Tinnitus na bijna 2 weken weg - en wat ik er aan gedaan heb!

Uw ervaringen met behandelingen van huisartsen, ARBO-artsen, KNO-artsen of andere specialisten, operaties in ziekenhuizen en de eventuele successen hierin.

Moderators: moderator, forumadmin

Plaats reactie
Shane19
Berichten: 4
Lid geworden op: wo 31.08.2016 09:54

Tinnitus na bijna 2 weken weg - en wat ik er aan gedaan heb!

Bericht door Shane19 » wo 31.08.2016 11:42

Gegroet mede lotgenoten,

3 weken geleden heb ik tijdens mijn vakantie in Bulgarije tinnitus opgelopen als direct gevolg van geluidstrauma. Ik was uitgegaan en had daarna een flinke piep in mijn oren. In eerste instantie was ik niet erg ongerust aangezien dit meestal na een goed nachtrust weer verdwijnt. Toen ik echter de volgende dag nog steeds een keiharde piep in mijn oren had begon ik heb flink te knijpen, tot ik na 4 dagen actie besloot te ondernemen. Ik belde mijn ouders om toestemming te krijgen om een dokter in Bulgarije op te zoeken, wellicht denk je nu is dat wel zo slim in het buitenland (en dan zeker Oost-Europa). Niet is minder waar ik werd direct geholpen en mijn klacht werd uiterst serieus genomen - iets wat in Nederland haast niet denkbaar is voor tinnitus klachten, ik zou 3 injecties krijgen verspreid over 3 dagen (prednison). Na iets minder dan een week was mijn tinnitus weg, ik kon mijn geluk niet op. Tot anderhalve week later...

Mijn introductie week van de universiteit. In eerste instantie was ik niet van plan te gaan omdat ik wist dat deze week puur in het teken staat van uitgaan en zuipen. Iets wat ik dus had moeten vermijden. Echter waren mijn ouders van mening dat ik erg veel zou missen in deze week - wat niet het geval was - en raadde mij dus aan om te gaan. Ik dacht, oké, als ik voorzichtig ben en ten alle tijde oordoppen draag en niet lang in een club blijf staan kan ik het misschien wel aan. Na 2 dagen zat ik echter al met de gebakken peren (de piep was gelukkig niet van hetzelfde niveau als in Bulgarije).

Ik ging direct naar huis in de hoop dat het binnen een paar dagen voorbij zou zijn. In Bulgarije kreeg ik ook nog prednison tabletten mee (4mg van stuk, maar wel 12 strips van 10 tabletjes). Ik besloot deze maar te gaan nemen in de hoop op verbetering van mijn klachten. Tot op heden nog niet veel verbetering. Vervolgens besloot ik maar naar de huisarts te gaan wetende dat dit meestal niets belooft. Het was dat de dokter mijn verhaal moest aanhoren, anders had zij denk ik mij al direct verteld dat ik er maar mee moest leren leven. Ik vind het absurd en schandalig dat wij, mensen met tinnitus, zo makkelijk en snel naar de voordeur worden gewezen. Zeker als je beseft hoeveel zorgkosten je moet betalen. Afijn.

Inmiddels was ik erachter gekomen dat ik in Duitsland mij op dezelfde wijze als in Bulgarije zou kunnen laten behandelen. Ik heb ook direct gebeld en een afspraak gemaakt voor dinsdag 6 september, precies 2 weken na het '2e incident'. Ik weet dat het essentieel is z.s.m. de klachten te behandelen voor een optimale werking. In Bulgarije was ik er na 4 dagen bij, overal lees ik dat binnen 3-5 dagen het beste resultaat behaald wordt. Nu hoop ik maar dat ik na 2 weken nog steeds een positieve uitkomst zou kunnen hebben. Eén ding wat veranderd is t.o.v. mijn situatie in Bulgarije is dat ik nu soms pijn in mijn oor heb, niet als gevolg van hard geluid dus ik hoop dat dit misschien ook een oorzaak is wat te behandelen is.

Inmiddels ben ik ook een neusspray gaan gebruiken omdat ik verkouden ben, hier merk ik al enige verbetering van. Daarnaast blijf ik mijn tabletten innemen in combinatie met Magnesium en Ginkgo biloba. Ik probeer hoopvol en positief te blijven hoewel dit niet altijd makkelijk is. Ik vind het vooral moeilijk om met de wanhoop te moeten leven en ik zou het me ergste vijand niet toewensen.

Ik zal jullie op de hoogte houden van eventuele verbeteringen of verslechteringen en hoor graag reacties. Nu bid ik maar tot god dat hij nog een 2e wonder in zijn zak heeft voor mij!

Mvg. Shane (19 jaar)
Laatst gewijzigd door Shane19 op zo 04.09.2016 10:33, 2 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
Frits
Berichten: 5088
Lid geworden op: ma 18.08.2008 13:43
Locatie: Alkmaar

Re: Tinnitus en behandeling in Duitsland.

Bericht door Frits » wo 31.08.2016 12:44

Shane19 schreef: Nu bid ik maar tot god dat hij nog een 2e wonder in zijn zak heeft voor mij!
(19 jaar)
Dat is ook maar het beste wat je kunt doen.
Of al je acties die je gaat ondernemen iets zullen helpen
moet je afwachten. Maar hoe dan ook, dit is wel een waarschuwing.
Spaar je oren. Je hebt in ieder geval gevoelige oren.
Voorkom dat de tinnitus blijvend is.

Succes.
Hartelijke groet,

Frits

jahn
Berichten: 860
Lid geworden op: ma 19.11.2012 12:28

Re: Tinnitus en behandeling in Duitsland.

Bericht door jahn » wo 31.08.2016 17:09

Het maakt blij dat je de vervolgstappen zo optimistisch neemt, Shane.
Overbezorgdheid en angst helpt niet echt, dus zet 'em op.

Ik wens je inderdaad dat wonder en een verstandig vervolg.
Als je oren er gevoelig voor zijn is het oppassen, maar niet stressen.
Alle goeds!, Jahn ~ onderweg met afleiding, natuur, zachte muziek - een rijk leven ~ soms is het piepend overgevoelig gehoor bijna gewoon en soms is het behoorlijk pittig ~

Shane19
Berichten: 4
Lid geworden op: wo 31.08.2016 09:54

Re: Tinnitus en behandeling in Duitsland.

Bericht door Shane19 » wo 31.08.2016 17:39

Ik merk dat wanneer ik zo positief mogelijk probeer te zijn ik haast de tinnitus weg kan denken. Helaas kost dit wel erg veel energie en is het ook veel makkelijker neergeslagen te zijn en in een vicieuze cirkel terecht te komen. Het is zo eenvoudig tinnitus te baas te laten zijn. Dat is één ding wat ik zeker wil voorkomen. Daarnaast probeer ik mijzelf zoveel mogelijk af te leiden. Hoewel ik het soms ook goed vind een tijdje op bed te liggen en naar de tinnitus te luisteren zodat ik hem beter kan leren accepteren en als het ware de baas spelen, al is het een placebo-effect.

jahn
Berichten: 860
Lid geworden op: ma 19.11.2012 12:28

Re: Tinnitus en behandeling in Duitsland.

Bericht door jahn » vr 02.09.2016 14:36

Mooie beschrijving, Shane.
Het laatste dat je schrijft zie ik niet als placebo.
Er naar luisteren, met oog op acceptatie
en besluiten dat dit niet het enige in je leven is
en dan aan de slag met goeie dingen, fijne bezigheden,
dat is 'real live' en brengt veel goeds.
Alle goeds!, Jahn ~ onderweg met afleiding, natuur, zachte muziek - een rijk leven ~ soms is het piepend overgevoelig gehoor bijna gewoon en soms is het behoorlijk pittig ~

Shane19
Berichten: 4
Lid geworden op: wo 31.08.2016 09:54

Re: Tinnitus en behandeling in Duitsland.

Bericht door Shane19 » vr 02.09.2016 19:50

Dankjewel Jahn.

2 dagen verder en ik heb het gevoel dat mijn tinnitus aan het verminderen is. Ik merk steeds vaker dat het af en toe weg is wanneer het voorheen aanwezig was - tijdens een hoorcollege bijvoorbeeld. Daarnaast wisselt de toon zich soms af met wat licht geruis of is het een piep op heel erg hoge frequentie. Ditzelfde gebeurde in Bulgarije ook - toen mijn piep helemaal weggegaan is. Ik ben nu anderhalve week verder sinds het 2e incident dus geeft dit mij wel hoop.

Tevens ben ik bij mijn eigen huisarts geweest (mijn moeder was erg gefrustreerd met de manier waarop ik werd behandeld door de vorige dokter, zij bleek dan ook een 'invaller' te zijn). Mijn eigen huisarts was erg begripvol en gaf al zijn tijd aan mij. Hij vertelde mij dat mijn neus een beetje scheef staat waardoor mijn linker neusvleugel vrijwel altijd geblokkeerd is. Hij kon dit ook zien aan mijn trommelvlies die niet transparant was, ik ben dus ook goed verkouden. Van hem heb ik dan ook een neusspray gekregen die de druk wegneemt. Tot op heden merk ik hier weinig verschil van. Daarnaast heb ik ook een afspraak gemaakt bij een Nederlandse KNO arts op dinsdag 6 september in de ochtend (in de middag heb ik een afspraak bij de Duits KNO arts haha)

Verder ben ik nog steeds met prednison tabletten aan het nemen i.c.m. ginkgo biloba en magnesium. Ook ben ik begonnen met het houden van een dagboek wat ik gedurende een dag eet en drink, of activiteiten die het verbeterde/verergerde om alvast een beeld te schetsen wat mijn tinnitus verergerd/verbeterd.

Al met al heb ik dus nog steeds vertrouwen dat ik een aanzienlijke kans heb om van de piep en het geruis af te komen!

Shane19
Berichten: 4
Lid geworden op: wo 31.08.2016 09:54

Re: Tinnitus na bijna 2 weken weg - en wat ik er aan gedaan

Bericht door Shane19 » zo 04.09.2016 10:46

Ik ben nu 10 dagen verder en mijn tinnitus is zo goed als weg - voor de 2e keer binnen een tijdsbestek van 5 weken. Ik merkte dat wanneer ik begon met het gebruiken van mijn prednison tabletten (zo'n 30-40mg) per dag, ik sterke verbeteringen begon te zien. Hieronder een kort overzicht wat ik heb gebruikt de afgelopen 3 á 4 dagen waardoor het sterk verbeterd is

Per dag:
- Prednison tabletten 30-40 mg
- Ginkgo biloba 2x 120 mg
- Magnesium 1x 375 mg
- B-12 Complex 1x 200 mg

De prednison tabletten ben ik nu aan het afbouwen naar zo'n 12 mg de komende 2 dagen zodat ik er van af ben. Met alle supplementen blijf ik voorlopig doorgaan om het herstel te versterken. Nu begrijp ik dat ik geen dokter ben en er een bepaald risico aan vast zit als je jezelf gaat 'behandelen'. Echter weet ik wel dat wanneer je hier snel bij bent - met prednison dan - je grote kansen hebt op succes. Gelukkig had ik nog tabletten over van Bulgarije die ik kon gebruiken.

Mijn afspraak bij de Duitse KNO arts ga ik dan ook in eerste instantie afzeggen. Ik ga nu eerst naar de Nederlandse KNO arts, dan naar stichting beter horen (is gevestigd waar ik woon) en daarna kijk ik nog of het noodzakelijk is om naar Duitsland te gaan.

Hopelijk heeft iemand iets aan mijn verhaal en kan hij/zij iets voor zichzelf eruit halen. Ik spoor natuurlijk niemand aan om zichzelf te gaan 'behandelen' want het blijft een risico, wel je eigen risico.

Waar ik verder ook veel baat bij heb gehad als ik last kreeg van mijn piep of ruis waren soundwaves op youtube bestemd voor 'tinnitus relief'. Hieronder de links.

https://www.youtube.com/watch?v=lef2d8bNRKY
https://www.youtube.com/watch?v=FkVX52AdX5o

Als je vragen hebt stel ze gerust, ik geef graag antwoord. Ook zou ik het leuk vinden om te weten of iemand er baat bij heeft gehad.

Mvg,

Shane

jahn
Berichten: 860
Lid geworden op: ma 19.11.2012 12:28

Re: Tinnitus na bijna 2 weken weg - en wat ik er aan gedaan

Bericht door jahn » zo 04.09.2016 12:38

Fijn dat je ons bij praat.
En inderdaad, lezers kunnen er wat aan hebben.
Je beschrijft precies wat je doet en wat de effecten zijn.
Ook anderen kunnen dan zien dat 'ermee leren omgaan'
wel een waarheid als een koe is,
maar niet het enige.

Geweldig dat er bij jou hoopvolle ontwikkelingen zijn!
Alle goeds!, Jahn ~ onderweg met afleiding, natuur, zachte muziek - een rijk leven ~ soms is het piepend overgevoelig gehoor bijna gewoon en soms is het behoorlijk pittig ~

Amor
Berichten: 2
Lid geworden op: vr 30.09.2016 17:32

Re: Tinnitus na bijna 2 weken weg - en wat ik er aan gedaan

Bericht door Amor » zo 02.10.2016 09:08

Hi Shane en overige leden,

Ik had een paar vragen, met name gericht aan shane, maar zal eerst kort mijn verhaal doen.

Ik heb tinnitus plotseling gekregen 3 jaar geleden, na een jaar hel was er prima mee te dealen. Nauwelijks nog last van ( op een bromtoon na als ik gestrest was en een lichte piep die ik alleen in stilte hoorde) ook hoorde ik in diepe stilte een zachte ruis niets waar ik last van had.

Nu heb ik altijd me gehoor beschermd bij bioscoop uitjes etc.. toch is het waarschijnlijk fout gegaan bij een bedrijfsuitje. Er was een barretje met muziek en heb daar en half uur in gestaan maar was me oordoppen vergeten.

Een paar dagen later had ik een sis die in stilte zacht aanwezig was maar met omgegingsgeluid wordt die luider, het overheerst zeg maar net mijn omgegingsgeluid. Er is dus geen ontsnappen aan. Het verhaal van shane inspireerde mij om zelf prednison te proberen heb 30 mg van mijn huisarts gekregen en combineer dat met magnesium en ginkgo biloba van de tuinen. Daarnaast vitamine b 12 en zink van de kruidvat.

Mijn vraag is er is een dag voorbij maar t leek ff te zijn toegenomen waarnaar t in de nacht weer leek afgenomen en ik twijfel of ik door moet zetten.

Was dit ook bij jou het geval? En ik ben pas na drie weken begonnen dus weet ook niet in hoeverre mijn kans van succes is. Het lijkt wel iets met me oren te doen maar weet niet of dit positief of negatief gewaardeerd kan worden. Erg eng allemaal, want ik wil niet weer door die tijd heen dat ik moet wachten op gewenning.

jahn
Berichten: 860
Lid geworden op: ma 19.11.2012 12:28

Re: Tinnitus na bijna 2 weken weg - en wat ik er aan gedaan

Bericht door jahn » ma 03.10.2016 08:08

Amor,
Mijn tip is: iets meer op langere termijn denken.
Geinspireerd door Shane en in overleg met je huisarts ben je op weg.
Kleine wisselingen, zoals je beschrijft, zijn geen goed compas en
is juist kenmerkend voor tinnitus.
Beetje wisseling voor lief nemen en minstens een paar weken
aanzien zal ws veel kansen geven.

Verder schrijf je ook vragen rechtstreeks aan Shane, dus
ik geef het stokje door.
Sterkte en succes!
Alle goeds!, Jahn ~ onderweg met afleiding, natuur, zachte muziek - een rijk leven ~ soms is het piepend overgevoelig gehoor bijna gewoon en soms is het behoorlijk pittig ~

Mari
Berichten: 1
Lid geworden op: wo 03.07.2019 12:25

Re: Tinnitus na bijna 2 weken weg - en wat ik er aan gedaan heb!

Bericht door Mari » wo 03.07.2019 17:49

Hallo Shane,

Geen idee of je nog wel in dit forum zit. Hoe is het ondertussen met je? Hoop dat je weinig meer met tinnitus bezig hoeft te zijn, zou een goed teken zijn.
Wat ik erg graag zou willen weten is bij welke behandelaar jij in Duitsland bent geweest, ik ben naarstig op zoek waar ik naar toe kan.

Hoop iets hierover te horen, anderen mogen reageren hoor als jullie weten waar ik naartoe kan.

Groeten,
mari

Gebruikersavatar
Roberto1
Berichten: 200
Lid geworden op: wo 02.01.2019 13:48

Re: Tinnitus na bijna 2 weken weg - en wat ik er aan gedaan heb!

Bericht door Roberto1 » za 06.07.2019 15:42

Mari schreef:
wo 03.07.2019 17:49
Hallo Shane,

Geen idee of je nog wel in dit forum zit. Hoe is het ondertussen met je? Hoop dat je weinig meer met tinnitus bezig hoeft te zijn, zou een goed teken zijn.
Wat ik erg graag zou willen weten is bij welke behandelaar jij in Duitsland bent geweest, ik ben naarstig op zoek waar ik naar toe kan.

Hoop iets hierover te horen, anderen mogen reageren hoor als jullie weten waar ik naartoe kan.

Groeten,
mari
Hoi dit was een forum van 3 jaar geleden beter een prive mail sturen.
Ben wel benieuwd waar het in Duitsland is?

Gr Roberto
Het is niet werken met Tinnitus maar aan .
Blijf rustig en zorg dat je conditie en mentaal de juiste balans kunt vinden.
Zo zul je je Tinnitus kunnen beheersen en een plek geven (gewenning)
of zelfs uitdoven. :)

Pascal1994
Berichten: 18
Lid geworden op: ma 10.09.2018 15:18

Re: Tinnitus na bijna 2 weken weg - en wat ik er aan gedaan heb!

Bericht door Pascal1994 » za 13.07.2019 11:51

In Duitsland word het bijna niet meer gedaan, België nog wel als je binnen 2 weken komt. word trouwens niet vergoed door de zorgverzekeraar.
De aantal positieve ervaringen wegen niet op tegen de behandeling om die te ondergaan.
Beter is het om psychologische hulp te zoeken als je het wel even lastig hebt.

Gebruikersavatar
Roberto1
Berichten: 200
Lid geworden op: wo 02.01.2019 13:48

Re: Tinnitus na bijna 2 weken weg - en wat ik er aan gedaan heb!

Bericht door Roberto1 » wo 17.07.2019 17:43

Het is niet werken met Tinnitus maar aan .
Blijf rustig en zorg dat je conditie en mentaal de juiste balans kunt vinden.
Zo zul je je Tinnitus kunnen beheersen en een plek geven (gewenning)
of zelfs uitdoven. :)

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten