infuustherapie Duitsland - opgedane ervaring

Uw ervaringen met behandelingen van huisartsen, ARBO-artsen, KNO-artsen of andere specialisten, operaties in ziekenhuizen en de eventuele successen hierin.

Moderators: moderator, forumadmin

Kdejaeger
Berichten: 5
Lid geworden op: vr 11.12.2015 23:14

Re: infuustherapie Duitsland - opgedane ervaring

Bericht door Kdejaeger » za 12.12.2015 16:27

Ik heb een maand tinnitus door geluidstrauma. Waarom werd er bij de huisarts en kno arts niet over infuustherapie gesproken? Als binnen de twee weken na het voorval meer dan de helft van de mensen hiermee geholpen zouden zijn ... . Zou dit te maken hebben met de privatisering van de zorg waarbij chronische ziekten meer geld opbrengen?

mgrillo
Berichten: 1
Lid geworden op: za 24.06.2017 09:52

Re: infuustherapie Duitsland - opgedane ervaring

Bericht door mgrillo » za 24.06.2017 11:21

Hallo Pierre,

Na deze infuustherapie in Duitsland, hoe gaat het nu? Is het resultaat hetzelfde als vlak na de therapie, of misschien verbetert/verslechtert/stabiel gebleven?
Kun je na al die verstrekte tijd aangeven of het de moeite waard is geweest?

Groeten van Grillo

anoniemespeler
Berichten: 62
Lid geworden op: wo 29.03.2017 19:36

Re: infuustherapie Duitsland - opgedane ervaring

Bericht door anoniemespeler » za 24.06.2017 23:25

Ik ben zelf ook naar Duitsland geweest naar een KNO, en die zij dat infuustherapie meestal alleen binnen 1 week resultaat heeft, en dat was toen voor mij telaat met 6 weken. Dus mensen het is niet voor iedereen bedoeld..

Nikkk
Berichten: 1
Lid geworden op: vr 08.03.2019 00:15

Re: infuustherapie Duitsland - opgedane ervaring

Bericht door Nikkk » zo 24.03.2019 01:15

Hallo daar, ik heb nu 6 weken last van oorsuizen na een uur te hard muziek te hebben geluisterd op een koptelefoon. Ik studeer in België en ben daar na 2 dagen naar een (incompetente) weekend arts geweest, heeft niks gedaan. Toen ben ik voor een week terug naar mijn ouders gegaan in Nederland, en ben daar naar Schonenberg Hoorcomfort geweest, en naar de huisarts en KNO arts. 2x gehoortests afgenomen (bij Schonenberg en bij de kno arts) en die waren aan beide oren bovengemiddeld goed. Trommelvlies zag er goed uit, hoewel dat niet wil zeggen dat het binnenoor niet beschadigd is.
Er werd gezegd dat ik, doordat ik geen gehoorschade heb, 99% kans heb dat het vanzelf overgaat. Ik heb de arts infuustherapie voorgelegd en hij zei inderdaad dat het niet wetenschappelijk bewezen was. In België ben ik weer naar de huisarts (11 dagen na begin suizen) én KNO arts (4 weken na begin suizen) geweest, weer gehoortests afgenomen die heel goed waren en ook gekeken of er vocht achter mijn trommelvlies zat, alles was in orde. De Belgische huisarts heeft prednison/cortisonen voor geschreven. Dit heeft de meeste kans in de eerste paar dagen maar ik startte daar dus na 11 dagen mee, omdat de Nederlandse artsen dat weigeren. Heeft niet geholpen maar misschien omdat ik er later mee ben gestart. Wel had ik het gevoel dat de ruis soms harder werd. Maar toen ik het had afgebouwd, werd de ruis iets minder, hoewel ik dus niet heel zeker ben van het csusale verband. Ik hoor het vooral in stilte, en voel me erg afhankelijk van muziek terwijl ik heel graag gewoon in stilte wil slapen. Wel is het minder erg als ik relaxed en uitgerust ben.
Volgens de 2 huisartsen, 2 kno artsen, 1 huisarts assistente en 1 apotheker (dus 6 mensen) is de kans bij mij nog steeds heel groot dat het gewoon verdwijnt, vooral omdat ik geen gehoorschade heb. Dit herstel kan tot 3-4 maanden duren, maar daarna is wordt het gezien als permanent, dus ik voel me elke dag wanhopiger.

Over de infuustherapie, had ik 3 dingen begrepen en ik vroeg me af of iemand daar antwoord op heeft:

1. de infuustherapie zou de grootste kans van slagen hebben binnen 14 dagen en uiterlijk binnen 3 maanden, klopt dat? Zou het bij mij nog zin hebben, mits het überhaupt werkt voor iemand zonder gehoorschade (zie mijn 2e punt hieronder)?

2. de infuustherapie zou alleen zin hebben bij mensen die óók gehoorschade hebben (en dus niet alleen een piep/ruis), is dat zo? Dat heb ik nu 2 keer gelezen ergens

3. de infuustherapie zou het ook kunnen verergeren (bij mij twijfelde ik of het erger werd door de prednison), klopt dat, iemand ervaringen mee? Ik lees dat wel eens

4. is er hier iemand bij wie het (zonder infuustherapie) na 1,5 of zelfs na 3 maanden over is gegaan?

Iedereen sterkte en succes!
Gr. Nikki

Gebruikersavatar
Roberto1
Berichten: 200
Lid geworden op: wo 02.01.2019 13:48

Re: infuustherapie Duitsland - opgedane ervaring

Bericht door Roberto1 » zo 24.03.2019 09:06

Hoi Nikk,

Zoals ik andere forums lees m.b.t infuustherapie is de kans dat je eraf komt in de eerste 3 maanden.
Ik heb nu zelf 4.5 maand en ook geen gehoorschade en bemerk bij niet teveel mee bezig te zijn dat het voor een groot gedeelte naar de achtergrond verdwijnt of zachter wordt..
Ben nu momenteel nog teveel op deze forums dus ben er ook steeds mee bezig dus hoor het dan weer.
We zoeken allemaal een oplossing die helaas niet gelijk voorhanden is.. of er niet is..
Alles uitsluiten ( fysiek/mentaal) en iets proberen is natuurlijk goed zolang het verantwoord is.

Succes ook met jouw speurtocht en je bevindingen.. :cool:

Groet Roberto..
Het is niet werken met Tinnitus maar aan .
Blijf rustig en zorg dat je conditie en mentaal de juiste balans kunt vinden.
Zo zul je je Tinnitus kunnen beheersen en een plek geven (gewenning)
of zelfs uitdoven. :)

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast