Nominatie Olav Wagenaar.

Alle interessante nieuwtjes en artikelen uit de krant, de TV, tijdschriften enz.

Moderators: moderator, forumadmin

forumadmin
Site Admin
Site Admin
Berichten: 227
Lid geworden op: do 14.07.2005 08:35

Nominatie Olav Wagenaar.

Bericht door forumadmin » ma 14.10.2013 09:54

Tinnitushulpverlener Olav Wagenaar genomineerd voor Mooi Mens Verkiezing 2013

Publicatiedatum: 10 oktober 2013
Anita Witzier maakt op 6 november bekend wie de winnaar is van de IZZ Mooi Mens Verkiezing 2013. Neuropsycholoog Olav Wagenaar ( bekend van de cursus Controle over Tinnitus en het boek Eerste Hulp Bij Oorsuizen) is één van de 13 genomineerden. In zijn ogen is oorsuizen niet zomaar iets onbehandelbaars waar je maar mee moet zien te leven. Tinnitus is niet te genezen, maar hulpverleners kunnen patiënten wél helpen om de negatieve gevolgen zoals depressie te voorkomen, meent Wagenaar.

Tinnitus (oorsuizen) kan ernstige gevolgen hebben: depressie, functioneringsverlies, ziekteverzuim. Olav Wagenaar is ervan overtuigd dat een deel van patiënten baat kan hebben bij een neuropsychologische benadering. Tinnitus is niet te genezen, maar hulpverleners kunnen patiënten wél helpen om de negatieve gevolgen te voorkomen. Door hen in een vroeg stadium heldere informatie en concrete handvatten te geven. De afgelopen veertien jaar heeft Olav zich ingezet om patiënten, huisartsen, kno-artsen, psychologen en andere hulpverleners hiervan te overtuigen. Hij ontwikkelde de cursus Controle over Tinnitus en schreef het boek Eerste Hulp Bij Oorsuizen. Dit alles doet hij naast zijn baan als klinisch neuropsycholoog in de ouderenzorg. Volgens de jury reden genoeg voor nominatie voor de Mooi Mens Verkiezing 2013!

Over de verkiezing
Stichting IZZ heeft grote bewondering voor alle zorgmedewerkers die zich dagelijks met hart en ziel inzetten voor anderen. Maar sommigen springen er uit omdat zij iets extra’s betekenen voor de zorg. Bijvoorbeeld met een bijzonder project of eigen initiatief. Deze mensen verdienen het om in het zonnetje te staan. Daarom organiseert IZZ sinds 2007 de Mooi Mens Verkiezing. Daarin gaan ze op zoek naar bijzondere zorgmedewerkers die een inspiratiebron zijn voor anderen.

Pionier
Olav Wagenaar was verrast door zijn nominatie voor de Mooi Mens Verkiezing 2013. Hij vertelt: “Ik voel me soms echt een pionier. Ik hamer er al jaren op dat we als hulpverleners meer moeten doen met alle nieuwe inzichten rond oorsuizen. Het wordt nu veel te veel als een specialisme gezien, terwijl juist geldt: hoe eerder de juiste informatie, hoe minder problemen. Ontzettend leuk dat dit in de Mooi Mens Verkiezing gezien en gehoord wordt. Want ondanks de naam MooiMens gaat het natuurlijk niet om mij maar om een kans die dit biedt op verbetering van de tinnituszorg. ”
Zie ook dit filmpje over de nominatie van Olav Wagenaar.

Enthousiast over dit tinnitus-initiatief? Stem dan op hem op http://www.izz.nl/mooimens en vraag ook zo veel mogelijk mensen uit uw netwerk om op Olav Wagenaar te gaan stemmen. Stemmen kan tot en met 5 november.

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast