Gesis in hoofd / Tinnitus ??

Uw ervaringen met behandelingen van huisartsen, ARBO-artsen, KNO-artsen of andere specialisten, operaties in ziekenhuizen en de eventuele successen hierin.

Moderators: moderator, forumadmin

Plaats reactie
kezzaman
Berichten: 3
Lid geworden op: do 07.03.2019 12:57

Gesis in hoofd / Tinnitus ??

Bericht door kezzaman » do 07.03.2019 14:11

Beste forumleden,

Zo'n 2 maanden geleden kreeg ik af en toe een piep in m'n oor. In de tussentijd werd de piep al luider en langer.
Inmiddels (sinds een week of 3) heb ik een constant soort gesis in m'n hoofd. Ik weet niet zeker of het in m'n oor zit of in m'n hoofd.
Voor m'n gevoel zit het aan m'n linkerkant. Ik ben ook al bij de dokter geweest maar alles ziet er goed uit (geen smeer, trommelvliezen prima).
Heb wel een doorverwijzing gehad voor de KNO arts, maar daar kan ik pas over 4 weken terecht :(. Ik ben ondertussen ook naar de fysio geweest en zitten ook fikse blokkades in nek/schouder/rug (heb wel vrij heftige scoliose). Na de eerste behandeling (paar dagen geleden) kwam ik thuis en werd het nog veel erger. Na een half uur trok zo het geluid uit m'n hoofd. Wat een weldaad. 'Alleen tijdens het slapen gaan nog een beetje last gehad (niet noemenswaardig vergeleken met het normale geluid). Prima opgestaan dus dacht dat ik er vanaf was, maar eenmaal op m'n werk begon het direct weer. Ik word er zo moedeloos van, kan me moeilijk concentreren en het lijkt ook pijn uit te stralen. Midden op de dag ben ik eigenlijk al kapot en duik ik het liefst m'n bed in.

Ik ben een man van 44 jaar , leef vrij gezond, rook en drink niet, heb altijd aan sport gedaan en fiets elke dag en loop 1x in de week hard.
Heb wel altijd veel muziek geluisterd (maar nooit keihard ofzo). Het gekke is dat het 2 maanden geleden zomaar (geleidelijk) ontstaan is.
Het gekke is dat het in de vroege ochtenduren meestal verwaarloosbaar is. En opeens is het er dan weer, en die toon gaat dan de rest van de dag niet meer weg. Is meestal altijd constant maar soms ook pulserend.

Iemand nog wat tips of moet ik gewoon eerst maar eens de KNO afwachten (worden wel 4 lange weken :()
Bij voorbaat dank voor de reacties.

Mvrgr.
Kees

JanHuis
Berichten: 190
Lid geworden op: za 30.12.2017 11:49

Re: Gesis in hoofd / Tinnitus ??

Bericht door JanHuis » zo 10.03.2019 13:12

Kees, de beïnvloedbaarheid van jouw gesis
is wel bemoedigend.
Mijn tip:
-idd kno-arts laten onderzoeken of er meer achter zit
-oefeningen / fysio: het (tijdelijk) effect was heel goed, dus ga door!
-op het werk: concentratie verhogen (en nek onder spanning?): velen kennen dat effect,
dus ontspanning houding (mentaal en fysiek) zoeken in het werk
-regelmatig even weg lopen (bij pc e.d.), even naar buiten, enz..
-optimisme: als beginner heb je het mogelijk nog niet 'vast' gezet; en omdat
de nek-oefeningen zoveel deden is mijn tip: geloof er in en ga op weg; en:
-wat er over blijft, daar is ook een begaanbare weg voor, maar dat later.
Op weg, door gewenning en balans,
het T-geluid een kleinere plek te geven.
Het is er, maar er is meer: de aandacht komt weer bij alles wat ons boeit.

kezzaman
Berichten: 3
Lid geworden op: do 07.03.2019 12:57

Re: Gesis in hoofd / Tinnitus ??

Bericht door kezzaman » ma 11.03.2019 16:43

Bedankt JanHuis voor je reactie.
Het is heel raar....ik heb soms een hele dag dat ik (bijna) geen last heb en de andere dag schiet de piep er ineens weer in. Deze gaat dan ook niet meer weg. Ik heb inderdaad wel een slechte rug/nek dus bouw ook gauw spierspanning op. Probeer hier nu wel zoveel mogelijk rekening mee te houden.
Wat me ook opvalt is dat ik zo af en toe ook wat steken in m'n linkeroor heb....net of er toch iets zit. Maar goed, moet over 2 weken naar de KNO dus even afwachten maar. Ik hou jullie op de hoogte.

kezzaman
Berichten: 3
Lid geworden op: do 07.03.2019 12:57

Re: Gesis in hoofd / Tinnitus ??

Bericht door kezzaman » do 18.04.2019 09:19

Hallo, ik ben inmiddels bij de KNO arts geweest. Oren (en binnenin) zien er prima uit. Ook voor de zekerheid een MRI scan gemaakt van het hoofd om een brughoektumor uit te sluiten. Hierop was gelukkig ook niets te zien. Echter de piep is er nog steeds. Het gaat met ups and downs. Het gekke is dat mensen in m'n omgeving (die ook een piep hebben) zeggen dat deze er altijd bij hun is. En soms is ie erger dan een andere keer. Bij mij is dat toch anders. Soms heb ik een halve dag of een paar uur helemaal geen last. Ik hoor ook dan echt geen piep/sis geluid, hoe zeer ik ook m'n best doe om die te horen, het is er gewoon niet. En dan opeens (willekeurig moment) is het er weer. Het is net zo'n electrisch geluidje wat dan op komt zetten. Net of er een aan/uit knop wordt aangezet. Maar goed, ik moet 'r maar op vertrouwen dat er geen afwijkingen in m'n oren/hoofd zit (dat is tenslotte onderzocht) dus moet 'r maar mee leren leven denk ik.

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast