het idee. De ruis is rechts iets sterker dan links en is draagbaar. Zo lang ik geluid om me heen heb is het niet storend. Alleen als het stil is merk ik dat ie er is. De T heb ik al een jaar of 15, dankzij verbouwingswerkzaamheden van mijn eigen huis. Gehoorbescherming gedragen bij gebruik van machines, maar niet bij het timmeren. En dat laatste was dus onverstandig, zo blijkt. T heb ik dus in een vrij milde vorm en dus goed hanteerbaar. Maar de laatste tijd merk ik meer en meer dat ik gesprekken in een lawaaierige omgeving minder goed dan voorheen kan volgen. Ook medeklinkers worden soms wat lastiger. De druppel was een medische check voor een nieuwe baan. ( is verplicht in PL) , maar wel met de opmerking van de KNO specialist dat een gehoorapparaat ( eigenljjk 2) mijn gehoor aanzienlijk zou verbeteren.
Waar ik geen zin in heb is dat met een apparaat de ruis van de T versterkt wordt. Ik heb diverse posts gelezen waarbij dat wel het geval is. Ben een review tegen een gekomen van de Oticon Intiga 10, die goed functioneert in combinatie met ruis. Maar graag hoor ik ook andere ervaringen, beseffend dat e.e.a. zeer individueel is.

Terzijde: zijn er meetmethodes om vast te stellen in welk frequentiegebied de T zich bevindt?

Groeten, Geert

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 8 gasten