Succesvolle Hyperacusis-Operatie ondergaan in België!!!

Uw ervaringen met behandelingen van huisartsen, ARBO-artsen, KNO-artsen of andere specialisten, operaties in ziekenhuizen en de eventuele successen hierin.

Moderators: moderator, forumadmin

Plaats reactie
Gebruikersavatar
M!rj@m
Berichten: 13
Lid geworden op: wo 12.06.2019 13:47

Succesvolle Hyperacusis-Operatie ondergaan in België!!!

Bericht door M!rj@m » za 19.06.2021 21:01

Het is eindelijk écht gebeurd! 27 Mei ben ik als eerste ooit in België, geopereerd aan mijn rechteroor, i.v.m. mijn Hyperacusis!
Jarenlang heb ik naar deze operatie toegeleefd, nadat 'ie voor het eerst succesvol in de V.S. werd uitgevoerd.
Lees mijn eerdere verhalen over mijn eerdere behandelingen en hoe ik als Nederlander in België terechtkwam.

De oor-operatie, beter bekend als 'Patching the oval and round window' van Dr. Silverstein, is 27 mei dus succesvol bij mij uitgevoerd.
Het betreft een bijzonder simpele operatie, met weinig tot geen risico's, waarbij het ronde en ovale venster in het middenoor
worden opgevuld met laagjes huidweefsel en/of laagjes vet, om zo een natuurlijke demping te creëren, waardoor geluiden minder hard binnenkomen. En dat, zónder dat het gehoor zelf significant beschadigd wordt (de enkele decibel aan gehoorverlies bij mij was verwaarloosbaar en onmerkbaar).

Het oor moest eerst enkele weken herstellen, voordat ik überhaubt iets kon merken aan verschil. Maar sinds een week nu, merk ik een bijzonder groot verschil!!!
Sinds de operatie heb ik nog niet één keer hoofdpijn gehad! En dat, na 18,5 jaar chronische hoofdpijn! Het is een wonder!!! EN een verademing!
Al ben ik soms nog wat sceptisch en denk dan steeds dat het nog wel zal komen. Ook mijn energie ligt ineens véél hoger en de vermoeidheid begint wat af te nemen! De televisie staat een paar tikjes harder en geluiden irriteren me minder. Ook de chirurg, die dit in België voor het eerst heeft uitgevoerd, is zeer verrast en tevreden.

De ervaring is, dat het tussen 1 en 6 maanden, nog wel wat op en neer kan gaan. En pas na 6 maanden kan je meestal definitief zeggen in welke mate de operatie heeft geholpen. En ook of een operatie aan het andere oor nodig is. Soms compenseren de hersenen namelijk zelf, waardoor een operatie aan het tweede oor niet nodig is. Dus ik heb nog even een paar maanden te gaan.
Maar voor wat ik tot nu toe ervaar, lijkt deze operatie zéér geslaagd en was het alles waard! :-D

Een spannende tijd breekt aan en ik zal mijzelf voorzichtig en langzaam aan weer blootstellen aan geluiden en situaties, die ik voorheen absoluut niet kon hebben. Ook mijn hersenen moeten namelijk weer wennen aan deze verandering. ;)
Mijn hoop is dat deze operatie in de toekomst ook in Nederland gedaan kan worden. En JA, er kijken momenteel ook Nederlandse Oor-chirurgen mee over mijn schouder! :-D
Ik weet dat deze operatie helaas niet elke Hyperacusis patiënt zal helpen. Maar ik hoop dat deze optie voor velen, net als voor mij, hoop zal geven en wellicht zelfs levenskwaliteit verbeterend zal uitpakken! :-)

* Mocht je interesse hebben in deze operatie en zit je op Facebook, wordt dan lid van de pagina "Hyperacusis Surgery Succes Talk" voor meer info.

Fishy
Berichten: 54
Lid geworden op: di 15.05.2012 18:53

Re: Succesvolle Hyperacusis-Operatie ondergaan in België!!!

Bericht door Fishy » za 10.07.2021 18:22

Wat geweldig voor jou! Twee vraagjes:

1) In welk ziekenhuis is dit gedaan?

2) Kan je me het verschil uitleggen met Tympanic Patching? https://www.brai3n.com/behandeling/vliesjes/

JanHuis
Berichten: 199
Lid geworden op: za 30.12.2017 11:49

Re: Succesvolle Hyperacusis-Operatie ondergaan in België!!!

Bericht door JanHuis » ma 12.07.2021 19:18

Heel bijzonder dit te lezen, @M!rj@m .
Van harte gegund, de eerste goede effecten.
Wie weet wat dit voor anderen kan betekenen.
Leven met tinnitus en overgevoeligheid voor geluid ~ het is gewoon geworden en toch ook weer niet.

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 gasten