DIT MOET JE ECHT LEZEN WANNEER JE TINNITUS HEBT

Uw ervaringen met behandelingen van huisartsen, ARBO-artsen, KNO-artsen of andere specialisten, operaties in ziekenhuizen en de eventuele successen hierin.

Moderators: moderator, forumadmin

Jannes
Berichten: 5
Lid geworden op: do 16.04.2015 22:38

DIT MOET JE ECHT LEZEN WANNEER JE TINNITUS HEBT

Bericht door Jannes » vr 17.04.2015 13:10

Beste Lezer,

Ik heb al 10 jaar Tinnitus. Ontstaan door zwaar vuurwerk, rijden op opgevoerde scooter zonder helm, tandenknarsen, 300 festivals en feesten (en afterparty's), links voor de boxen, lessen voor motor, dronken mensen hebben luide stemmen, sommigen hoeven niet eens dronken te zijn.

4 momenten waardoor het is ontstaan of erger geworden;

16 jaar lawinepijl klapt van twee meter afstand bij mijn hoofd, de aluminiumdop zat in mijn jas gebrand en was langs mijn hoofd geschoten, daar had ik een snee.
20 jaar een gesprek met een dame op masters of hardcore die kon haar stemvolume niet goed wist te regelen en een pijnscheut ging door mijn linkeroor.
pieptoon met de jaren erger geworden maar niet storend, links wel iets erger dan rechts
27 jaar lessen met motor, na terugkeer van San Fransisco, gaan lessen met zware wind zonder oordoppen, ik wist wel dat het schadelijk was voor je oren maar ik had in het lesboekje de tabel bekeken en met 10 min op de snelweg kwam ik niet over de grens van beschadiging zonder oordoppen. Alleen omdat er bij mij al een kleine beschadiging was had het niet veel meer nodig om nog extra te beschadigen plus dat de helm die ik op had van hun gewoon rijp was voor de sloop. Daarna wel oordoppen gekocht maar het kwaad was al geschied, ik heb mijn rijbewijs ook niet meer gehaald.
31 jaar ondanks gehoorschade toch nog naar binnen hardcorefeestje gegaan wel met 25 decibel dempen doppen maar ik heb op de verkeerde plek gestaan, precies achter in de zaal maar tegen een wand aan van materiaal wat goed geluid kaatst, achteraf gezien was de geluidsbelasting daar veel hoger terwijl ik op dat moment dacht dat ik een goede spot had gekozen. Ik had nog beter recht voor de boxen kunnen gaan staan. Dit is nu 11 dagen geleden.

Juist op de laatste twee momenten dat ik veel rekening mee heb gehouden, heb ik gewoon veel pech gehad.

Omdat ik vanaf dat ik begon uit te gaan, gewend was die piep in mijn oren te hebben na het stappen, heb ik het nooit als iets ergs ervaren en er nooit bij stil gestaan dat dat niet goed was voor mijn lichaam. Als ik uitging was ik naar de klote en ben je minder bewust van je lichaam De volgende dag was het altijd weer weg totdat het moment op mijn 21ste dat dat dus niet meer gebeurde maar het was zo zacht en ik dacht ik heb het en ik had er helemaal geen last van, ik hoorde het alleen wanneer het in de nacht was en alles uitstond. Ook hier nooit bij stil gestaan dat het de piep erger kan worden.

Met de jaren waarschijnlijk harder geworden maar nog steeds niet echt last ervan, overdag hoorde ik het ook niet. Tot dus de motorrit waarna het ineens zwaar vermeerderde zeker aan mijn linkeroor.

Ik was op mijn 25ste al eens naar de huisarts geweest en die gaf mij het volgende advies, hij was er zelf luchtig over en zei, als je nooit meer naar een festival gaat, heb je kans dat het weggaat. Dat was geen optie voor mij, festivals waren een part of mij life. Ipv dat ie zegt draag van nu altijd oordoppen om het niet erger te maken dan had ik dat gedaan. Maargoed helaas lopen dingen soms zo. Na mijn motorrit weer dezelfde huisarts bezocht, kno arts in Vu gezien, je moet er maar mee leren leven, niks aan te doen; kijk eens naar mindfullness. Het aparte was wel dat er helemaal geen gehoorschade was in de zin van dat ik minder hoor als een ander gemiddeld persoon van mijn leeftijd. En dat is best uniek!

Toen toch maar oordoppen van 25 decibel en nog maar heel zelden naar een feestje buiten. En verder vet opletten met alle dingen die veel geluid maakten. Sommigen mensen praten van zichzelf heel hard, afhankelijk van de lokatie waar men zich bevindt, gemoedstoestand, aangeboren stemvolume enz. Mijn advies, let hier echt op als je tinnitus hebt, ik vind echt dat hier te weinig aandacht aan wordt besteed.

Laatste jaar wel iets meer risico genomen door bezoek van drie binnenfeesten waarvan de laatste ervoor heeft gezorgd dat mijn tinnitus zwaar is verergert ondanks het dragen van 25 decibel dempende oordoppen. Precies op de verkeerde plek gestaan terwijl ik er zo goed over na had gedacht, dacht ik!

Dit zijn mijn eigen schattingen van het verloop van de volumeopbouw in mijn hoofd;
Toen het begon was mijn tinnitus 1-5 decibel
Met de jaren toegenomen van 5 -10
Na de motorrit 20-30
Na bezoek laatste feest 40-60

Ik heb de inmiddels de complexe vorm iig links, ik kan 4 verschillende tonen onderscheiden, een ruis of piep zoals je die ervaart na het bezoeken van een festival, een hoger gehis en twee piep en fluittonen, die zijn zo verschrikkelijk, die kan ik niet eens aan je uitleggen, ze variëren iig van zacht naar luid, van links naar rechts, in een soort windmolen en ze eten ook aan andere geluidjes op tv bijvoorbeeld.

Rechts is na de laatste keer ook een complexe vorm ontstaan.

Mijn schattingen zijn denk ik vrij nauwkeurig, zeker na het bestuderen van de geluidstabel.

Nu toch maar de infuusbehandeling bij de heer Wallesch te Rhauderfehn. Wat ik hier ten eerste over kwijt wil is het volgende;
Ik wist al jaren van het bestaan af van de infuusbehandeling maar ik had gelezen dat het niet zo zinvol is voor chronische patienten. Maar ik wist niet dat ondanks men chronische tinnitus heeft men toch van de behandeling gebruik kan maken bij een verergering, ze noemen dat alsnog acute tinnitus. Ik heb dit recentelijk alleen kunnen vinden op de site van oorzuizen.net

Diagnose de heer Wallesch
Middenoor aan beide kanten geïrriteerd, ik denk zelf ook door het dragen van de 25 decibel dempende oordoppen en het indrukken daarvan wanneer er met mij wordt gesproken, plus het dragen van oordoppen in de nacht. Ik ben helaas een gevoelige slaper.... Doordat deze middenoortjes geïrriteerd zijn, hoor je de geluiden van in je lichaam zelf veel harder.
Slijmvliezen in neus ook geïrriteerd
Oorontsteking aan rechterzijde
Nek en kaak verkrampt

Nu heeft de heer Wallesch bij mij eerst pillen voorgeschreven, aangezien er nu ook weer uit de test kwam dat ik prima hoor en ook met mijn zenuwstelsel is niks mis. Hij was helemaal blij daarmee terwijl ik zo iets heb van mmmmh liever iets minder gehoor of zelfs geen gehoor aan een kant en geen tinnitus dan dit........
Mijn inschatting is dat het gehoor zeker wel beschadigd is maar dat ik gewoon een veel beter gehoor dan de meeste mensen had om mee te beginnen of er is iets beschadigd dat wel de tinnitus veroorzaakt maar mijn gehoor is intact gebleven of iets dergelijks. Dokter Wallesch gaf aan dat na deze behandeling met pillen plus fysio (nek en kaak zit helemaal vast) de tinnitus weer op zijn oude niveau zou moeten kunnen komen. (dat is helaas niet gebeurt, ik denk zelf een verbetering van 20 % van het totaal)

Ik heb nu;
neusspray
slaappillen met melatonine van 2mg dat is veel, helaas had er wel twee nodig om na 4 uur in slaap te vallen. Eerste 2 uur voor geplande slaaptijd ingenomen.
ontstekingsremmer
bloedverbeteraar
en een vloeistof voor oorontsteking waar ik dus al waarschijnlijk al een tijd mee loop. Iig 10 dagen maar ik voelde al op een bepaald moment tijdje terug dat mijn trommelvlies zeer deed als ik mijn oordoppen in deed, ik heb zelfs een keer mijn trommelvlies aan die kant gescheurd omdat ik hem te hard indrukte...

Herstel
De heer Wallesch is heel positief, helaas ben ik dit zelf minder, hij geeft aan dat het zou moeten kunnen lukken om het weer op het niveau te krijgen dat ik voor mijn laatste beschadiging had maar omdat ik denk dat er een kans in zit dat er iets is beschadigd in mij oor dat deze medicijnen niet gaan repareren omdat ik gewoon wel prima hoor en dat zelfs na meerdere gehoorbeschadigingen en ik weet ook wel dat er een bepaalde nauwkeurigheid is bij zon test... De druk op mijn oren zal wel afnemen maar ik ben er wel van overtuigd dat dit toch weer een extra permanente schade heeft opgeleverd... We zullen zien! (ik kreeg weer eens gelijk helaas)

BELANGRIJKE ZAKEN;
-Pas op met stemmen, ze kunnen meer schade veroorzaken dan je zou verwachten (neem iets meer afstand van de persoon, geef je eigen grens aan zodat die persoon ook begrijpt waarom je dit vraagt enz)
-Als je de infuusbehandeling of pillenbehandeling ondergaat, let er dan op dat je oren extra gevoelig zijn voor harde geluiden dus ze kunnen NOG minder hebben en het kan dus nog extra schade opleveren
-NIEMAND KAN JE VERTELLEN HOE ERG HET PRECIES IS BESCHADIGT SOMS ZAL ER DUS ZELFS GEEN BESCHADIGING WAARNEEMBAAR ZIJN TERWIJL DIE ER WEL IS, JE ZAL HIER ZELF GOED OVER NA MOETEN DENKEN WAT JE EIGEN GRENS IS EN DAARMEE BEDOEL IK DE GELUIDSDREMPEL WAARNA EXTRA SCHADE OPTREED WANT DIE IS NAMELIJK AL LAGER GEWORDEN MAAR HOEVEEL DAT IS WEET NIEMAND!!!!!!! ik heb er zelf toch echt veel rekening mee gehouden en nu zit ik hier met mijn piepjes.
-Infuusbehandeling is ook voor mensen met chronische tinnitus op het moment dat het ineens erg verergert door wat voor oorzaak dan ook.
-Jouw emotionele gesteldheid heeft er denk ik ook zeker invloed op, bij mezelf heb ik de chronische piep kunnen ontdekken en de periode dat ik had uitmaakt met mijn ex, zij ging na 5 dagen met een vriend van vroeger en ik heb daar en nog wat andere dingen veel verdriet aan over gehouden, in die periode heb ik mijn Tinnitus voor het eerst gehoord!!!
-Er wordt heel veel onderzoek naar gedaan, ik zei 6 jaar geleden al dat dit een van de problemen van de toekomst gaat worden en ik begin toch echt gelijk te krijgen, shit voor die mensen maar fijn voor de mensen die jaren hadden want ze gaan er hierdoor meer geld insteken zodat ze er zelf weer meer geld aan kunnen verdienen
-NEUROSTIMULATOR WERKT NIET BIJ MIJ, ik heb hem niet voor me liggen, helaas werd mij verteld dat dat erg lastig is bij de complexe vorm om de tonen van de neurostimulator vast te pinnen op de tonen van mijn tinnitus; behandelaar Kyra Geys
Tinnitus Specialist Beter Horen
Van Linschotenlaan 1
1212 ES Hilversum
-Ik heb na mijn les motorrit van een paar ja\ar gelden ook de Retraining therapie gevolgd, ik wist er toch al meervan dan de psycholoog die mij moest begeleiden maar er zeker wel iets van opgestoken maar ik had veel liever de infuusbehandeling gedaan toen het nog kon liefst binnen 2 dagen, anders 2 weken maar zeker niet langer dan 2-3 maanden

Dit is ook nog een goede link waar ik toch nog veel info heb gevonden, die ik nog niet wist en ik weet best veel! hahaha
kno.mumc.nl/tinnitus

Ik heb een zo uitgebreid mogelijk verslag gedaan om erger te voorkomen bij mensen, want de meeste tinnitus kan gewoon voorkomen worden!
En ik lees toch wel wat reacties van mensen waarvan ik denk; je hebt het nu nog niet zo erg wacht maar totdat dat wel gebeurt, dan had je deze reactie nooit gegeven, het zijn vaak volgens mij wel jongeren die zon reactie plaatsen, ooit stond er wellicht ook zo in als die mensen maar ik weer nu wel beter

Dit heeft mij helemaal gesloopt als persoon ondanks dat ik emotioneel al niet heel erg stabiel was en ben door andere omstandigheden....
Ik heb een HBO Commerciele Economie maar zit al jaren thuis, mede hierdoor want op kantoor was het voor mij geen doen meer na de motorrit op mijn 27ste!!!
Ik heb nu wel een koophuis en een eigen bedrijf waar ik het minimale inspanning toch nog genoeg verdien voor alles maar de mogelijkheden die ik had als ik niet tinnitus had, waren ongekend.... Nederland zou te klein voor mij zijn!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Als jezelf een reactie plaatst over een bezoek bij een arts geef dan zelf zoveel mogelijk info, het koste mij veel tijd een goede te vinden en dat is toch zeker belangrijk!!!

Ik zal vast nog wel wat vergeten zijn maar hiermee moeten jullie het maar even mee doen


SUC7 mensen

Peace, Love and HARDCORE, ik ga nu voor de eerste twee :-P

Owja en er komt zeker ook een oplossing voor jou!!! geef niet op!!! zoals ik een week geleden bijna wel had gedaan....... Ik ben er van overtuigd dat er nog een oplossing gaat komen in de aankomende jaren die ook makkelijk in te zetten is voor het grote publiek.
Laatst gewijzigd door Jannes op di 28.04.2015 19:08, 1 keer totaal gewijzigd.

jahn
Berichten: 860
Lid geworden op: ma 19.11.2012 12:28

Re: DIT MOET JE ECHT LEZEN WANNEER JE TINNITUS HEBT

Bericht door jahn » vr 17.04.2015 14:29

Dank je voor je verhaal, Jannes. Je beschrijft allerlei factoren; daardoor kan de lezer er wellicht uitpikken wat voor haar/hem helpend is. Je eindigt ook hoopvol - voor ons allen!
Alle goeds!, Jahn ~ onderweg met afleiding, natuur, zachte muziek - een rijk leven ~ soms is het piepend overgevoelig gehoor bijna gewoon en soms is het behoorlijk pittig ~

cris-99
Berichten: 40
Lid geworden op: wo 23.10.2013 12:29

Re: DIT MOET JE ECHT LEZEN WANNEER JE TINNITUS HEBT

Bericht door cris-99 » do 23.04.2015 17:21

Mooi verhaal en ook heel herkenbaar. Opgevoerde scooters, party's festivals en helaas voor mij 1x ibiza teveel, vuurwerk. Vraag me alleen af hoe je er nu met omgaat? Of die oplossing gaat komen betwijfel ik naar mijn inziens is er iets in de hersens beschadigd en dat krijg je niet zomaar gefixed. Wel merk ik heel erg dat hoe je als persoon bent erg veel doet. Zijn genoeg mensen met een ergere piep als mij en er gewoon schijt aan hebben en verder leven. Maar ik ben iemand die overal over nadenkt en piekerd, dus ik ben het haasje.

Gebruikersavatar
Frits
Berichten: 5088
Lid geworden op: ma 18.08.2008 13:43
Locatie: Alkmaar

Re: DIT MOET JE ECHT LEZEN WANNEER JE TINNITUS HEBT

Bericht door Frits » do 23.04.2015 19:08

Het blijkt toch maar weer dat met preventie een wereld is te winnen.
Jannes heeft werkelijk alles gedaan om maar tinnitus te krijgen.
Nu heeft hij het dus.

Het zou mijn keus niet zijn.
Hartelijke groet,

Frits

cris-99
Berichten: 40
Lid geworden op: wo 23.10.2013 12:29

Re: DIT MOET JE ECHT LEZEN WANNEER JE TINNITUS HEBT

Bericht door cris-99 » do 23.04.2015 19:43

Hier ben ik het niet helemaal mee eens. Ik vermoedt dat je uit een andere generatie komt als ons frits. Dit zijn de dingen die onze generatie doet en daarbij komt veel meer herrie kijken als vroeger.En zolang je geen tinnitus hebt of er geen last van hebt. Kun je de wereld aan en maak je helaas fouten, zoals ieder mens doet. Helaas komen sommige fouten duur te staan. Wie kent het niet dat je ziek bent van de alcohol en een paar weken later pak je toch weer dat biertje...

Gebruikersavatar
Frits
Berichten: 5088
Lid geworden op: ma 18.08.2008 13:43
Locatie: Alkmaar

Re: DIT MOET JE ECHT LEZEN WANNEER JE TINNITUS HEBT

Bericht door Frits » do 23.04.2015 19:54

cris-99 schreef:. Helaas komen sommige fouten duur te staan.
Dat mag je wel zeggen. Het komt je wel duur te staan.

Natuurlijk ben ik van een andere generatie. Maar vroeger hadden we ook
feestjes. Maar om nou zo uit de band te springen dat je ernstige gehoor- of
andere schade oploopt vind ik eerlijk gezegd toch wat overdreven.
Vooral als je al een keer door ondervinding bent gewaarschuwd.

Het is nu zo dat een kwart van de jongeren gehoorschade heeft opgelopen.
Ik vind dat eerlijk gezegd nog al schokkend.

Het moet harder en nog eens harder. Het is een fenomeen dat ons door de
commercie is opgedrongen.
De vraag is of jong en/of oud er nu echt gelukkiger van wordt. In ieder geval
wel minder toekomstperspectief door ziekte en dus ook vaak niet kunnen werken.

Maar goed, we leven in een vrij land en iedereen moet zelf maar beslissen
wat hij/zij doet. Maar je bent zelf wel verantwoordelijk voor de gevolgen.
Hartelijke groet,

Frits

cris-99
Berichten: 40
Lid geworden op: wo 23.10.2013 12:29

Re: DIT MOET JE ECHT LEZEN WANNEER JE TINNITUS HEBT

Bericht door cris-99 » do 23.04.2015 22:03

Dat spreek ik ook helemaal niet tegen. Het is compleet van de zotte dat op een party als sensation 30000 personen oordoppen moeten indoen ipv dat 10 dj's die volumeknop wat lager zetten. Maar in deze gekke tijd leven we wel, er komt een golf van gehoorschade dat kan niet anders. Maar ik wil wel zeggen dat niemand om tinnitus vraagt, ts dacht immers dat hij veilig was met oordoppen, helaas wederom een menselijke fout.

Gebruikersavatar
Frits
Berichten: 5088
Lid geworden op: ma 18.08.2008 13:43
Locatie: Alkmaar

Re: DIT MOET JE ECHT LEZEN WANNEER JE TINNITUS HEBT

Bericht door Frits » do 23.04.2015 22:34

christiaan060180 schreef: Afgelopen weekend was hier in Zwolle een festival aan de andere kant van de stad waar ik woon.
Hier trillen de ramen dan nog in het huis,dat kan nooit gezond zijn voor je oren.
Daar komt de overlast voor anderen bij die daar helemaal
niet om hebben gevraagd.

@Cris-99
Het kan dan wel een menselijke fout zijn, maar het zijn fouten
die zijn te voorkomen.

Ik dacht dat men in België is bezig was om de maximale
geluidsbelasting te normeren.
Hartelijke groet,

Frits

Gebruikersavatar
Frits
Berichten: 5088
Lid geworden op: ma 18.08.2008 13:43
Locatie: Alkmaar

Re: DIT MOET JE ECHT LEZEN WANNEER JE TINNITUS HEBT

Bericht door Frits » do 23.04.2015 22:39

christiaan060180 schreef:Vragen om tinnitus doet niemand. Slim of niet slim hoe je het gekregen hebt het is gewoon een vervelende klacht.
Verder helpt ons stressvolle bestaan denk ik ook niet mee.
Vervelend is wat kort door de bocht. Er zijn mensen
die er zelfmoord om hebben gepleegd.

Dat het leven stressvol kan zijn daar ben ik het mee
eens. Maar dat is geen excuus om de speakers maar
open te draaien.
Er ontstaat daardoor bij veel mensen fysieke schade
die niet nodig is.
Hartelijke groet,

Frits

Jannes
Berichten: 5
Lid geworden op: do 16.04.2015 22:38

Re: DIT MOET JE ECHT LEZEN WANNEER JE TINNITUS HEBT

Bericht door Jannes » di 28.04.2015 12:23

Beste lezers,

Allereerst bedankt voor de reacties.
cris-99 schreef: Vraag me alleen af hoe je er nu met omgaat?
Nou ik was 1,5 week geleden bijna al van de brug gesprongen haha maargoed dat had niet alleen maar hier mee te maken. Het gaat met ups en downs zoals alles in het leven. Als ik een nacht goed geslapen heb zoals van8 dan zie ik het weer positiever in. Helaas kan ik met mijn verergerde tinnitus nu wel best prima slapen, helaas ben ik zondag tot de conclusie gekomen dat ik een nog zeldzamere kwaal heb opgelopen; oormyoclonus; en deze kwaal trilt me letterlijk uit mijn slaap; een spiertje of peesje dat mijn oor beschermd door de stijgbeugel te bedienen wanneer er te veel lawaai is is spastisch geworden. Het verschilt een beetje per moment maar het kan een constant gezoem zijn bv een generator of een privéfeestje in mijn hoofd waar ik niet voor uitgenodigd ben helaas.....

Ik had hier al 1,5 maand last van maar ik dacht dat de buren de boosdoeners waren haha. Ik heb toen overal brieven ophangen of het wat zachter kon aangezien ik er niet van kon slapen en ik overdag me graag zou willen concentreren. Het was al wel eens bij me opgekomen dat ook dit geluid zich in mijn hoofd bevond maar buiten of ergens anders dacht ik het niet te horen. Samen met de buren er toch uit gekomen dat het geluid daar iig niet vandaan komt. Maargoed ik voelde toch duidelijk een bass trillen dacht ik en ik weet toch echt wel hoe dat klinkt! haha Maargoed ik ben dus achter ik heb ook nog oormyoclonus; gelukkig kan dit nog wel zelf weg gaan en ik ga het aankomende jaar mijn hele lichaam zoveel rust geven als mogelijk.

Na deze constatering zakte de moed toch echt in de schoenen. Door het slaapgebrek en uitputting zie je dingen al een stuk somberder in en anderen beschuldigen terwijl je eigen lichaam er verantwoordelijk voor is gaf me ook niet echt een fijn gevoel over mezelf.

Echt lekker gaat het dus niet. Maargoed de infuusbehandeling heeft er wel voor gezorgd dat de tinnitus iets minder geworden; ik denk zon 20% maar dat kan ook subjectief zijn. Ik ga proberen me weer sterk te maken met de uitspraak die ik deed na de eerste keer dat het zo verergert was; EEN PIEPJE GAAT MIJ NIET KLEIN KRIJGEN!!! HOE HARD IE DAN OOK IS, voeg ik er nu maar aan toe! haha
cris-99 schreef: Of die oplossing gaat komen betwijfel ik naar mijn inziens is er iets in de hersens beschadigd en dat krijg je niet zomaar gefixed.
Ik kan niet beoordelen hoeveel tijd en werk je eraan hebt besteed maar geloof me, ik heb er veel tijd in zitten om alle onderzoeken enz te lezen en ik ben van mening dat ze goed op weg zijn.
cris-99 schreef:Wel merk ik heel erg dat hoe je als persoon bent erg veel doet. Zijn genoeg mensen met een ergere piep als mij en er gewoon schijt aan hebben en verder leven. Maar ik ben iemand die overal over nadenkt en piekerd, dus ik ben het haasje.
Ja zeker maar ik ben een super positief persoon van nature maar ik ben een beetje mijn weg verloren omdat ik vaak ben teleurgesteld op mijn sterkste kant, mijn sociale kant. Ik was ooit wel echt een heel sterk persoon helaas is daar niet meer zo veel van over door bepaalde bevindingen in het leven.
Ik vind dat erg om te horen dat je die mensen kent. Ik zou graag met ze spreken. Ik ken er zelf ook wel een aantal en ik heb ze in de loop der jaren ook al op gewezen dat ze echt moeten oppassen en dat ze toch echt oordoppen moeten kopen. Maar een echte impact heeft mijn verhaal toen nog niet opgewekt, nu beginnen ze wel iets wijzer te worden. ZE KUNNEN ER NU WEL SCHIJT AAN HEBBEN MAAR GELOOF ME DAT HEBBEN ZE NIET MEER ALS JE OP MIJN TINNITUSNIVEAU ZIT EN DAT KAN BIJ HUN OOK AL NA EEN KEER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Frits schreef:Het blijkt toch maar weer dat met preventie een wereld is te winnen.
Dat is exact de reden dat ik mijn verhaal hier vertel. Ik wil mensen bewust en wijzer maken. Natuurlijk schaam ik me voor mijn eigen verhaal maarja als ik er eentje mee kan helpen is het dit me al waard.
Frits schreef: Het zou mijn keus niet zijn.
Ik mag aannemen dat je intelligent genoeg bent om te begrijpen dat het ook niet mijn keuze was. Er werd in loop der jaren tegen mij gezegd, je hebt het en je zal ermee moeten leren leven. Nou dat lukte toen ook prima maar er is mij nooit verteld dat de tinnitus nog erger kon worden en ik wist dat toen ook niet. Ik zal dit nog verduidelijken met een ander voorbeeld; toen ik de retraining therapie volgde; gaf ik aan de psycholoog aan dat ik me er zo druk overmaakte dat mijn oordoppen er wel eens uitschoten wanneer ik lachte. Ze sloten dan niet meer helemaal af. En ik was dan bang dat het weer extra zou beschadigen; het antwoord van de psycholoog was ja maar dat is maar heel even dus daar zou ik me niet druk over maken. Maar de psycholoog is geen audicien en weet helemaal hoe erg het al bij mij beschadigd is dus achteraf kan die dat helemaal niet beoordelen, sterker ze wist nog helemaal niets over de frequentie dat dat bij me voorkwam. Ze heeft wel voor een lifestylechange proberen te zorgen maar heeft me zeker niet verboden noot meer te gaan, je moet er alleen bewuster mee omgaan. En dat heb ik zeker gedaan. Voorbeeld ik had al vanaf jongs af aan en ipod maar omdat ik wist dat het niet goed was voor mijn oren op lange termijn heb ik mijn ipod nooit harder gezet dan de helft van het volume.

En het bezoeken van de festivals; ik werkte daar; ik gaf VRIJWILLIG alkohol en drugsinformatie op feesten. Ik hoefde meestal maar drie uurtjes te werken dus ik kon daarna lekker zelf feesten!
cris-99 schreef:Hier ben ik het niet helemaal mee eens. Ik vermoedt dat je uit een andere generatie komt als ons frits. Dit zijn de dingen die onze generatie doet en daarbij komt veel meer herrie kijken als vroeger.En zolang je geen tinnitus hebt of er geen last van hebt. Kun je de wereld aan en maak je helaas fouten, zoals ieder mens doet. Helaas komen sommige fouten duur te staan. Wie kent het niet dat je ziek bent van de alcohol en een paar weken later pak je toch weer dat biertje...
Frits schreef:
cris-99 schreef:. Helaas komen sommige fouten duur te staan.
Natuurlijk ben ik van een andere generatie. Maar vroeger hadden we ook
feestjes. Maar om nou zo uit de band te springen dat je ernstige gehoor- of
andere schade oploopt vind ik eerlijk gezegd toch wat overdreven.
Vooral als je al een keer door ondervinding bent gewaarschuwd.
IDD CHRIS! Er is nu idd een veel grotere blootstelling aan geluid, dat is een feit!
En nee Frits, deze feestjes had je toen niet!!! Ten eerste er zijn heel veel muziekstylen bij gekomen met een harde bass! En dat had je 30 jaar geleden niet hoor. Ten tweede kan je ze veel vaker bezoeken, dan een concert van de rolling stones die maar een keer in het jaar langs kwam. Ten derde er zijn afterparty's, die had je toen ook niet. Ten vierde mensen gebruiken nu drugs waardoor je helemaal niet meer in de gaten hebt dat het geluid zo hard is. Ten vijfde ik nu binnen een uur een lawinepijl gaan kopen, kon jij dat ook toen je jong was? Ik kan zo nog 100 aannemelijke redenen waarom jij hier gewoon ongelijk in hebt......... Ik kan het toch niet laten; had je al callcenters toen je jong was? Nee he; nou ik ben ervan overtuigd dat de piepen van de fax die eens in de zoveel tijd langs kwam mijn oren ook geen goed hebben gedaan; want ik kan me nog herinneren dat dat soms echt heel onprettig was....... Ohja nog een goeie; de tijd dat je kan spenderen op een festival is nu veel langer geworden dan toen jij naar een feestje ging. Van 9 of 10 uur in de avond tot 7 uur de volgende ochtend, ging jij naar zulke feestjes die zo lang duurde???

Je mag wijs doen maar dan moet je ook wijs zijn..... (ik bedoel het niet onaardig)

En idd ik had beter naar mijn lichaam moeten luisteren, dat zal snap ik nu zelf ook wel..........
christiaan060180 schreef: Verder helpt ons stressvolle bestaan denk ik ook niet mee.
Ik heb de tinnitus exact gekregen in de periode dat het voor het eerst in mijn leven echt slecht ging met me. Veel stress en verdriet. Toen heeft het zich voor het eerst gemanifesteerd....

Wat ik nog wilde melden is het volgende;

Wees ook alert op het wel of niet openen van het raam in de zomer tijdens het rijden voor op de snelweg! Ook dit kan gehoorschade veroorzaken, wellicht niet na een keer maar wel als het regelmatig doet....

Gr

Gebruikersavatar
Frits
Berichten: 5088
Lid geworden op: ma 18.08.2008 13:43
Locatie: Alkmaar

Re: DIT MOET JE ECHT LEZEN WANNEER JE TINNITUS HEBT

Bericht door Frits » di 28.04.2015 14:13

Tja, de oorzaak ligt natuurlijk altijd ergens anders.
Maar je hebt ook een eigen verantwoordelijkheid.

Iedereen kan weten dat je van langdurig extreem harde
geluiden problemen met je oren kan krijgen.

Er valt dus wat te kiezen.

Recente onderzoeken van het AMC tonen aan dat bijna
een kwart van de jonge generatie een gehoorschade
heeft opgelopen.
Er moet dus wel wat veranderen.
Hartelijke groet,

Frits

Jannes
Berichten: 5
Lid geworden op: do 16.04.2015 22:38

Re: DIT MOET JE ECHT LEZEN WANNEER JE TINNITUS HEBT

Bericht door Jannes » di 28.04.2015 18:52

Frits schreef:Tja, de oorzaak ligt natuurlijk altijd ergens anders.
Maar je hebt ook een eigen verantwoordelijkheid
Klopt helemaal! En die had ik nog beter moeten nemen, ja daar heb je zeker gelijk in! Ik weet ook wel dat het grotendeels mijn eigen schuld is. Want niemand kan je de grens vertellen waarna het nog meer beschadigd, die moet je zelf stellen. Maar dat kan lastig zijn Frits. En ik heb die verantwoordelijkheid ook zeker genomen na mijn beschadiging op de motor; echt waar. Maar omdat het zo goed ging met de tinnitus en ik er eigenlijk nog maar weinig last van had en ik ook niet het idee had dat het erger werd toen ik wel op bewuste wijze een feestje had bezocht, is mijn voorzichtigheid gedaald. Achter af is het altijd makkelijk praten.....
Frits schreef:Iedereen kan weten dat je van langdurig extreem harde
geluiden problemen met je oren kan krijgen.
Nee dat kan helemaal niet iedereen weten. Denk nou echt dat alle jongeren dat ook weten? Echt niet hoor. Daarom heten ze ook jongeren en geen volwassenen frits... Ze moeten nog dingen leren.
En al weet je het wel dan nog kan je het anders of verkeerd inschatten. Kom op zeg.

En dan nog extreem harde geluiden zijn nogal relatief, wat voor de een hard is hoeft voor de ander niet hard te zijn. Bovendien, van jongs af aan was ik al gewend aan geluiden die jij waarschijnlijk extreem hard vindt. Dus mijn referentiekader (en dat van heel veel anderen met mij) is anders....

En hoe lang is langdurig dan??? Als je het zo aan mensen uitlegt, ja dan kunnen ze het zelf helemaal invullen.... En dan zul je zien, iedereen heeft een ander antwoord!

Frits schreef: Recente onderzoeken van het AMC tonen aan dat bijna
een kwart van de jonge generatie een gehoorschade
heeft opgelopen.
Er moet dus wel wat veranderen.
Ik heb het gelezen idd. En nog steeds niet overtuigd van een grotere geluidsbelasting nu ivm 20-30 geleden? Waardoor denk jij dat dat komt dan dat die jongeren dat hebben?
En wat vond je van mijn argumenten? Iedereen mag zijn eigen mening hebben uiteraard.... Maar als ik echt ongelijk heb wil ik dat ook graag weten dus zou je je antwoord kunnen onderbouwen? Ik ben echt wel te overtuigen maar dan moet je wel met wat beters komen..... Ik leer graag bij namelijk, samen worden we weer wijzer!!! En ik trek mijn conclusies niet zo heel snel en ik leer van mensen die meer kennis hebben dan ik over dit onderwerp.

Ik verheug me al weer op de volgende reacties!!!
Laatst gewijzigd door Jannes op vr 01.05.2015 08:42, 3 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
Frits
Berichten: 5088
Lid geworden op: ma 18.08.2008 13:43
Locatie: Alkmaar

Re: DIT MOET JE ECHT LEZEN WANNEER JE TINNITUS HEBT

Bericht door Frits » di 28.04.2015 19:36

Jannes schreef: Daarom heten ze ook jongeren en geen volwassenen. Ze moeten nog dingen leren.
Ik dacht dat jongeren nog op school zitten of een opleiding volgen.
Is het daar dan ook zo'n herrie?

Nogmaals, het is je eigen verantwoordelijkheid. Je hoeft tenslotte
niet alle afterparty's af te lopen en je hoeft niet de hele nacht een
festival bij te wonen. En je hoeft geen drugs te gebruiken.
Het is allemaal leuk maar niet noodzakelijk. En zeker niet verplicht.

Ik ken genoeg jonge mensen die dat niet of niet vaak doen.

Dit is mijn laatste bijdrage. Ik heb geen zin een lange discussie.
Hartelijke groet,

Frits

Gebruikersavatar
Kees
Berichten: 7000
Lid geworden op: zo 17.07.2005 11:30
Locatie: Deventer

Re: DIT MOET JE ECHT LEZEN WANNEER JE TINNITUS HEBT

Bericht door Kees » zo 17.05.2015 15:43

Klopt inderdaad.
Nog steeds worden er tussen de 25.000 en 30.000 jongeren slechthorend
vanwege de iPod, MP3-speler, de disco en de houseparty's.
Die moeten straks allemaal aan een hoortoestel, wat de maatschappij
weer de nodig duiten gaat kosten voor de aanschaf daarvan.
Groeten,

Kees.

E-mail: info@keesdevries.eu

Gebruikersavatar
Kees
Berichten: 7000
Lid geworden op: zo 17.07.2005 11:30
Locatie: Deventer

Re: DIT MOET JE ECHT LEZEN WANNEER JE TINNITUS HEBT

Bericht door Kees » zo 17.05.2015 21:14

christiaan060180 schreef:Die 25000 a 30000 is dat per jaar Kees?
Zo ja dat is dan wel een schrikbarend hoog aantal...


Ja, echt waar hoor!!
Als vrijwilliger bij de NVVS weet ik er veel van.
Het is zorgwekkend maar waar.
Groeten,

Kees.

E-mail: info@keesdevries.eu

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten